Прва велика реаловска дилема Ђулена Лопетегија...!

Ко ће бити жртвован због Модрића? Није лако изабрати. . .

Фудбал 13.08.2018 | 23:30
Прва велика реаловска дилема Ђулена Лопетегија...!
Кристијано Роналдо је отишао, али варао се свако ко је помислио дасу зинедина стадиона “Сантјаго Бернабеу” толико танке да ће попуцати након нестанка само једног од многих стубова на којима се последњих година заснивала величина Краљевског клуба. Игре у припремном пероду већ су навијачима вратила самопоуздање, па се Роналдо помиње тек уз евоцирање неких лепих успомена. Углавном се сада прича о онима који су остали, а и међу њима има таквих асова који ће новог шефа струке ЂуленаЛопетегија ставити на слатке муке.

Мадридска Марка зато данас и пише о првој великој дилеми доскорашњег селектора Шпаније на клупи Реала. Не баш ургентној, али надолазећој. Лука Модрић се вратио са одмора и кроз коју недељу ће моћи да игра свих 90 минута. Кроз коју недељу дакле неко од играча који су изнели припреме и били у стартних 11 у синоћној победи од 3:1 над Миланом мораће да се пресели на клупу.

Питање од милион долара је: ко?

Каземиро, Тони Крос, Иско, Марко Асенсио, Герет Бејл или Карим Бензема? Опасни играчи, сви са жељом да им више нико не отима минуте. Отишао је Роналдо, отишао је и Матео Ковачић, за све остале резервисте има још времена, али један од “ветерана” је вишак. Лука Модрић просто не може да буде тај. Најбољи је био играч тек завршеног Мундијала. Он је закуцан у првом тиму. То се питање не поставља.

А ко онда? Није лако одати одговор на то питање, јер и сам Лопетеги не зна шта ће. Бејл, Бензема иАсенсио су на припремама у САД одлично сарађивали и у нападу и лепо делили голове. Тој тројици је одлазакРоналда можда и највише одговарао. Бејл је коначно дочекао ту шансу да буде главни играч екипе, што је улога која је, бар гледајући висину трансфера, требало да му припадне одмах по доласку из Тотенхема, али је тек сада могао да се ослободи и разлети по терену. Бензема сада игра ближе голу и игра да би давао голове, а не додавао Роналду. А и Асенсио изгледа другачије. Са три гола био је уз Бејла најбољи стрелац екипе, игра лажну деветку, креће се са лакоћом, одговара му све то…

Онда је ту Иско, као четврта опција. Мало вероватна, јер код Лопетегија у репрезентацији Шпаније баш јеИско био је један од понајбољих играча. Ђулен му зна жицу и зна како да га искористи.

Наравно, ту и варијанте пет и шест, а оне делује најризичније. Теоретски, могао би Иско да се повуче у везу и одмени Каземира или што је мање вероватно Тонија Кроса (јер чини се да је и он недодирљив), али то би значајно наудило Реалу у одбрани. Баш је Каземиро био тај који је свима осталима дозвољавао да се размашу напред. Ипак, Марка сматра да ни та могућност није искључена.  

У сваком случају неко ће морати да буде жртвован. И да, наравно да ће се постава мењати из утакмице у утакмицу, али у Реалу се увек знало ко је у првих 11, а ко је други план. Знају то добро и сами играчи, па и они желе јасну ситуацију. Ђулен Лопетеги на потезу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар