Мирковић: Осим жеље, мало тога је ваљало!

Тренер Партизана оштар у коментару утакмице против Земуна. . .

Фудбал 13.08.2018 | 11:15
Мирковић: Осим жеље, мало тога је ваљало!
Партизан је доласком Зорана Бате Мирковића почео да бележи победе. После тријумфа у Данској, црно-бели били су успешни и у Суперлиги. Са гостовања Земуну носе три бода...

Али, игра "парног ваљка" није била према очекивањима новог тренера, посебно у другом полувремену. Мирковић је без устезања нагласио да приступ наредним мечевима не сме да буде као у другом делу утакмице у Горњој вароши.

"Опет могу да будем задовољан делимично првим полувременом. Другим никако. НИКАКО", рекао је тренер Партизана после утакмице.

"У првом полувремену је било доста добрих акција, жеља нам је била да густој, у том моменту, одбрани Земуна мењамо тежиште игре. У тим ситуацијама смо и направили добре свари. Све остало осим жеље није ваљало", рекао је Мирковић.

Врло близу је реваш против Нордсјеланда. Шеф стручног штаба Партизана причао је и о том мечу.

"Очекујем тешку утакмицу, имамо врло незгодног противника. Брине ме што у обе утакмице наша игра у другом полуврменену није била добра. Као да сама помисао на евентуални негативан резултат утиче да се увуче страх у играче и да се без потребе вратимо на своју половину. У таквој игри доста ризикујемо. Мораћемо да радимо на томе", оценио је Мирковић.

Тренер црно-белих извршио је седам промена у односу на меч у Данској.

"Ротирали смо, доста сам причао са доктором и људима задуженим за физичку припрему. Њихова сугестија је била да неке играче одморимо", додао је он.

Мирковић је рекао да је делимично задовољан игром Ђерлека. Осврнуо се и на евентуална појачања до краја прелазног рока, а за велике осцилације у игри каже да има и до психлогија, али и играчког кадра,

"То је комплексна ствар. Имамо играчки кадар, пуни смо са бројем странаца. Мораћемо озбиљније... Има и до једног и другог. Психологија је у првом плану, јер је немгуће да се баш толико распадне игра. Од истих играча, од истих људи", рекао је Зоран Мирковић.

Тренер Земуна Драгослав Миленковић похвалио је игру свог тима, али није био задовољан, јер да је реализација била боља, "горњоварошани" су могли и бодове да освоје.

"Као и Бата, могу да будем делимично задовољан. Квалитетно смо ушли у меч, контролисали првих 20 минута, а после примљеног гола из првог шута, имали смо период од 15 минута слабе игре, кад је Партизан могао да осигура победу. Други део је био задовољавајући и то је модел који би Земун могао да гаји у наставку сезоне. Квалитет се видео, мало је недостајало, али мислим да ће то доћи на своје. Умерени сам оптимиста", рекао је Миленковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар