Superkup: Vrijeme je za Nijemce! Ajntraht - Bajern...

Niko protiv svog Ajntrahta, nema Rebića, Boatenga, Hamesa, pa ni “lenjog” Tolisoa. . .  Borba za Superkup!

Fudbal 12.08.2018 | 14:30
Superkup: Vrijeme je za Nijemce! Ajntraht - Bajern...
Repriza finala Kupa iz prošle sezone, sada u značajno drugačijim okolnostima. Ajntraht meč za pehar Superkupa dočekuje bez Nika Kovača, arhitekte svih lanjskih uspeha, koji je u međuvremenu prešao baš u tabor današnjeg rivala i aktuelnog šampiona – Bajerna iz Minhena.

Za utehu timu iz Frankfurta, bar je Ante Rebić ostao, iako se pominjalo da bi i on mogao u Bavarsku, aliKovač pored živog Frenka Riberija i Arjena Robena nije želeo da gomila igrače na poziciji krila (tu su još iSerž Gnabri i Kingsli Koman). Ajntrant je tako zadržao ponajboljeg igrača iz protekle sezone, mada večeras neće moći da računa na njega, jer je Hrvat posle finala Mundijala imao produžen odmor, pa se tek u ponedeljak pridružio saigračima. Moguće je da odigra nešto, ali u startnih 11 ne bi trebalo da bude.

Mnogo veće muke sa kadrom ima kolega Adija Hitera sa Bajernove klupe. Džerom Boateng je van stroja zbog povrede kolena, pa će Niklas Zule, koga su u Minhenu već projektovali kao dugoročnog naslednika ovog prvog, u prvu postavu. Neće Kovač moći da računa ni na Hamesa Rodrigeza, koji je dobio nezgodan udarac u članak na poslednjoj prijateljskoj utakmici.

Takođe, u autu su i Serž Gnabri, Renato Sančez i iz sasvim drugih razloga Korentin Toliso. Osvajač titule prvaka sveta sa reprezentacijom Francuske je, barem koliko je nama poznato, jedini fudbaler koji je još na odmoru posle Mundijala?! Pojedini nemački mediji zbog toga su ga već kritikovali, jer svi drugi igrači su se stavili na raspolaganje trenerima, neki čak i skraćivali odmore da bi spremni dočekali sezonu, dok se Toliso i dalje sunča iako zna da će kod Kovača morati da se krvavo bori za mesto u timu. Ali, odmor je zaslužio i ne planira nikome da poklanja slobodne dane, pa nek tumači to kako god ko hoće.

Bez obzira na sve te izostanke, jasno je da je Bajern favorit, dok Ajntrahtu ostaje samo da se nada da će uspeti da ponovi onih 3:1 iz berlinskog finala Kupa. Bila mu je to prva pobeda nad Bajernom još od marta 2010. Punih osam godina su čekali u Frankfurtu.

Inače, Mijat Gaćinović je prema projekcijama viđen u startnoj postavi Ajntrahta, dok bi Luka Jović trebalo da počne sa klupe, pošto će prednost dobiti Sebastijan Ale.

AJNTRAHT FRANKFURT – BAJERN MINHEN (20.30, Eurosport 2)

Stadion: Vald u Frankfurtu
Sudija: Marko Gric

Ajntraht (5-4-1): Renov – Čandler, Abraham, Hasebe, Salsedo, Viljems – Toro, De Guzman, Fabijan, Gaćinović – Ale

Bajern (4-1-4-1): Nojer – Kimih, Zule, Humels, Alaba – Martinez – Miler, Tijago, Robern, Riberi – Levandovski.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar