СЛС: Партизан ''минималцем'' добио Земун!

Партизан дише, али брине: Пантић отворио Земунце, Стојковић их смирио! После европског, Зоран Мирковић уписао првенац и на суперлигашком дебију - 1:0 у Горњој вароши.  Пантић довољан за победу Партизана у Земуну.  Фудбалери Партизана победили су Земуна на гостујућем терену у четвртом колу Суперлиге Србије - 1:0 (1:0).  Пантић у мету за Батина прва три бода! Партизан победио Земун у четвртом колу Суперлиге Србије. Меч одлучио Данило Пантић у 20. минуту. Зоран Мирковић победом дебитовао и у домаћем првенству.

Фудбал 12.08.2018 | 19:00
СЛС: Партизан ''минималцем'' добио Земун!
Стрелац јединог гола био је Данило Пантић у 20. минуту.

Црно-бели сада имају седам бодова из четири утакмице (две победе, реми и пораз), а нови тренер Партизана, Зоран Мирковић, је и у првој утакмици у Суперлиги успео да тријумфује.

Црно-бели су лоше започели сезону пошто после прва три кола па је са четири бода десети на табели. Земун је са два бода 15. у зони испадања, па мотив за победу имају и један и други тим.

Партизан је гостовао у Земуну између две утакмице са Норшеланом у 3. колу квалификација за ЛИгу Европе, па је тренер Зоран Мирковић морао да комбинује тим и одмори неке играче за реванш са Данцима, који се игра у четвртак у Хумској.

Нови шеф струке црно-белих одлучио је да промени чак седам играча, што је била изузетно храбра одлука, с обзиром на то да Партизан већ има пет бодова мање од лидера Црвене звезде, и из три меча у Суперлиги има само једну победу, тако да нови кикс није смео да се догоди. Гости на почетку утакмице са Земуном, за разлику од меча са Норшеланом, нису рачинали на Јанковића, Рикарда, Здјелара, Немању Г. Милетића и Закарића, док Валиенте и Косовић нису ни били уопште у протоколу за сусрет са Земунцима.

Више прилика за гол у првом полувремену утакмице у Горњој имао је домаћин, у три наврата испред голмана Владимира Стојковића нашао се Миљан Вукадиновић, али је чувер мреже црно-белих у сва три наврата готово рутински реаговао.

До гола је први стигао Партизан и то готово из првог ударца, Пантић се ослободио чувара на левој страни, направио себи простор да шутира, ударио по лопти са двадесетак метара од гола Земуна и погодио. Гости из Хумске су до полувремена искусно трошили време, стрпљиво градили акције и без већих проблема привели игру крају.

Сејдуба Сума никако да се пронађе на терену, некада се чини да за њега нема места у тиму чак ни када игра комбиновани тим Партизана. Уосталом, тренер Мирковић је одлучио да прво њега изведе из игре, а заменио га је Закарић.

Партизан јеу другом полувремену углавном трошио време, покушавао је да што више сачува играче по тешком времену за игру, готово да се повукао на своју половину, тако да су Земунци у неколико наврата припретили да изједначе резултат, али је голман Стојковић био сигуран и увек на правом месту.

Криза Партизана полако одлази у прошлост. Земун је и даље у резултатском проблему, али нема сумње да ће "горњоварошани", уколико наставе у истом ритму као и против црно-белих, ускоро почети да увећавају бодовни салдо у Суперлиги Србије.

"Парни ваљак" је победио Земун на стадиону у Угриновачкој улици и започео успон ка врху табеле. После успешног дебија на клупи Партизана у Европи, Зоран Бата Мирковић уписао је тријумф и на првом мечу у Суперлиги.

Земун – Партизан 0:1!

Није блистао Партизан ни у четвртом колу шампионата, али је, ипак, пружио више него на претходним утакмицама, а то му је било довољно да упише дуги првенствени тријумф.

Меч је индивидуалном акцијом решио Данило Пантић у 20. минуту. Млади везни фудбалер се дриблиногом ослободио чувара и са ивице казненог простора снажним и приземним ударцем савладао голмана домаће екипе Марка Милошевића.

Оно што додатно храбри навијаче вицешампиона Србије је чињеница да је нови шеф стручног штаба одмарао велики број фудбалера и да је шансу дао играчима са мањом минутажом у претходном периоду, а да је и поред тога "ваљак" уписао три бода.

Међутим, могао је резултат да буде и неповољан по госте. Земун је играо врло добро, са очајном реализацијом.

Изабраници Драголсва Миленковића, тренера који је привремено заузео место шефа стручног штаба после одласка Милана Милановића, створили су неколико веома добрих шанси, али Миљан Вукадиновић, најопаснији и најбољи играч домаће екипе није имао среће ни умећа да савлада Владимира Стојковића. Репрезентативни чувар мреже је у неколико наврата морао добро да се помучи да би сачувао мрежу.

Као најопасније ситуације испред гола Партизана издвајамо шут Вукадиновића у десетом минуту и одбрану Стојковића. Затим покушај истог фудбалера одмах после корнера који је уследио након прве прилике.

Нападч Земуна имао је шансу и у 70 минуту, али му је побегла лопта у кључном тренутку, да би неколико минута касније Душан Савић промашио читав фудбал пошто му је претходно Кукуличић сервирао идеалан пас.

Партизан је претио ударцима из даљине. Покушаје Смиљанића и Закарића зауставио је Милошевић. Голман Земуна био је успешан и када је Николић запретио, док је лопта после трзаја главом Урошевића завршила поред стативе.

Мирковић је дефинитивно донео победничку енергију Партизану, али црно-бели морају много боље у колико желе да буду конкуретни у борби за титулу.

Нехумани временски услови владали су у Земуну. Меч је одигран по тропској врућини, а у тренутку почетка утакмице (17х) температура је износила 36 степена Целзијуса. Судија Данило Грујић правио је и паузе како би се играчи освежили.

Продисали су! Мучили су се црно-бели да ухвате ваздух, али су доласком Зорана Мирковића добили боцу кисеоника, раширили плућа и усправили се после траљавог почетка сезоне. Нови тренер донео је не само освежење, него и победе, за нијансу или две сигурнију игру, па се после Нордсјиланда вратио и са другог гостовања као победник, украсивши првенствени деби минималцем у Земуну - 1:0.

А презнојио се, и те како, Партизан спарног недељног поподнева, да би му зној са чела обрисао Данило Пантић, променивши у раној фази утакмице стање на семафору (који у Горњој вароши, у 21. веку, не ради!?) и показавши да се Батин тим, бар на почетку мандата, ослања на крила. Марко Јанковић и Горан Закарић били су најбољи у Данској, а сад оставили младом репрезентативцу Србије, да се потпише испод славља у четвртом колу.

Славља које је сигурним интервенцијама сачувао Владимир Стојковић, омогућивши освајачу овдашњег купа мирнију припрему реванша трећег кола квалификација за Лигу Европе у коме би, осим Пантића, опет могао да профитира захваљујући левој нози Закарића, пошто је новајлија из Жељезничара био одличан у других 45 минута и само му је погодак недостајао да крунише партију која радује Гробаре.

Са чак седам измена у односу на гостовање у Данској појавио се Партизан у Горној вароши (не само поименце, већ и формацијски, прешавши на 4-4-2) и требало му је дуго, баш дуго, да "уђе" у утакмицу.Немања Р. Милетић, пресељен са бековске на штоперску позицију, био је фактор стабилности гостујућег тима, који је у уводу морао да истрпи неколико атака домаћина, предвођених опасним Миљаном Вукадиновићем и да није било стандардно доброг Владимира Стојковића (одбранио зицер "осмици" Земуна) ко зна да ли би црно-бели опет упали у проблем.

Овако, захваљујући другој "осовини стабилности" у лику Милана Смиљанића (биће појачање за овакве утакмице) држали су у већем делу сусрета средину терена под контролом и мада нису успевали да створе прилику из категорије стопроцентних, нити су развитком акција одушевили око 3.000 навијача, повели су практично из првог шута на гол Марка Милошевића. Што би модерни ТВ коментатори рекли "у свом стилу" је Данило Пантић кренуо с левог бока у средину, осетио да би могао да ухвати "јединицу" домаћина на спавању, пуцао у ближи угао и суперлигашким првенцем наговестио да ће Парни ваљак са најкраћег гостовања у првенству донети три бода.

Погодак левокрилног везисте из 19. минута замаскирао је још једно неубедљиво издање његовог партнера са супортног краја терена, Сејдубе Суме (замењен после 45 минута), у трећи план гурнуо преплашену партију Армина Ђерлека и растеретио нападачки тандем Немања НИколић - Огњен Ожеговић (први пут заједно на терену), иако је новајлија из Спартака имао лепу шансу да дуплира предност у првом, а некадашњи члан Чукаричког у другом делу.

Привремени тренер Земуна Драгослав Миленковић чекао је фаворита у блоку, из ког је његов тим знао да истрчи полуконтре, ослони се на тркачке способности Вукадиновића (пропустио и другу шансу пошто је "извртео" тројицу дефанзиваца Партизана), искуство Марка Ђаловића (нису Стојковића савладала ни много признатија имена да би примио гол главом са десет метара), али није имао фудбалера какав је до пре две седмице и одласка у Црвену звезду био Вељко Симић, да поентира и подигне зелено-плаве из нокдауна.

Нису то биле неке богзна какве шансе, међутим, сазнање да је у другом делу Земун преузео ризик и напао Партизан, да су конфузним реакцијама одбране црно-бели сами себи запржили чорбу, а резервистаДушан Савић (са пет метара) и Ђорђе Башановић (из слободног ударца) намучили Владимира Стојковића,посведочило је да ова екипа вреди више него што положај на табели показује.

И да Бату Мирковића чека далеко тежи посао него што се исправа мислило.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, ЧЕТВРТО КОЛО

ЗЕМУН – ПАРТИЗАН 0:1 (0:1)
/Пантић 19/

Стадион Земуна
Гледалаца: око 3.000
Судија: Данило Грујић (Ниш)
Жути картони: Н. Стојковић (Земун), Сума, Ђерлек, Закарић (Партизан)

ЗЕМУН (4-2-3-1): Милошевић – Станимировић, Аземовић, Цветковић, Башановић - Луковић, Н. Стојковић (од 78. Мурајама) – Романовскиј (од 55. Савић), Ђаловић (од 64. Тошески), Вукадиновић - Кукуличић. Тренер: Драгослав Миленковић.

ПАРТИЗАН (4-4-2): Стојковић – Енаке, Н. Р. Милетић, Марковић, Урошевић - Смиљанић, Ђерлек, Сума (од 46. Закарић), Пантић (од 83. Здјелар) - Ожеговић, Николић (од 64. Јанковић). Тренер: Зоран Мирковић.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар