Нема више скривања иза Скудета!

Алегри признао - у Лигу шампиона са већим амбицијама! "Клуб је побољшао тим током лета, али морамо да играмо добро и побеђујемо, иначе нема ништа од тога", каже искусни стратег.

Фудбал 14.08.2018 | 10:00
Нема више скривања иза Скудета!
До сада је Масимилијано Алегри говорио у свом стилу, како би на сваки начин скинуо оптерећење са своје екипе, али сада више нема скривања. Лига шампиона је основни приоритет Јувентуса.

Тога је свестан и Алегри, који ће ове сезоне бити на већим искушењима него икад, али је чињеница и да годинама уназад није имао овако снажан тим на располагању.

"На папиру је тим важан, али је пре свега битно оно што се дешава на терену. Клуб је побољшао тим током лета, али морамо да играмо добро и побеђујемо, иначе нема ништа од тога. Амбиције су више него у претходним када је у питању освајање, јер оно укључује и Лигу шампиона. Ови момци су то озбиљно схватили, то је ствар интелигенције и ментаплитета", рекао је Алегри.

Управа клуба је урађеним прелазним роком показала јасно шта жели ове сезоне.

"Природно је након долазака играча као што су Роналдо, Џан, Бонучи и Спинацола да постоји узбуђење и снови, али морамо да укомпонујемо квалитет са нашим тимским перформансама на терену. Наравно, имамо већу амбицију да освојимо Лигу шампиона него претходних сезона, баш као што желимо да освојимо Скудето, Куп Италије и Суперкуп".

Све ће се ове сезоне вртети око Кристијана Роналда, чији је долазак у клуб изазвао тектонске поремећаје на Чизми.

"Роналдо пре свега доноси искуство на међународном нивоу и дошао је као додатна мотивација млађима да достигну виши ниво. Не добијате пет трофеја Златне лопте узалуд, иза тога је велики рад. Такође, ми морамо много да радимо и ово је први пут да заиста имамо комплетан састав".

Полемику је изазвао повратак Леондарда Бонучија након једногодишњег боравка у Милану.

"Лео је важан играч са великим искуством. Повећао је ниво и квалитет игре у одбрани", рекао је Алегри.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар