Прва лига РС: Борац, Слога и Славија кренули силовито!

Борац без "Лешинара" бољи од Жеље! "Црвено-плави" су сезону у Првој лиги Републике Српске отварили минималном побједом против градског ривала Жељезничар Спорт Тима, али је и овај пут изостала подршка најватренијих навијача.

Фудбал 12.08.2018 | 08:45
Прва лига РС: Борац, Слога и Славија кренули силовито!
Бањалука је Борчева!

Синоћ је у склопу првог кола Прве лиге Републике Српске на "Градском стадиону" у Бањалуци одигран први лигашки градски "дерби" између Борца и Жељезничара након 65 година, а побједу су изборили изабраници Дарка Војводића.

Фудбалери Борца су одлично отворили меч и до испоставиће се побједоносног гола дошли у 11. минуту када је Игор Аничић одмјереним ударцем главом савладао Асмира Авдукића.

БОРАЦ - ЖЕЉЕЗНИЧАР 1:0 (1:0)

Ипак, "црвено-плави" су након вођства "стали" и допустили гостима, који су имали доста бучну подршку са западне трибине, да преузму иницијативу али се на одмор отишло са предношћу домаћина.

У наставку утакмице Борац је кренуо по други погодак којим би затворио меч и прва озбиљнија ситуација пред голом Авдукића је виђена у 52. минуту када је Александар Радуловић одлично проиграо Аничића који са десет метар шутира дирекно у голмана гостију. 

Домаћи фудбалери нису посустајали и наставили су опсаду гола Жеље, редом су покушавали Даниловић, Кајкут и поново Аничић, али без успјеха па се у завршницу меча ушло са предношћу Борца од једног поготка.

У посљедњих петнаест минута се играло доста грубље и није виђено много активне игре у пољу, а судија Стојан Вукота је у том периоду показао четири жута картона, укупоно осам.

САСТАВИ

БОРАЦ: Тркуља, Бајић, Јакуповић, Кајкут, Радуловић, Ћосић, Жеравица, Даниловић, Буразор, Мазић, Аничић. Тренер: Дарко Војводић.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Авдукић, Чолић, Кнежевић, Ружичић, Босанчић, Марковић, Гвозденовић, Јовандић, Бабић, Остојић, Кузмановић. Тренер: Зоран Ћургуз.

ПРВА ЛИГА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - 1. КОЛО:

Подриње - Сутјеска 1:0 (0:0)
/Вујић 53/

Рудар Приједор - Дрина 0:0

Славија - Слобода 3:1 (2:1)
/Кокот 28, Поповац 31, Т. Лаловић 55 - Видовић 38/

Текстилац Корт - Козара 0:1 (0:1)
/Јандрић 34/

Борац - Жељезничар Спорт Тим 1:0 (1:0)
/Аничић 11/

Алфа Модрича - Слога 0:3 (0:2)
/Михајловић 2, Ристић 14, 65/

ТАБЕЛА: Слога 3, Славија 3, Борац 3, Козара 3, Подриње 3, Дрина 1, Рудар Приједор 1, ељезничар 0, Сутјеска 0, Текстилац 0, Слобода 0, Алфа Модрича 0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар