Prva velika realovska dilema Đulena Lopetegija...!

Ko će biti žrtvovan zbog Modrića? Nije lako izabrati. . .

Fudbal 13.08.2018 | 23:30
Prva velika realovska dilema Đulena Lopetegija...!
Kristijano Ronaldo je otišao, ali varao se svako ko je pomislio dasu zinedina stadiona “Santjago Bernabeu” toliko tanke da će popucati nakon nestanka samo jednog od mnogih stubova na kojima se poslednjih godina zasnivala veličina Kraljevskog kluba. Igre u pripremnom perodu već su navijačima vratila samopouzdanje, pa se Ronaldo pominje tek uz evociranje nekih lepih uspomena. Uglavnom se sada priča o onima koji su ostali, a i među njima ima takvih asova koji će novog šefa struke ĐulenaLopetegija staviti na slatke muke.

Madridska Marka zato danas i piše o prvoj velikoj dilemi doskorašnjeg selektora Španije na klupi Reala. Ne baš urgentnoj, ali nadolazećoj. Luka Modrić se vratio sa odmora i kroz koju nedelju će moći da igra svih 90 minuta. Kroz koju nedelju dakle neko od igrača koji su izneli pripreme i bili u startnih 11 u sinoćnoj pobedi od 3:1 nad Milanom moraće da se preseli na klupu.

Pitanje od milion dolara je: ko?

Kazemiro, Toni Kros, Isko, Marko Asensio, Geret Bejl ili Karim Benzema? Opasni igrači, svi sa željom da im više niko ne otima minute. Otišao je Ronaldo, otišao je i Mateo Kovačić, za sve ostale rezerviste ima još vremena, ali jedan od “veterana” je višak. Luka Modrić prosto ne može da bude taj. Najbolji je bio igrač tek završenog Mundijala. On je zakucan u prvom timu. To se pitanje ne postavlja.

A ko onda? Nije lako odati odgovor na to pitanje, jer i sam Lopetegi ne zna šta će. Bejl, Benzema iAsensio su na pripremama u SAD odlično sarađivali i u napadu i lepo delili golove. Toj trojici je odlazakRonalda možda i najviše odgovarao. Bejl je konačno dočekao tu šansu da bude glavni igrač ekipe, što je uloga koja je, bar gledajući visinu transfera, trebalo da mu pripadne odmah po dolasku iz Totenhema, ali je tek sada mogao da se oslobodi i razleti po terenu. Benzema sada igra bliže golu i igra da bi davao golove, a ne dodavao Ronaldu. A i Asensio izgleda drugačije. Sa tri gola bio je uz Bejla najbolji strelac ekipe, igra lažnu devetku, kreće se sa lakoćom, odgovara mu sve to…

Onda je tu Isko, kao četvrta opcija. Malo verovatna, jer kod Lopetegija u reprezentaciji Španije baš jeIsko bio je jedan od ponajboljih igrača. Đulen mu zna žicu i zna kako da ga iskoristi.

Naravno, tu i varijante pet i šest, a one deluje najrizičnije. Teoretski, mogao bi Isko da se povuče u vezu i odmeni Kazemira ili što je manje verovatno Tonija Krosa (jer čini se da je i on nedodirljiv), ali to bi značajno naudilo Realu u odbrani. Baš je Kazemiro bio taj koji je svima ostalima dozvoljavao da se razmašu napred. Ipak, Marka smatra da ni ta mogućnost nije isključena.  

U svakom slučaju neko će morati da bude žrtvovan. I da, naravno da će se postava menjati iz utakmice u utakmicu, ali u Realu se uvek znalo ko je u prvih 11, a ko je drugi plan. Znaju to dobro i sami igrači, pa i oni žele jasnu situaciju. Đulen Lopetegi na potezu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar