СЛС: Звезда лагано! Павков - Спартак 2:0!

Звезда рутински са Спартаком, Павков двоструки стрелац.  Фудбалери Црвене звезде победили су Спартак из Суботице у дербију четвртог кола Суперлиге Србије са 3:0.  А, сада на "онај" Спартак: Милан Павков, коначно! "Б" постава шампиона Србије, са 11 нових играча у односу на први сусрет са Спартаком из Трнаве, декласирала је игром и резултатом истоименог ривала из Суботице. Прве голове у црвено-белом дресу постигао је Милан Павков.  Павков прошао аудицију за Трнаву: Звезда је и даље на сто посто! Головима снажног нападача и Срђана Бабића црвено-бели савладали Спартак из Суботице – 3:0.

Фудбал 12.08.2018 | 21:20
СЛС: Звезда лагано! Павков - Спартак 2:0!
Два гола за победнички тим је дао Милан Павков, по један у првом и другом полувремену и трећи Срђан Бабић.

Звезда је у почетних 15 минута без ритма имала више лопту у ногама, али је Спартак парирао врло пристојно.

Када би добили лопту, Суботичани би кренули напред са више играча и нису по сваку цену хтели да се повуку позади. 

Торбица је пробао са дистанце у 20. минуту, а пре тога је и Текијашки имао добру шансу када је после корнера Вукчевића главом умало погодио мрежу. 

Најбољу шансу за Звезду у првих пола сата игре је имао Јевтовић у 24. минуту. Мелег га је упослио додавањем кроз средину, а Јевтовић је школски гађао даљи угао гола Лучића са десетак метара. 

Погодио је стативу, а на семафору је остало 0:0. Јованчић у 30. скаче добро после корнера, али и он промашује. 

Милан Павков се у 41. минуту одличним ударцем побринуо да Звезда на полувреме оде с предношћу. 

Финтирао је у једну, па у другу страну и онда са 25 метара шутирао у доњи десни угао гола Лучића. Голман Спартака је закачио лопту, али је она отишла иза његових леђа.

Домаћин није мењао формацију у наставку, али је било видно да неће форсирати већ после првих десет минута. 

Спартак је у том периоду пробао да нападне, Маричић је шутирао са дистанце, тај ударац је Поповић одбранио и сем тога период од 45. до 55. минута је био "равна линија". 

Малер је погодио црвено-беле у 62. минуту када се повредио Рашид Сумаила, а Владан Милојевић је већ после сат времена игре искористио све три измене. 

У тим тренуцима је Звезда заиграла на Павкова, покушавали су да га пронађу саиграчи високим лоптама и то се исплатило у 68. минуту. 

Хајдин је извео дуг аут, Павков је успео да се избори за простор и главом са прве стативе погоди супротан угао за 2:0. 

Звезда је могла и до 3:0 у 83. минуту када се истакао голман гостију Иван Лучић. Хајдин је савршено центрирао, Срнић скочио, а Лучић парадом спречио гол. 

Није успео да га спречи и у трећем минуту надокнаде када је Срђан Бабић одлично скочио на другој стативи после додавања Мелега и поставио коначан резултат. 

Домаћин је остао једини тим са максималним учинком после четири утакмице. 

Годину и седам месеци након што је за 300.000 евра дошао из нишког Радничког, високи центарфор Црвене звезде са бројем "9" на леђима повео је "Б" поставу шампиона ка вредној првенственој победи оствареној само 48 сати пре "утакмице сезоне"!

Головима Милана Павкова у 41. и 68. минуту, црвено-бели су са 11 нових играча у постави без проблема надиграли и победили уморну и деморалисану поставу суботичког Спартака, која је и сама потрошена наступима у квалификацијама за евро-купове.

Црвена звезда је довела Павкова из Радничког у јануару 2017. за суму од 300.000 евра, међутим он тог пролећа код тренера Миодрага Божовића није одиграо ни минут. Доласком Милојевића договорено је и да високи Новосађанин буде враћен у Ниш где је на позајмици провео целу прошлу сезону и постигао 23 поготка уз две асистенције на 33 суперлигашка меча. Вратио се у Београд пред улазак у последњу сезону уговора са Звездом, због чега се претходних дана помињала могућност одласка у иностранство, тим пре што је шампион ангажовао Кафуа из Бордоа и, наводно, ушао у преговоре о трансферу Томанеа из португалске Тонделе (о чему су писали медији у тој земљи).

Пред око 12.000 навијача на Стадиону "Рајко Митић", коначан резултат поставио је штопер домаћина Срђан Бабић поготком после корнера у трећем минуту надокнаде времена: Црвена звезда - Спартак Суботица 3:0 (2:0).

Оптерећени искушењима у Европи, где се једни боре за Лигу шампиона, а други за Лигу Европе, црвено и плаво-бели састали су се данас од 19 часова у последњем мечу 4. кола Суперлиге, који је Владан Милојевић искористио да одмори првотимце за оно што следи, а Владимир Гаћиновић поштеди неколицину стандардних после свега што се на истом месту одиграло пре 72 сата.

ГОЛОВИ

Стрелац водећег гола за домаћина био је Милан Павков у 41. минуту, који је до првенца у црвено-белом дресу дошао годину и по дана од доласка из Радничког. Новосађанин је затресао мрежу Суботичана после лепе соло акције, дриблинга и снажног ударца са 18-19 метара!

Саиграчи и он пропустили су две-три одличне шансе пре тога, прво Милан Јевтовић који је погодио стативу у 23, а потом и Славољуб Срнић, који је лоше реаговао пред голом Ивана Лучића у 37. минуту.

Након што ниједан тим није одиграо смислену акцију у првој половини другог дела игре, иако су тренери у међувремену освежили поставе изменама, Павков је у 68. минуту први старт у Суперлиги ове сезоне искористио да стигне и до другог поготка! Бивши фудбалер Спартака, сада леви бек црвено-белих Немања Хајдин, директно из аута упутио је "центаршут" на петерац где је снажна Звездина "деветка" у скоку "разгрнула" Немању Текијашког и Слађана Ракића за погодак главом поред "укопаног" Лучића.

Била је то акција домаћих својствена "старој школи" енглеског фудбала, за коју гости нису били спремни.

Пет минута пре тога, Милојевић је био приморан да изврши и трећу измену због повреде Рашида Сумаиле. Њега је на терену мимо плана морао да замени Милош Дегенек и то само пет минута након планираног уласка Вељка Симића уместо ветерана и капитена екипе, Ненада Милијаша. Милојевић и Гаћиновић направили су по измену у паузи: Бранко Јовичић заменио је Душана Јованчића на средини терена, а Нобору Шимура готово неприметног Дејана Ђенића у шпицу напада гостију.

Предигра за Трнаву прошла је у тријумфалном тону, Милан Павков је прошао Милојевићеву аудицију за један од мечева сезоне. Само два дана пред гостовање Спартаку у Словачкој, српски шампион је победио имењака наредног ривала у квалификацијама за Лигу шампиона и наставио стопостототни низ у домаћем првенству – 3:0.

Мало тога могло је да се види на највећем српском стадиону. Готово ништа. Ипак, Милојевићева потреба да готово из корена промени тим, није имала негативан резултатски ефекат. Ако није могла на квалитет, Звезда је доо нових бодова дошла на сналажљивост, снагу и квалитет Милана Павкова, који се потписао на четврти овосезонски тријумф. А први гол у новој сезони уписао је и млади штопер Срђан Бабић у надокнади времена после корнера.

Показао је некадашњи члан нишког Радничког да би у Трнави могао да буде један од озбиљних адута. Посебно што ће црвено-белима бити потребна снага, висина и реализаторске способности у последњој трећини терена, где је поље деловање Годала и Тота… Његов други погодак на мечу представљао је сублимацију свега што је пре пет дана недостајало црвено-белима. Јаким телом Павков је себи направио простор и асистенцију из аута претворио у погодак. Биће можда сличних ситуација на стадион Антон Малатински већ за 46 сати.

Мучни призори виђени су у добром делу првог полувремена на Маракани. Неинспиративан амбијент и благо речено комбиновани тим Црвене звезде, нису слутили да ће Спартак по кратком поступку пасти у Београду. И тренер Плавих голубова Владимир Гаћиновић је измешао карте, али гости нису били у подређеном положају. Чак су стигли и до прве шансе преко Текијашког.

Време је пролазило, ништа значајно се није дешавало. Звезда није могла ни до полуприке, а монотону слику прекратио је Дејан Мелег. Био је то најсмисленији потез некадашњег играча Војводине од када носи Звездин дрес. Кроз шуму ногу провукао је лопту до Милана Јевтовића који је из изгледне позиције уздрмао стативу.
„Ајде играј и бори се“, орило се за северне трибине, што је значило да публика покушава да пробуди изабранике Владана Милојевића.

Није се наслућивао ни начин на који Звезда може да угрози Спартак. Све је то некако млако изгледало, повремено и убитачно споро… И ко зна у каквом би ритму утакмица била настављена да се није јавио до тада одсечени Милан Павков.

Лепо је примио лопту, обрадио је и онда још лепше у 41.минуту послао дијагоналу иза немоћног Ивана Лучића. Био је то првеннац снажног нападача у овој сезони, можда и најава да би могао да добије више минута од Владана Милојевића уколико остане становник црвено-беле стране Топчидерског брда.

Наставак није донео бољитак што се тиче темпа, прилика и фудбалске лепоте. Али јесте голгетерске инспирације Милана Павкова. Док се публика на Маракани питала шта се дешава са повређеним Сумаилом, леви бек Хајдин је право из аута погодио Павкова у главу. Тачније, спретном нападачу било је потребно само да цимне главом и реши питање коначног победника.

Тренер Црвене звезде одлучио је да после првих 45 минута  са терена повуче Душана Јованчића и можда наговестио да би могао да га користи у Трнави. Више се причало о томе у Љутице Богдана него о свему виђеном против Спартака...

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК ЖДРЕПЧЕВА КРВ 3:0 (1:0)
/Павков 41, 69, Бабић 90+3/

Стадион: Рајко Митић
Судија: Ненад Ђокић (Ужице)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић – Гобељић, Сумаила (од 64. Дегенек), Бабић, Хајдин – Јованчић (од 46. Јовичић), Милијаш (од 58. Симић) – Јевтовић, Мелег, Срнић – Павков. Клупа: Супић, Јовичић, Дегенек, Стојиљковић, Симић, Јовељић, Терзић.

СПАРТАК: Лучић -  Вукчевић, Ћаласан Текијашки, Милошевић -  Ракић, Маричић - Афум, Торбица,  Чоу - Ђенић (од 46. Шимура). Клупа: Остојић, Шимура, Лазић, Дунђерски, Шормаз, Мичић.

Суперлига, 4. коло:

Петак

Раднички Ниш – Вождовац 1:0 (0:0)
/Нома 89/

Субота

Пролетер - Напредак 1:1 (1:0)
/Човић 27 - Вукановић 90+4/

ОФК Бачка - Чукарички 1:1 (0:0)
/Мићић 90 - Тедић 79/

Динамо Врање - Младост 1:3 (0:1)
/Сурака 87пен - Димић 30, Тумбасевић 80, Јовановић 90/

Мачва - Војводина 0:0

Рад - Радник 3:1
/Михајловић 5, Перендија 28, Касалица 46 - Пантелић 14/

Недеља 

Земун - Партизан 0:1 (0:1)
/Пантић 20/ 

Црвена звезда - Спартак Суботица 3:0 (1:0)
/Павков 41, 69, Бабић 90+3/

Табела: Црвена звезда 12, Раднички 9, Чукарички 8, Младост 8, Пролетер 7, Партизан 7, Рад 6, Радник 6, Бачка 5, Напредак 5, Мачва 4, Војводина 3, Вождовац 3, Спартак 3, Земун 2, Динамо 0.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар