SLS: Partizan ''minimalcem'' dobio Zemun!

Partizan diše, ali brine: Pantić otvorio Zemunce, Stojković ih smirio! Posle evropskog, Zoran Mirković upisao prvenac i na superligaškom debiju - 1:0 u Gornjoj varoši.  Pantić dovoljan za pobedu Partizana u Zemunu.  Fudbaleri Partizana pobedili su Zemuna na gostujućem terenu u četvrtom kolu Superlige Srbije - 1:0 (1:0).  Pantić u metu za Batina prva tri boda! Partizan pobedio Zemun u četvrtom kolu Superlige Srbije. Meč odlučio Danilo Pantić u 20. minutu. Zoran Mirković pobedom debitovao i u domaćem prvenstvu.

Fudbal 12.08.2018 | 19:00
SLS: Partizan ''minimalcem'' dobio Zemun!
Strelac jedinog gola bio je Danilo Pantić u 20. minutu.

Crno-beli sada imaju sedam bodova iz četiri utakmice (dve pobede, remi i poraz), a novi trener Partizana, Zoran Mirković, je i u prvoj utakmici u Superligi uspeo da trijumfuje.

Crno-beli su loše započeli sezonu pošto posle prva tri kola pa je sa četiri boda deseti na tabeli. Zemun je sa dva boda 15. u zoni ispadanja, pa motiv za pobedu imaju i jedan i drugi tim.

Partizan je gostovao u Zemunu između dve utakmice sa Noršelanom u 3. kolu kvalifikacija za LIgu Evrope, pa je trener Zoran Mirković morao da kombinuje tim i odmori neke igrače za revanš sa Dancima, koji se igra u četvrtak u Humskoj.

Novi šef struke crno-belih odlučio je da promeni čak sedam igrača, što je bila izuzetno hrabra odluka, s obzirom na to da Partizan već ima pet bodova manje od lidera Crvene zvezde, i iz tri meča u Superligi ima samo jednu pobedu, tako da novi kiks nije smeo da se dogodi. Gosti na početku utakmice sa Zemunom, za razliku od meča sa Noršelanom, nisu račinali na Jankovića, Rikarda, Zdjelara, Nemanju G. Miletića i Zakarića, dok Valiente i Kosović nisu ni bili uopšte u protokolu za susret sa Zemuncima.

Više prilika za gol u prvom poluvremenu utakmice u Gornjoj imao je domaćin, u tri navrata ispred golmana Vladimira Stojkovića našao se Miljan Vukadinović, ali je čuver mreže crno-belih u sva tri navrata gotovo rutinski reagovao.

Do gola je prvi stigao Partizan i to gotovo iz prvog udarca, Pantić se oslobodio čuvara na levoj strani, napravio sebi prostor da šutira, udario po lopti sa dvadesetak metara od gola Zemuna i pogodio. Gosti iz Humske su do poluvremena iskusno trošili vreme, strpljivo gradili akcije i bez većih problema priveli igru kraju.

Sejduba Suma nikako da se pronađe na terenu, nekada se čini da za njega nema mesta u timu čak ni kada igra kombinovani tim Partizana. Uostalom, trener Mirković je odlučio da prvo njega izvede iz igre, a zamenio ga je Zakarić.

Partizan jeu drugom poluvremenu uglavnom trošio vreme, pokušavao je da što više sačuva igrače po teškom vremenu za igru, gotovo da se povukao na svoju polovinu, tako da su Zemunci u nekoliko navrata pripretili da izjednače rezultat, ali je golman Stojković bio siguran i uvek na pravom mestu.

Kriza Partizana polako odlazi u prošlost. Zemun je i dalje u rezultatskom problemu, ali nema sumnje da će "gornjovarošani", ukoliko nastave u istom ritmu kao i protiv crno-belih, uskoro početi da uvećavaju bodovni saldo u Superligi Srbije.

"Parni valjak" je pobedio Zemun na stadionu u Ugrinovačkoj ulici i započeo uspon ka vrhu tabele. Posle uspešnog debija na klupi Partizana u Evropi, Zoran Bata Mirković upisao je trijumf i na prvom meču u Superligi.

Zemun – Partizan 0:1!

Nije blistao Partizan ni u četvrtom kolu šampionata, ali je, ipak, pružio više nego na prethodnim utakmicama, a to mu je bilo dovoljno da upiše dugi prvenstveni trijumf.

Meč je individualnom akcijom rešio Danilo Pantić u 20. minutu. Mladi vezni fudbaler se driblinogom oslobodio čuvara i sa ivice kaznenog prostora snažnim i prizemnim udarcem savladao golmana domaće ekipe Marka Miloševića.

Ono što dodatno hrabri navijače vicešampiona Srbije je činjenica da je novi šef stručnog štaba odmarao veliki broj fudbalera i da je šansu dao igračima sa manjom minutažom u prethodnom periodu, a da je i pored toga "valjak" upisao tri boda.

Međutim, mogao je rezultat da bude i nepovoljan po goste. Zemun je igrao vrlo dobro, sa očajnom realizacijom.

Izabranici Dragolsva Milenkovića, trenera koji je privremeno zauzeo mesto šefa stručnog štaba posle odlaska Milana Milanovića, stvorili su nekoliko veoma dobrih šansi, ali Miljan Vukadinović, najopasniji i najbolji igrač domaće ekipe nije imao sreće ni umeća da savlada Vladimira Stojkovića. Reprezentativni čuvar mreže je u nekoliko navrata morao dobro da se pomuči da bi sačuvao mrežu.

Kao najopasnije situacije ispred gola Partizana izdvajamo šut Vukadinovića u desetom minutu i odbranu Stojkovića. Zatim pokušaj istog fudbalera odmah posle kornera koji je usledio nakon prve prilike.

Napadč Zemuna imao je šansu i u 70 minutu, ali mu je pobegla lopta u ključnom trenutku, da bi nekoliko minuta kasnije Dušan Savić promašio čitav fudbal pošto mu je prethodno Kukuličić servirao idealan pas.

Partizan je pretio udarcima iz daljine. Pokušaje Smiljanića i Zakarića zaustavio je Milošević. Golman Zemuna bio je uspešan i kada je Nikolić zapretio, dok je lopta posle trzaja glavom Uroševića završila pored stative.

Mirković je definitivno doneo pobedničku energiju Partizanu, ali crno-beli moraju mnogo bolje u koliko žele da budu konkuretni u borbi za titulu.

Nehumani vremenski uslovi vladali su u Zemunu. Meč je odigran po tropskoj vrućini, a u trenutku početka utakmice (17h) temperatura je iznosila 36 stepena Celzijusa. Sudija Danilo Grujić pravio je i pauze kako bi se igrači osvežili.

Prodisali su! Mučili su se crno-beli da uhvate vazduh, ali su dolaskom Zorana Mirkovića dobili bocu kiseonika, raširili pluća i uspravili se posle traljavog početka sezone. Novi trener doneo je ne samo osveženje, nego i pobede, za nijansu ili dve sigurniju igru, pa se posle Nordsjilanda vratio i sa drugog gostovanja kao pobednik, ukrasivši prvenstveni debi minimalcem u Zemunu - 1:0.

A preznojio se, i te kako, Partizan sparnog nedeljnog popodneva, da bi mu znoj sa čela obrisao Danilo Pantić, promenivši u ranoj fazi utakmice stanje na semaforu (koji u Gornjoj varoši, u 21. veku, ne radi!?) i pokazavši da se Batin tim, bar na početku mandata, oslanja na krila. Marko Janković i Goran Zakarić bili su najbolji u Danskoj, a sad ostavili mladom reprezentativcu Srbije, da se potpiše ispod slavlja u četvrtom kolu.

Slavlja koje je sigurnim intervencijama sačuvao Vladimir Stojković, omogućivši osvajaču ovdašnjeg kupa mirniju pripremu revanša trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope u kome bi, osim Pantića, opet mogao da profitira zahvaljujući levoj nozi Zakarića, pošto je novajlija iz Željezničara bio odličan u drugih 45 minuta i samo mu je pogodak nedostajao da kruniše partiju koja raduje Grobare.

Sa čak sedam izmena u odnosu na gostovanje u Danskoj pojavio se Partizan u Gornoj varoši (ne samo poimence, već i formacijski, prešavši na 4-4-2) i trebalo mu je dugo, baš dugo, da "uđe" u utakmicu.Nemanja R. Miletić, preseljen sa bekovske na štopersku poziciju, bio je faktor stabilnosti gostujućeg tima, koji je u uvodu morao da istrpi nekoliko ataka domaćina, predvođenih opasnim Miljanom Vukadinovićem i da nije bilo standardno dobrog Vladimira Stojkovića (odbranio zicer "osmici" Zemuna) ko zna da li bi crno-beli opet upali u problem.

Ovako, zahvaljujući drugoj "osovini stabilnosti" u liku Milana Smiljanića (biće pojačanje za ovakve utakmice) držali su u većem delu susreta sredinu terena pod kontrolom i mada nisu uspevali da stvore priliku iz kategorije stoprocentnih, niti su razvitkom akcija oduševili oko 3.000 navijača, poveli su praktično iz prvog šuta na gol Marka Miloševića. Što bi moderni TV komentatori rekli "u svom stilu" je Danilo Pantić krenuo s levog boka u sredinu, osetio da bi mogao da uhvati "jedinicu" domaćina na spavanju, pucao u bliži ugao i superligaškim prvencem nagovestio da će Parni valjak sa najkraćeg gostovanja u prvenstvu doneti tri boda.

Pogodak levokrilnog veziste iz 19. minuta zamaskirao je još jedno neubedljivo izdanje njegovog partnera sa suportnog kraja terena, Sejdube Sume (zamenjen posle 45 minuta), u treći plan gurnuo preplašenu partiju Armina Đerleka i rasteretio napadački tandem Nemanja NIkolić - Ognjen Ožegović (prvi put zajedno na terenu), iako je novajlija iz Spartaka imao lepu šansu da duplira prednost u prvom, a nekadašnji član Čukaričkog u drugom delu.

Privremeni trener Zemuna Dragoslav Milenković čekao je favorita u bloku, iz kog je njegov tim znao da istrči polukontre, osloni se na trkačke sposobnosti Vukadinovića (propustio i drugu šansu pošto je "izvrteo" trojicu defanzivaca Partizana), iskustvo Marka Đalovića (nisu Stojkovića savladala ni mnogo priznatija imena da bi primio gol glavom sa deset metara), ali nije imao fudbalera kakav je do pre dve sedmice i odlaska u Crvenu zvezdu bio Veljko Simić, da poentira i podigne zeleno-plave iz nokdauna.

Nisu to bile neke bogzna kakve šanse, međutim, saznanje da je u drugom delu Zemun preuzeo rizik i napao Partizan, da su konfuznim reakcijama odbrane crno-beli sami sebi zapržili čorbu, a rezervistaDušan Savić (sa pet metara) i Đorđe Bašanović (iz slobodnog udarca) namučili Vladimira Stojkovića,posvedočilo je da ova ekipa vredi više nego što položaj na tabeli pokazuje.

I da Batu Mirkovića čeka daleko teži posao nego što se isprava mislilo.

SUPERLIGA SRBIJE, ČETVRTO KOLO

ZEMUN – PARTIZAN 0:1 (0:1)
/Pantić 19/

Stadion Zemuna
Gledalaca: oko 3.000
Sudija: Danilo Grujić (Niš)
Žuti kartoni: N. Stojković (Zemun), Suma, Đerlek, Zakarić (Partizan)

ZEMUN (4-2-3-1): Milošević – Stanimirović, Azemović, Cvetković, Bašanović - Luković, N. Stojković (od 78. Murajama) – Romanovskij (od 55. Savić), Đalović (od 64. Tošeski), Vukadinović - Kukuličić. Trener: Dragoslav Milenković.

PARTIZAN (4-4-2): Stojković – Enake, N. R. Miletić, Marković, Urošević - Smiljanić, Đerlek, Suma (od 46. Zakarić), Pantić (od 83. Zdjelar) - Ožegović, Nikolić (od 64. Janković). Trener: Zoran Mirković.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar