Можда нисте ни чули за њега, а ПСЖ даје богатство!

Муњевит контранапад: ПСЖ купио штопера Шалека за 37. 000. 000 евра! Боатенг отпао, Тило Керер иде на Парк принчева.  Момак с чијим су квалитетима упознати само љубитељи Бундес лиге и који се право ниоткуда појавио као појачање Пари сен Жермена за наредну сезону. Упознајте га!

Фудбал 13.08.2018 | 18:00
Можда нисте ни чули за њега, а ПСЖ даје богатство!
ПСЖ је меркао Џерома Боатенга, али се одлучио за осам година млађег!

Спортски директор Шалкеа Кристијан Хајдел потврдио је за немачки "Билд" да се клуб договорио с Пари сен Жерменом око трансфера младог штопера Тила Керера (21) који на "Парк Принчева" стиже у трансферу вредном 37 милиона евра.

Млади репрезентативац Немачке, и њен капитен, је експлодирао прошле сезоне код Доменика Тедеска и био готово стандардан, али се неће дуго задржати у Гелзенкирхену.

ПСЖ је одлучио да коначно потроши овог лета, ако не рачунамо потпис Ђиђија Буфона и откуп Килијана Мбапеа договорен прошле сезоне, а прва аквизиција Томаса Тухела је његов сународник, не Боатенг како се већ недељама спекулисало јер је Бајерн тражио превише...

Керер ће постати десети најскупљи играч у "катарској ери Парижана" иза Јулијана Дракслера, а испред конкурента на позицији штопера - Маркињоса.

Момак рођен у Тубингену, чија је мајка из Бурундија, је у дресу Шалкеа најчешће играо на позицији штопера и десног бека, док је у млађим категоријама успешан био и на месту задњег везног. Видећемо још где га Томас Тухел види у свом ПСЖ-у.

Пари Сен Жерменова потрага за штопером је завршена. Баш као што се и очекивало, у Немачкој. Само, не у Минхену где је Џером Боатенг означен првом опцијом, већ северније, у Гелзенкирхену, пошто је првак Француске мујетивом акцијом убедио челнике Шалкеа да продају – Тила Керера.

Реч је о 22-годишнејм централном дефанзивцу, способном да покрије места десног и левог штопера, а сналажљивом и на бековским позицијама, што значи да је нови тренер Светаца Томас Тухел добио модерног дефанзивца, јер је опште познато да воли поливалентне играче.

Шалке ће на име обештећења добити равно 37.000.000 евра. Нешто мање од почетних 40.000.000 колико је тражио за младог репрезентативца, међутим, далеко више од почетних 18.000.000 евра колико је нудио клуб из Париза. Мада је пре само четири дана наговештено да преговори између краљевско-плавих и менаџера Тила Керера поводом продужетка уговора иду у правом смеру, обустављени су у петак, кад је у Немачку стигао Антеро Енрике, спортски директор ПСЖ-а и брзопотезно завршио посао.

„Синоћ смо се договорили са челницима ПСЖ-а. Трансфер је такав да Шалке није могао да одбије понуду из Париза. Преостало је само да усмени договор пренесемо на папир. Све ће бити решено натредне седмице. Из дубине душе желим Кереру све најбоље у каријери“, потврдио је Кристијан Хајдл, спортски директор Шалкеа, који ће сјајно профитирати имајући у виду да је ушао у последњу годину уговора.

То значи да је Тило Керер постао први фудбалер у актуелном прелазном року за кога је клуб са Парка принчева платио обештећење. Подсетимо, голман Ђанлуиђи Буфон је доведен пошто му је истекао уговор са Јувентусом, док је Монаку уплаћено преосталих 135.000.000 евра како би се комплетирао трансферКилијана Мбапеа. Уједно, ово је трећи најскупљи трнасфер Шалкеа свих времена, пошто су више од њега, кад су напуштали Арену вредели само Лирој Сане (Манчестер Сити, 50.500.000 евра) и Јулијан Драклсер(Волфзбург, 43.000.000 евра).

Момак пореклом из Бурундија прошао је све млађе категорије немачке репрезентације, а одиграо је девет мечеве за младу селекцију. У Паризу ће добити уговор на четири године, вредан 5.000.000 евра по сезони.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар