Nema više skrivanja iza Skudeta!

Alegri priznao - u Ligu šampiona sa većim ambicijama! "Klub je poboljšao tim tokom leta, ali moramo da igramo dobro i pobeđujemo, inače nema ništa od toga", kaže iskusni strateg.

Fudbal 14.08.2018 | 10:00
Nema više skrivanja iza Skudeta!
Do sada je Masimilijano Alegri govorio u svom stilu, kako bi na svaki način skinuo opterećenje sa svoje ekipe, ali sada više nema skrivanja. Liga šampiona je osnovni prioritet Juventusa.

Toga je svestan i Alegri, koji će ove sezone biti na većim iskušenjima nego ikad, ali je činjenica i da godinama unazad nije imao ovako snažan tim na raspolaganju.

"Na papiru je tim važan, ali je pre svega bitno ono što se dešava na terenu. Klub je poboljšao tim tokom leta, ali moramo da igramo dobro i pobeđujemo, inače nema ništa od toga. Ambicije su više nego u prethodnim kada je u pitanju osvajanje, jer ono uključuje i Ligu šampiona. Ovi momci su to ozbiljno shvatili, to je stvar inteligencije i mentapliteta", rekao je Alegri.

Uprava kluba je urađenim prelaznim rokom pokazala jasno šta želi ove sezone.

"Prirodno je nakon dolazaka igrača kao što su Ronaldo, Džan, Bonuči i Spinacola da postoji uzbuđenje i snovi, ali moramo da ukomponujemo kvalitet sa našim timskim performansama na terenu. Naravno, imamo veću ambiciju da osvojimo Ligu šampiona nego prethodnih sezona, baš kao što želimo da osvojimo Skudeto, Kup Italije i Superkup".

Sve će se ove sezone vrteti oko Kristijana Ronalda, čiji je dolazak u klub izazvao tektonske poremećaje na Čizmi.

"Ronaldo pre svega donosi iskustvo na međunarodnom nivou i došao je kao dodatna motivacija mlađima da dostignu viši nivo. Ne dobijate pet trofeja Zlatne lopte uzalud, iza toga je veliki rad. Takođe, mi moramo mnogo da radimo i ovo je prvi put da zaista imamo kompletan sastav".

Polemiku je izazvao povratak Leondarda Bonučija nakon jednogodišnjeg boravka u Milanu.

"Leo je važan igrač sa velikim iskustvom. Povećao je nivo i kvalitet igre u odbrani", rekao je Alegri.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar