Суперкуп: Вријеме је за Нијемце! Ајнтрахт - Бајерн...

Нико против свог Ајнтрахта, нема Ребића, Боатенга, Хамеса, па ни “лењог” Толисоа. . .  Борба за Суперкуп!

Фудбал 12.08.2018 | 14:30
Суперкуп: Вријеме је за Нијемце! Ајнтрахт - Бајерн...
Реприза финала Купа из прошле сезоне, сада у значајно другачијим околностима. Ајнтрахт меч за пехар Суперкупа дочекује без Ника Ковача, архитекте свих лањских успеха, који је у међувремену прешао баш у табор данашњег ривала и актуелног шампиона – Бајерна из Минхена.

За утеху тиму из Франкфурта, бар је Анте Ребић остао, иако се помињало да би и он могао у Баварску, алиКовач поред живог Френка Риберија и Арјена Робена није желео да гомила играче на позицији крила (ту су још иСерж Гнабри и Кингсли Коман). Ајнтрант је тако задржао понајбољег играча из протекле сезоне, мада вечерас неће моћи да рачуна на њега, јер је Хрват после финала Мундијала имао продужен одмор, па се тек у понедељак придружио саиграчима. Могуће је да одигра нешто, али у стартних 11 не би требало да буде.

Много веће муке са кадром има колега Адија Хитера са Бајернове клупе. Џером Боатенг је ван строја због повреде колена, па ће Никлас Зуле, кога су у Минхену већ пројектовали као дугорочног наследника овог првог, у прву поставу. Неће Ковач моћи да рачуна ни на Хамеса Родригеза, који је добио незгодан ударац у чланак на последњој пријатељској утакмици.

Такође, у ауту су и Серж Гнабри, Ренато Санчез и из сасвим других разлога Корентин Толисо. Освајач титуле првака света са репрезентацијом Француске је, барем колико је нама познато, једини фудбалер који је још на одмору после Мундијала?! Поједини немачки медији због тога су га већ критиковали, јер сви други играчи су се ставили на располагање тренерима, неки чак и скраћивали одморе да би спремни дочекали сезону, док се Толисо и даље сунча иако зна да ће код Ковача морати да се крваво бори за место у тиму. Али, одмор је заслужио и не планира никоме да поклања слободне дане, па нек тумачи то како год ко хоће.

Без обзира на све те изостанке, јасно је да је Бајерн фаворит, док Ајнтрахту остаје само да се нада да ће успети да понови оних 3:1 из берлинског финала Купа. Била му је то прва победа над Бајерном још од марта 2010. Пуних осам година су чекали у Франкфурту.

Иначе, Мијат Гаћиновић је према пројекцијама виђен у стартној постави Ајнтрахта, док би Лука Јовић требало да почне са клупе, пошто ће предност добити Себастијан Але.

АЈНТРАХТ ФРАНКФУРТ – БАЈЕРН МИНХЕН (20.30, Еуроспорт 2)

Стадион: Валд у Франкфурту
Судија: Марко Гриц

Ајнтрахт (5-4-1): Ренов – Чандлер, Абрахам, Хасебе, Салседо, Виљемс – Торо, Де Гузман, Фабијан, Гаћиновић – Але

Бајерн (4-1-4-1): Нојер – Кимих, Зуле, Хумелс, Алаба – Мартинез – Милер, Тијаго, Роберн, Рибери – Левандовски.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар