Možda niste ni čuli za njega, a PSŽ daje bogatstvo!

Munjevit kontranapad: PSŽ kupio štopera Šaleka za 37. 000. 000 evra! Boateng otpao, Tilo Kerer ide na Park prinčeva.  Momak s čijim su kvalitetima upoznati samo ljubitelji Bundes lige i koji se pravo niotkuda pojavio kao pojačanje Pari sen Žermena za narednu sezonu. Upoznajte ga!

Fudbal 13.08.2018 | 18:00
Možda niste ni čuli za njega, a PSŽ daje bogatstvo!
PSŽ je merkao Džeroma Boatenga, ali se odlučio za osam godina mlađeg!

Sportski direktor Šalkea Kristijan Hajdel potvrdio je za nemački "Bild" da se klub dogovorio s Pari sen Žermenom oko transfera mladog štopera Tila Kerera (21) koji na "Park Prinčeva" stiže u transferu vrednom 37 miliona evra.

Mladi reprezentativac Nemačke, i njen kapiten, je eksplodirao prošle sezone kod Domenika Tedeska i bio gotovo standardan, ali se neće dugo zadržati u Gelzenkirhenu.

PSŽ je odlučio da konačno potroši ovog leta, ako ne računamo potpis Điđija Bufona i otkup Kilijana Mbapea dogovoren prošle sezone, a prva akvizicija Tomasa Tuhela je njegov sunarodnik, ne Boateng kako se već nedeljama spekulisalo jer je Bajern tražio previše...

Kerer će postati deseti najskuplji igrač u "katarskoj eri Parižana" iza Julijana Drakslera, a ispred konkurenta na poziciji štopera - Markinjosa.

Momak rođen u Tubingenu, čija je majka iz Burundija, je u dresu Šalkea najčešće igrao na poziciji štopera i desnog beka, dok je u mlađim kategorijama uspešan bio i na mestu zadnjeg veznog. Videćemo još gde ga Tomas Tuhel vidi u svom PSŽ-u.

Pari Sen Žermenova potraga za štoperom je završena. Baš kao što se i očekivalo, u Nemačkoj. Samo, ne u Minhenu gde je Džerom Boateng označen prvom opcijom, već severnije, u Gelzenkirhenu, pošto je prvak Francuske mujetivom akcijom ubedio čelnike Šalkea da prodaju – Tila Kerera.

Reč je o 22-godišnejm centralnom defanzivcu, sposobnom da pokrije mesta desnog i levog štopera, a snalažljivom i na bekovskim pozicijama, što znači da je novi trener Svetaca Tomas Tuhel dobio modernog defanzivca, jer je opšte poznato da voli polivalentne igrače.

Šalke će na ime obeštećenja dobiti ravno 37.000.000 evra. Nešto manje od početnih 40.000.000 koliko je tražio za mladog reprezentativca, međutim, daleko više od početnih 18.000.000 evra koliko je nudio klub iz Pariza. Mada je pre samo četiri dana nagovešteno da pregovori između kraljevsko-plavih i menadžera Tila Kerera povodom produžetka ugovora idu u pravom smeru, obustavljeni su u petak, kad je u Nemačku stigao Antero Enrike, sportski direktor PSŽ-a i brzopotezno završio posao.

„Sinoć smo se dogovorili sa čelnicima PSŽ-a. Transfer je takav da Šalke nije mogao da odbije ponudu iz Pariza. Preostalo je samo da usmeni dogovor prenesemo na papir. Sve će biti rešeno natredne sedmice. Iz dubine duše želim Kereru sve najbolje u karijeri“, potvrdio je Kristijan Hajdl, sportski direktor Šalkea, koji će sjajno profitirati imajući u vidu da je ušao u poslednju godinu ugovora.

To znači da je Tilo Kerer postao prvi fudbaler u aktuelnom prelaznom roku za koga je klub sa Parka prinčeva platio obeštećenje. Podsetimo, golman Đanluiđi Bufon je doveden pošto mu je istekao ugovor sa Juventusom, dok je Monaku uplaćeno preostalih 135.000.000 evra kako bi se kompletirao transferKilijana Mbapea. Ujedno, ovo je treći najskuplji trnasfer Šalkea svih vremena, pošto su više od njega, kad su napuštali Arenu vredeli samo Liroj Sane (Mančester Siti, 50.500.000 evra) i Julijan Draklser(Volfzburg, 43.000.000 evra).

Momak poreklom iz Burundija prošao je sve mlađe kategorije nemačke reprezentacije, a odigrao je devet mečeve za mladu selekciju. U Parizu će dobiti ugovor na četiri godine, vredan 5.000.000 evra po sezoni.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar