Слога (Горње Црњелово) у великом стилу дебитовала у Првој лиги РС!

Екипа из Горњег Црњелова већ на првој утакмици показала да се ради о квалитетном саставу, који ће бити "тврд орах" за све ривале у прволигашком друштву Српске. Тренер Драган Мићић за МОНДО поручује: "Циљ је опстанак".

Фудбал 12.08.2018 | 20:50
Слога (Горње Црњелово) у великом стилу дебитовала у Првој лиги РС!
Слога из Горњег Црњелова одушевила је на премијерној утакмици у Првој лиги Републике Српске.

Головима двоструког стријелца Душана Ристића и Бојана Михајловића, дебитант у прволигашком друштву као гост је убједљиво поразио Алфа Модричу, некадашњег шампиона БиХ резултатом 3:0, чиме је тим Драгана Мићића забиљежио старт сезоне какав је само могао пожељети.

Слога је тако била успјешнија у окршају прошлосезонских шампиона других лига РС, Исток и Запад, те већ од старта првенства показала да се ради о квалитетном саставу, који ће бити "тврд орах" за све ривале у лиги.

"Рано смо повели, тако да нам је у наставку било много лакше играти. Притисак је био на домаћим играчима након нашег раног вођства. Морали су да крену на све или ништа, што је нама створило много простора, да из полуконтри и контри дођемо до новог гола. У другом полувремену одиграли смо мирније, постигли и трећи погодак, али кад се све сабере, можда је резултат превисок, јер су и Модричани имали своје прилике које нису искористили. Ипак, наша побједа потпуно је заслужена", за МОНДО каже тренер Слоге, који је екипу преузео послије освојене титуле у Другој лиги РС, група Исток, односно осигураног пласмана у Прву лигу РС, први пут у клупској историји.

Слога, иако дебитант, посједује квалитетан играчки кадар, у којем су бројни играчи са премијерлигашким искуством.

Већ у првом колу то су и потврдили, али Мићић сматра да је опстанак у друштву најбољих ипак примарни циљ и да не треба превише дизати еуфорију након високе побједе на стадиону "Др Милан Јелић" у Модричи.

"С обзиром да ће лига бити скраћена, односно да ће велики број екипа испасти на крају сезоне, циљ је да избјегнемо борбу за опстанак. Жеља нам је да будемо међу првих пет екипа. Сматрам да смо се добро појачали, тј. да смо довели играче који могу одговорити задацима, како бисмо остварили наш циљ", поручио је Мићић.

Према најавама већине стручњака који прате Прву лигу РС, први и једини фаворит за титулу и пласман у Премијер лигу БиХ је бањалучки Борац. С тим се слаже и стратег Слоге.

"Слажем се. Требало би да се деси чудо па да се Борац не врати у Премијер лигу БиХ. Дакле, Бањалучани су главни кандидати за титулу, мада не треба заборавити ни Козару, која има добру екипу, а не бих ту изоставио ни Славију", закључио је некадашњи голгетер Црвене звезде.

Као и Слога, Борац, Козара и Славија остварили су тријумфе на отварању нове сезоне, а управо ће чета из Источног Сарајева бити наредни ривал дебитанту из Горњег Црњелова.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар