СЛС: Чука испустила 1. мјесто, Вошина криза траје!

Чукарички испустио прво место, Вошина криза траје! "Брђани" били надомак треће победе и освајања позиције број један бар на ноћ, али нису успели.  Напредак до бода у 94. минуту, Војводина и даље без победе.  Фудбалери Пролетера и Напретка одиграли су вечерас нерешено 1:1, у утакмици четвртог кола Суперлиге Србије.  Пролетер био други до 94. минута.  Новосадски дебитант водио на "Карађорђу" до дубоке надокнаде, када је Напредак изједначио и однео бод у Крушевац.

Фудбал 12.08.2018 | 08:30
СЛС: Чука испустила 1. мјесто, Вошина криза траје!
Немања Човић је голом у у 27. минуту донео предност Пролетеру, коју је домаћа екипа чувала све до 94. минута када је Алекса Вукановић изједначио и донео бод крушевачкој екипи.

Пролетер после четири одиграна кола има седам бодова и тренутно је четврти на табели, док Напредак има два бода мање и налази се на седмом месту.

Пролетер је био близу, али није успео да остане први на табели до лидера, Црвене звезде.

Екипа Драгана Радојичића водила је до финиша утакмице против тима Милорада Косановића, пришла сасвим близу великој победи, а онда је зауставио везиста гостију, Алекса Вукановић, у 94. минуту.

Погодак Немање Човића у 27. минуту тако се ипак испоставио довољним само за бод домаћина, који је у прве четири утакмице у Суперлиги сабрао седам поена.

Пролетер - Напредак 1:1 (1:0)

Крушевљани су ове суботе стигли на "Карађорђе" са императивом победе, после лоших игара у поразу од Мачве (0:1) и у ремију против Бачке (1:1). У привременом дому Пролетера, Косановићев тим борио се до краја и освојио колико-толико утешни бод уочи великих изазова, јер га чекају утакмице против Звезде у Крушевцу и Радничког у Нишу.

Пролетер: Весић - Андрејевић, Букорац, Чоловић (Јовановић), Кочовић, Ламбулић, Миросављев, Новаковић, Плавшић (Јаблан), Раденовић, Човић (Вукобратовић).

Напредак: Петровић - Боранијашевић, Петровић, Весковац, Ескић (Самјуел), Аливодић (Рушевић), Костић, Ндиаје, Остојић, Вукановић, Вулић (Ивановић).

У наредном колу Пролетер гостује Чукаричком, а Напредак дочекује Црвену звезду. 

Фудбалери Рада победили су на свом терену екипу Радника са 3:1, у утакмици четвртог кола Суперлиге. Голове за Рад постигли су Стефан Михајловић у петом, Милан Перендија у 28. и Филип Касалица у 47. минуту. 

Једини погодак за Радник постигао је Душан Пантелић у 14. минуту. 

Рад и Радник после четири одиграна кола имају по шест бодова и налазе се на шестом, односно седмом месту на табели. 

Истим резултатом Младост је славила против Динама у гостима. Стефан Димић је у 30. минуту донео предност Младости, док је на 2:0 повисио је Јанко Тумбасевић у 79. минуту. 

Динамо је у голом Закарија Сурака из пенала у 87. минуту смањио на 1:2, а коначан резултат поставио је лазар Јовановић у 91. минуту. Младост је тренутно четврта на табели са осам освојених бодова, док је Динамо последњи без бодова. 

Фудбалери Бачке и Чукаричког одиграли су нерешено 1:1. Голова на овој утакмици није било све до 80. минута када је Слободан Тедић довео Чукарички у водјство, али је Бачка ипак стигла до бода поготком Луке Мићића у 91. минуту 

Екипа с Бановог брда је трећа на табели са осам бодова, док је Бачка осма са три бода мање. У дуелу Мачве и Војводине није било голова. 

Новосадска екипа је и даље без победе у новој сезони и тренутно је на 12. позицији са само три бода. Мачва има бод више и налази се на 11. месту. 

Пролетеру је у Новом Саду фалило неколико минута да буде други, а Чукаричком у Бачкој Паланци исто толико да заврши меч као лидер Суперлиге.

"Брђани" су дошли надомак треће узастопне победе голом младог Слободана Тедића (2000) у првој утакмици под рефлекторима на "Вави", али им је два бода "откинуо" крилни нападач домаћина, Лука Мићић, у првом минуту надокнаде.

БАЧКА - ЧУКАРИЧКИ 1:1 (0:1)

Узбудљив финиш тако је оставио екипу Сима Крунића без прве позиције, ка којој су кренули у 80. минуту и да су победили на челу би остали бар до недељног дербија Црвене звезде и Спартака (19 часова, ТВ Арена спорт). Међутим, Бачка се избореним ремијем учврстила у средини табеле, одмах уз Напредак, који је на сличан начин освојио бод у Новом Саду.

За разлику од Чукаричког, вођства су вечерас мирно сачували тимови који су дефинитивно у налету - Младост и Рад.

Лучанци су гостовали у Сурдулици нанели тамошњем привременом домаћину и четврти пораз у исто толико кола.

ДИНАМО - МЛАДОСТ 1:3 (0:1)

Екипа Ненада Миловановића дочекаће следеће коло на четвртој позицији, захваљујући головима Стефана Димића у 30. минуту, Јанка Тумбасевића у 79. и Лазара Јовановића у 91. У међувремену је утешни погодак за домаће постигао Сурака из пенала у 87.

Истовремено, у Београду је Рад још једном показао колико је снажнији са појачањима.

РАД - РАДНИК 3:1 (2:0)

Погоцима прошле недеље регистрованих нападача Филипа Касалице и Стефана Михајловића, уз прецизан хитац Милана Перендије, екипа Зорана Милинковића остварила је други узастопни тријумф и наговестила још боље дане у Црнотравској улици. 

Проблеми полако остају иза "грађевинара" док се њихов прошли ривал и даље мучи и мучи...

МАЧВА - ВОЈВОДИНА 0:0

Новосађани су пред 3.500 гледалаца у Шапцу одиграли нерешено са домаћином и завршили и четврти меч ове сезоне у којем нису победили. Борбени домаћин несавладан је изашао из још једног дуела против фаворита на свом терену и показао да ће целе године опет бити "тврд" противник свима.

Резултати 4. кола:

Пролетер - Напредак 1:1 (1:0)
/Човић 27' - Вукановић 94'/

Динамо - Младост 1:3 (0:1)
/Сурака 87' - Димић 30', Тумбасевић 79', Јовановић 91'/

Мачва - Војводина 0:0

ОФК Бачка - Чукарички 1:1 (0:0)
/Мићић 91' - Тедић 80'

Рад - Радник 3:1 (2:1)
/Михајловић 5', Перендија 28', Касалица 27' - Пантелић 14'/

недеља

Земун - Партизан 17.00 (Арена спорт 1)
/Данило Грујић/

Црвена звезда - Спартак 19.00 (Арена спорт 1)
/Ненад Ђокић/

одиграно у петак:

Раднички - Вождовац 1:0 (0:0)
/Нома 89'/

Табела: Црвена звезда (-1) 9, Раднички 9, Чукарички 8, Младост 8, Пролетер 7, Рад 6, Радник 6, Бачка 5, Напредак 5, Партизан (-1) 4, Мачва 4, Војводина 3, Вождовац 3, Спартак (-1) 3, Земун (-1) 2, Динамо 0.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар