SLS: Zvezda lagano! Pavkov - Spartak 2:0!

Zvezda rutinski sa Spartakom, Pavkov dvostruki strelac.  Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Spartak iz Subotice u derbiju četvrtog kola Superlige Srbije sa 3:0.  A, sada na "onaj" Spartak: Milan Pavkov, konačno! "B" postava šampiona Srbije, sa 11 novih igrača u odnosu na prvi susret sa Spartakom iz Trnave, deklasirala je igrom i rezultatom istoimenog rivala iz Subotice. Prve golove u crveno-belom dresu postigao je Milan Pavkov.  Pavkov prošao audiciju za Trnavu: Zvezda je i dalje na sto posto! Golovima snažnog napadača i Srđana Babića crveno-beli savladali Spartak iz Subotice – 3:0.

Fudbal 12.08.2018 | 21:20
SLS: Zvezda lagano! Pavkov - Spartak 2:0!
Dva gola za pobednički tim je dao Milan Pavkov, po jedan u prvom i drugom poluvremenu i treći Srđan Babić.

Zvezda je u početnih 15 minuta bez ritma imala više loptu u nogama, ali je Spartak parirao vrlo pristojno.

Kada bi dobili loptu, Subotičani bi krenuli napred sa više igrača i nisu po svaku cenu hteli da se povuku pozadi. 

Torbica je probao sa distance u 20. minutu, a pre toga je i Tekijaški imao dobru šansu kada je posle kornera Vukčevića glavom umalo pogodio mrežu. 

Najbolju šansu za Zvezdu u prvih pola sata igre je imao Jevtović u 24. minutu. Meleg ga je uposlio dodavanjem kroz sredinu, a Jevtović je školski gađao dalji ugao gola Lučića sa desetak metara. 

Pogodio je stativu, a na semaforu je ostalo 0:0. Jovančić u 30. skače dobro posle kornera, ali i on promašuje. 

Milan Pavkov se u 41. minutu odličnim udarcem pobrinuo da Zvezda na poluvreme ode s prednošću. 

Fintirao je u jednu, pa u drugu stranu i onda sa 25 metara šutirao u donji desni ugao gola Lučića. Golman Spartaka je zakačio loptu, ali je ona otišla iza njegovih leđa.

Domaćin nije menjao formaciju u nastavku, ali je bilo vidno da neće forsirati već posle prvih deset minuta. 

Spartak je u tom periodu probao da napadne, Maričić je šutirao sa distance, taj udarac je Popović odbranio i sem toga period od 45. do 55. minuta je bio "ravna linija". 

Maler je pogodio crveno-bele u 62. minutu kada se povredio Rašid Sumaila, a Vladan Milojević je već posle sat vremena igre iskoristio sve tri izmene. 

U tim trenucima je Zvezda zaigrala na Pavkova, pokušavali su da ga pronađu saigrači visokim loptama i to se isplatilo u 68. minutu. 

Hajdin je izveo dug aut, Pavkov je uspeo da se izbori za prostor i glavom sa prve stative pogodi suprotan ugao za 2:0. 

Zvezda je mogla i do 3:0 u 83. minutu kada se istakao golman gostiju Ivan Lučić. Hajdin je savršeno centrirao, Srnić skočio, a Lučić paradom sprečio gol. 

Nije uspeo da ga spreči i u trećem minutu nadoknade kada je Srđan Babić odlično skočio na drugoj stativi posle dodavanja Melega i postavio konačan rezultat. 

Domaćin je ostao jedini tim sa maksimalnim učinkom posle četiri utakmice. 

Godinu i sedam meseci nakon što je za 300.000 evra došao iz niškog Radničkog, visoki centarfor Crvene zvezde sa brojem "9" na leđima poveo je "B" postavu šampiona ka vrednoj prvenstvenoj pobedi ostvarenoj samo 48 sati pre "utakmice sezone"!

Golovima Milana Pavkova u 41. i 68. minutu, crveno-beli su sa 11 novih igrača u postavi bez problema nadigrali i pobedili umornu i demoralisanu postavu subotičkog Spartaka, koja je i sama potrošena nastupima u kvalifikacijama za evro-kupove.

Crvena zvezda je dovela Pavkova iz Radničkog u januaru 2017. za sumu od 300.000 evra, međutim on tog proleća kod trenera Miodraga Božovića nije odigrao ni minut. Dolaskom Milojevića dogovoreno je i da visoki Novosađanin bude vraćen u Niš gde je na pozajmici proveo celu prošlu sezonu i postigao 23 pogotka uz dve asistencije na 33 superligaška meča. Vratio se u Beograd pred ulazak u poslednju sezonu ugovora sa Zvezdom, zbog čega se prethodnih dana pominjala mogućnost odlaska u inostranstvo, tim pre što je šampion angažovao Kafua iz Bordoa i, navodno, ušao u pregovore o transferu Tomanea iz portugalske Tondele (o čemu su pisali mediji u toj zemlji).

Pred oko 12.000 navijača na Stadionu "Rajko Mitić", konačan rezultat postavio je štoper domaćina Srđan Babić pogotkom posle kornera u trećem minutu nadoknade vremena: Crvena zvezda - Spartak Subotica 3:0 (2:0).

Opterećeni iskušenjima u Evropi, gde se jedni bore za Ligu šampiona, a drugi za Ligu Evrope, crveno i plavo-beli sastali su se danas od 19 časova u poslednjem meču 4. kola Superlige, koji je Vladan Milojević iskoristio da odmori prvotimce za ono što sledi, a Vladimir Gaćinović poštedi nekolicinu standardnih posle svega što se na istom mestu odigralo pre 72 sata.

GOLOVI

Strelac vodećeg gola za domaćina bio je Milan Pavkov u 41. minutu, koji je do prvenca u crveno-belom dresu došao godinu i po dana od dolaska iz Radničkog. Novosađanin je zatresao mrežu Subotičana posle lepe solo akcije, driblinga i snažnog udarca sa 18-19 metara!

Saigrači i on propustili su dve-tri odlične šanse pre toga, prvo Milan Jevtović koji je pogodio stativu u 23, a potom i Slavoljub Srnić, koji je loše reagovao pred golom Ivana Lučića u 37. minutu.

Nakon što nijedan tim nije odigrao smislenu akciju u prvoj polovini drugog dela igre, iako su treneri u međuvremenu osvežili postave izmenama, Pavkov je u 68. minutu prvi start u Superligi ove sezone iskoristio da stigne i do drugog pogotka! Bivši fudbaler Spartaka, sada levi bek crveno-belih Nemanja Hajdin, direktno iz auta uputio je "centaršut" na peterac gde je snažna Zvezdina "devetka" u skoku "razgrnula" Nemanju Tekijaškog i Slađana Rakića za pogodak glavom pored "ukopanog" Lučića.

Bila je to akcija domaćih svojstvena "staroj školi" engleskog fudbala, za koju gosti nisu bili spremni.

Pet minuta pre toga, Milojević je bio primoran da izvrši i treću izmenu zbog povrede Rašida Sumaile. Njega je na terenu mimo plana morao da zameni Miloš Degenek i to samo pet minuta nakon planiranog ulaska Veljka Simića umesto veterana i kapitena ekipe, Nenada Milijaša. Milojević i Gaćinović napravili su po izmenu u pauzi: Branko Jovičić zamenio je Dušana Jovančića na sredini terena, a Noboru Šimura gotovo neprimetnog Dejana Đenića u špicu napada gostiju.

Predigra za Trnavu prošla je u trijumfalnom tonu, Milan Pavkov je prošao Milojevićevu audiciju za jedan od mečeva sezone. Samo dva dana pred gostovanje Spartaku u Slovačkoj, srpski šampion je pobedio imenjaka narednog rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona i nastavio stopostototni niz u domaćem prvenstvu – 3:0.

Malo toga moglo je da se vidi na najvećem srpskom stadionu. Gotovo ništa. Ipak, Milojevićeva potreba da gotovo iz korena promeni tim, nije imala negativan rezultatski efekat. Ako nije mogla na kvalitet, Zvezda je doo novih bodova došla na snalažljivost, snagu i kvalitet Milana Pavkova, koji se potpisao na četvrti ovosezonski trijumf. A prvi gol u novoj sezoni upisao je i mladi štoper Srđan Babić u nadoknadi vremena posle kornera.

Pokazao je nekadašnji član niškog Radničkog da bi u Trnavi mogao da bude jedan od ozbiljnih aduta. Posebno što će crveno-belima biti potrebna snaga, visina i realizatorske sposobnosti u poslednjoj trećini terena, gde je polje delovanje Godala i Tota… Njegov drugi pogodak na meču predstavljao je sublimaciju svega što je pre pet dana nedostajalo crveno-belima. Jakim telom Pavkov je sebi napravio prostor i asistenciju iz auta pretvorio u pogodak. Biće možda sličnih situacija na stadion Anton Malatinski već za 46 sati.

Mučni prizori viđeni su u dobrom delu prvog poluvremena na Marakani. Neinspirativan ambijent i blago rečeno kombinovani tim Crvene zvezde, nisu slutili da će Spartak po kratkom postupku pasti u Beogradu. I trener Plavih golubova Vladimir Gaćinović je izmešao karte, ali gosti nisu bili u podređenom položaju. Čak su stigli i do prve šanse preko Tekijaškog.

Vreme je prolazilo, ništa značajno se nije dešavalo. Zvezda nije mogla ni do poluprike, a monotonu sliku prekratio je Dejan Meleg. Bio je to najsmisleniji potez nekadašnjeg igrača Vojvodine od kada nosi Zvezdin dres. Kroz šumu nogu provukao je loptu do Milana Jevtovića koji je iz izgledne pozicije uzdrmao stativu.
„Ajde igraj i bori se“, orilo se za severne tribine, što je značilo da publika pokušava da probudi izabranike Vladana Milojevića.

Nije se naslućivao ni način na koji Zvezda može da ugrozi Spartak. Sve je to nekako mlako izgledalo, povremeno i ubitačno sporo… I ko zna u kakvom bi ritmu utakmica bila nastavljena da se nije javio do tada odsečeni Milan Pavkov.

Lepo je primio loptu, obradio je i onda još lepše u 41.minutu poslao dijagonalu iza nemoćnog Ivana Lučića. Bio je to prvennac snažnog napadača u ovoj sezoni, možda i najava da bi mogao da dobije više minuta od Vladana Milojevića ukoliko ostane stanovnik crveno-bele strane Topčiderskog brda.

Nastavak nije doneo boljitak što se tiče tempa, prilika i fudbalske lepote. Ali jeste golgeterske inspiracije Milana Pavkova. Dok se publika na Marakani pitala šta se dešava sa povređenim Sumailom, levi bek Hajdin je pravo iz auta pogodio Pavkova u glavu. Tačnije, spretnom napadaču bilo je potrebno samo da cimne glavom i reši pitanje konačnog pobednika.

Trener Crvene zvezde odlučio je da posle prvih 45 minuta  sa terena povuče Dušana Jovančića i možda nagovestio da bi mogao da ga koristi u Trnavi. Više se pričalo o tome u Ljutice Bogdana nego o svemu viđenom protiv Spartaka...

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK ŽDREPČEVA KRV 3:0 (1:0)
/Pavkov 41, 69, Babić 90+3/

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Nenad Đokić (Užice)

CRVENA ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Sumaila (od 64. Degenek), Babić, Hajdin – Jovančić (od 46. Jovičić), Milijaš (od 58. Simić) – Jevtović, Meleg, Srnić – Pavkov. Klupa: Supić, Jovičić, Degenek, Stojiljković, Simić, Joveljić, Terzić.

SPARTAK: Lučić -  Vukčević, Ćalasan Tekijaški, Milošević -  Rakić, Maričić - Afum, Torbica,  Čou - Đenić (od 46. Šimura). Klupa: Ostojić, Šimura, Lazić, Dunđerski, Šormaz, Mičić.

Superliga, 4. kolo:

Petak

Radnički Niš – Voždovac 1:0 (0:0)
/Noma 89/

Subota

Proleter - Napredak 1:1 (1:0)
/Čović 27 - Vukanović 90+4/

OFK Bačka - Čukarički 1:1 (0:0)
/Mićić 90 - Tedić 79/

Dinamo Vranje - Mladost 1:3 (0:1)
/Suraka 87pen - Dimić 30, Tumbasević 80, Jovanović 90/

Mačva - Vojvodina 0:0

Rad - Radnik 3:1
/Mihajlović 5, Perendija 28, Kasalica 46 - Pantelić 14/

Nedelja 

Zemun - Partizan 0:1 (0:1)
/Pantić 20/ 

Crvena zvezda - Spartak Subotica 3:0 (1:0)
/Pavkov 41, 69, Babić 90+3/

Tabela: Crvena zvezda 12, Radnički 9, Čukarički 8, Mladost 8, Proleter 7, Partizan 7, Rad 6, Radnik 6, Bačka 5, Napredak 5, Mačva 4, Vojvodina 3, Voždovac 3, Spartak 3, Zemun 2, Dinamo 0.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar