Mirković: Osim želje, malo toga je valjalo!

Trener Partizana oštar u komentaru utakmice protiv Zemuna. . .

Fudbal 13.08.2018 | 11:15
Mirković: Osim želje, malo toga je valjalo!
Partizan je dolaskom Zorana Bate Mirkovića počeo da beleži pobede. Posle trijumfa u Danskoj, crno-beli bili su uspešni i u Superligi. Sa gostovanja Zemunu nose tri boda...

Ali, igra "parnog valjka" nije bila prema očekivanjima novog trenera, posebno u drugom poluvremenu. Mirković je bez ustezanja naglasio da pristup narednim mečevima ne sme da bude kao u drugom delu utakmice u Gornjoj varoši.

"Opet mogu da budem zadovoljan delimično prvim poluvremenom. Drugim nikako. NIKAKO", rekao je trener Partizana posle utakmice.

"U prvom poluvremenu je bilo dosta dobrih akcija, želja nam je bila da gustoj, u tom momentu, odbrani Zemuna menjamo težište igre. U tim situacijama smo i napravili dobre svari. Sve ostalo osim želje nije valjalo", rekao je Mirković.

Vrlo blizu je revaš protiv Nordsjelanda. Šef stručnog štaba Partizana pričao je i o tom meču.

"Očekujem tešku utakmicu, imamo vrlo nezgodnog protivnika. Brine me što u obe utakmice naša igra u drugom poluvrmenenu nije bila dobra. Kao da sama pomisao na eventualni negativan rezultat utiče da se uvuče strah u igrače i da se bez potrebe vratimo na svoju polovinu. U takvoj igri dosta rizikujemo. Moraćemo da radimo na tome", ocenio je Mirković.

Trener crno-belih izvršio je sedam promena u odnosu na meč u Danskoj.

"Rotirali smo, dosta sam pričao sa doktorom i ljudima zaduženim za fizičku pripremu. Njihova sugestija je bila da neke igrače odmorimo", dodao je on.

Mirković je rekao da je delimično zadovoljan igrom Đerleka. Osvrnuo se i na eventualna pojačanja do kraja prelaznog roka, a za velike oscilacije u igri kaže da ima i do psihlogija, ali i igračkog kadra,

"To je kompleksna stvar. Imamo igrački kadar, puni smo sa brojem stranaca. Moraćemo ozbiljnije... Ima i do jednog i drugog. Psihologija je u prvom planu, jer je nemguće da se baš toliko raspadne igra. Od istih igrača, od istih ljudi", rekao je Zoran Mirković.

Trener Zemuna Dragoslav Milenković pohvalio je igru svog tima, ali nije bio zadovoljan, jer da je realizacija bila bolja, "gornjovarošani" su mogli i bodove da osvoje.

"Kao i Bata, mogu da budem delimično zadovoljan. Kvalitetno smo ušli u meč, kontrolisali prvih 20 minuta, a posle primljenog gola iz prvog šuta, imali smo period od 15 minuta slabe igre, kad je Partizan mogao da osigura pobedu. Drugi deo je bio zadovoljavajući i to je model koji bi Zemun mogao da gaji u nastavku sezone. Kvalitet se video, malo je nedostajalo, ali mislim da će to doći na svoje. Umereni sam optimista", rekao je Milenković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar