Prva liga RS: Borac, Sloga i Slavija krenuli silovito!

Borac bez "Lešinara" bolji od Želje! "Crveno-plavi" su sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske otvarili minimalnom pobjedom protiv gradskog rivala Željezničar Sport Tima, ali je i ovaj put izostala podrška najvatrenijih navijača.

Fudbal 12.08.2018 | 08:45
Prva liga RS: Borac, Sloga i Slavija krenuli silovito!
Banjaluka je Borčeva!

Sinoć je u sklopu prvog kola Prve lige Republike Srpske na "Gradskom stadionu" u Banjaluci odigran prvi ligaški gradski "derbi" između Borca i Željezničara nakon 65 godina, a pobjedu su izborili izabranici Darka Vojvodića.

Fudbaleri Borca su odlično otvorili meč i do ispostaviće se pobjedonosnog gola došli u 11. minutu kada je Igor Aničić odmjerenim udarcem glavom savladao Asmira Avdukića.

BORAC - ŽELJEZNIČAR 1:0 (1:0)

Ipak, "crveno-plavi" su nakon vođstva "stali" i dopustili gostima, koji su imali dosta bučnu podršku sa zapadne tribine, da preuzmu inicijativu ali se na odmor otišlo sa prednošću domaćina.

U nastavku utakmice Borac je krenuo po drugi pogodak kojim bi zatvorio meč i prva ozbiljnija situacija pred golom Avdukića je viđena u 52. minutu kada je Aleksandar Radulović odlično proigrao Aničića koji sa deset metar šutira direkno u golmana gostiju. 

Domaći fudbaleri nisu posustajali i nastavili su opsadu gola Želje, redom su pokušavali Danilović, Kajkut i ponovo Aničić, ali bez uspjeha pa se u završnicu meča ušlo sa prednošću Borca od jednog pogotka.

U posljednjih petnaest minuta se igralo dosta grublje i nije viđeno mnogo aktivne igre u polju, a sudija Stojan Vukota je u tom periodu pokazao četiri žuta kartona, ukupono osam.

SASTAVI

BORAC: Trkulja, Bajić, Jakupović, Kajkut, Radulović, Ćosić, Žeravica, Danilović, Burazor, Mazić, Aničić. Trener: Darko Vojvodić.

ŽELJEZNIČAR: Avdukić, Čolić, Knežević, Ružičić, Bosančić, Marković, Gvozdenović, Jovandić, Babić, Ostojić, Kuzmanović. Trener: Zoran Ćurguz.

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE - 1. KOLO:

Podrinje - Sutjeska 1:0 (0:0)
/Vujić 53/

Rudar Prijedor - Drina 0:0

Slavija - Sloboda 3:1 (2:1)
/Kokot 28, Popovac 31, T. Lalović 55 - Vidović 38/

Tekstilac Kort - Kozara 0:1 (0:1)
/Jandrić 34/

Borac - Željezničar Sport Tim 1:0 (1:0)
/Aničić 11/

Alfa Modriča - Sloga 0:3 (0:2)
/Mihajlović 2, Ristić 14, 65/

TABELA: Sloga 3, Slavija 3, Borac 3, Kozara 3, Podrinje 3, Drina 1, Rudar Prijedor 1, eljezničar 0, Sutjeska 0, Tekstilac 0, Sloboda 0, Alfa Modriča 0.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar