SLS: Čuka ispustila 1. mjesto, Vošina kriza traje!

Čukarički ispustio prvo mesto, Vošina kriza traje! "Brđani" bili nadomak treće pobede i osvajanja pozicije broj jedan bar na noć, ali nisu uspeli.  Napredak do boda u 94. minutu, Vojvodina i dalje bez pobede.  Fudbaleri Proletera i Napretka odigrali su večeras nerešeno 1:1, u utakmici četvrtog kola Superlige Srbije.  Proleter bio drugi do 94. minuta.  Novosadski debitant vodio na "Karađorđu" do duboke nadoknade, kada je Napredak izjednačio i odneo bod u Kruševac.

Fudbal 12.08.2018 | 08:30
SLS: Čuka ispustila 1. mjesto, Vošina kriza traje!
Nemanja Čović je golom u u 27. minutu doneo prednost Proleteru, koju je domaća ekipa čuvala sve do 94. minuta kada je Aleksa Vukanović izjednačio i doneo bod kruševačkoj ekipi.

Proleter posle četiri odigrana kola ima sedam bodova i trenutno je četvrti na tabeli, dok Napredak ima dva boda manje i nalazi se na sedmom mestu.

Proleter je bio blizu, ali nije uspeo da ostane prvi na tabeli do lidera, Crvene zvezde.

Ekipa Dragana Radojičića vodila je do finiša utakmice protiv tima Milorada Kosanovića, prišla sasvim blizu velikoj pobedi, a onda je zaustavio vezista gostiju, Aleksa Vukanović, u 94. minutu.

Pogodak Nemanje Čovića u 27. minutu tako se ipak ispostavio dovoljnim samo za bod domaćina, koji je u prve četiri utakmice u Superligi sabrao sedam poena.

Proleter - Napredak 1:1 (1:0)

Kruševljani su ove subote stigli na "Karađorđe" sa imperativom pobede, posle loših igara u porazu od Mačve (0:1) i u remiju protiv Bačke (1:1). U privremenom domu Proletera, Kosanovićev tim borio se do kraja i osvojio koliko-toliko utešni bod uoči velikih izazova, jer ga čekaju utakmice protiv Zvezde u Kruševcu i Radničkog u Nišu.

Proleter: Vesić - Andrejević, Bukorac, Čolović (Jovanović), Kočović, Lambulić, Mirosavljev, Novaković, Plavšić (Jablan), Radenović, Čović (Vukobratović).

Napredak: Petrović - Boranijašević, Petrović, Veskovac, Eskić (Samjuel), Alivodić (Rušević), Kostić, Ndiaje, Ostojić, Vukanović, Vulić (Ivanović).

U narednom kolu Proleter gostuje Čukaričkom, a Napredak dočekuje Crvenu zvezdu. 

Fudbaleri Rada pobedili su na svom terenu ekipu Radnika sa 3:1, u utakmici četvrtog kola Superlige. Golove za Rad postigli su Stefan Mihajlović u petom, Milan Perendija u 28. i Filip Kasalica u 47. minutu. 

Jedini pogodak za Radnik postigao je Dušan Pantelić u 14. minutu. 

Rad i Radnik posle četiri odigrana kola imaju po šest bodova i nalaze se na šestom, odnosno sedmom mestu na tabeli. 

Istim rezultatom Mladost je slavila protiv Dinama u gostima. Stefan Dimić je u 30. minutu doneo prednost Mladosti, dok je na 2:0 povisio je Janko Tumbasević u 79. minutu. 

Dinamo je u golom Zakarija Suraka iz penala u 87. minutu smanjio na 1:2, a konačan rezultat postavio je lazar Jovanović u 91. minutu. Mladost je trenutno četvrta na tabeli sa osam osvojenih bodova, dok je Dinamo poslednji bez bodova. 

Fudbaleri Bačke i Čukaričkog odigrali su nerešeno 1:1. Golova na ovoj utakmici nije bilo sve do 80. minuta kada je Slobodan Tedić doveo Čukarički u vodjstvo, ali je Bačka ipak stigla do boda pogotkom Luke Mićića u 91. minutu 

Ekipa s Banovog brda je treća na tabeli sa osam bodova, dok je Bačka osma sa tri boda manje. U duelu Mačve i Vojvodine nije bilo golova. 

Novosadska ekipa je i dalje bez pobede u novoj sezoni i trenutno je na 12. poziciji sa samo tri boda. Mačva ima bod više i nalazi se na 11. mestu. 

Proleteru je u Novom Sadu falilo nekoliko minuta da bude drugi, a Čukaričkom u Bačkoj Palanci isto toliko da završi meč kao lider Superlige.

"Brđani" su došli nadomak treće uzastopne pobede golom mladog Slobodana Tedića (2000) u prvoj utakmici pod reflektorima na "Vavi", ali im je dva boda "otkinuo" krilni napadač domaćina, Luka Mićić, u prvom minutu nadoknade.

BAČKA - ČUKARIČKI 1:1 (0:1)

Uzbudljiv finiš tako je ostavio ekipu Sima Krunića bez prve pozicije, ka kojoj su krenuli u 80. minutu i da su pobedili na čelu bi ostali bar do nedeljnog derbija Crvene zvezde i Spartaka (19 časova, TV Arena sport). Međutim, Bačka se izborenim remijem učvrstila u sredini tabele, odmah uz Napredak, koji je na sličan način osvojio bod u Novom Sadu.

Za razliku od Čukaričkog, vođstva su večeras mirno sačuvali timovi koji su definitivno u naletu - Mladost i Rad.

Lučanci su gostovali u Surdulici naneli tamošnjem privremenom domaćinu i četvrti poraz u isto toliko kola.

DINAMO - MLADOST 1:3 (0:1)

Ekipa Nenada Milovanovića dočekaće sledeće kolo na četvrtoj poziciji, zahvaljujući golovima Stefana Dimića u 30. minutu, Janka Tumbasevića u 79. i Lazara Jovanovića u 91. U međuvremenu je utešni pogodak za domaće postigao Suraka iz penala u 87.

Istovremeno, u Beogradu je Rad još jednom pokazao koliko je snažniji sa pojačanjima.

RAD - RADNIK 3:1 (2:0)

Pogocima prošle nedelje registrovanih napadača Filipa Kasalice i Stefana Mihajlovića, uz precizan hitac Milana Perendije, ekipa Zorana Milinkovića ostvarila je drugi uzastopni trijumf i nagovestila još bolje dane u Crnotravskoj ulici. 

Problemi polako ostaju iza "građevinara" dok se njihov prošli rival i dalje muči i muči...

MAČVA - VOJVODINA 0:0

Novosađani su pred 3.500 gledalaca u Šapcu odigrali nerešeno sa domaćinom i završili i četvrti meč ove sezone u kojem nisu pobedili. Borbeni domaćin nesavladan je izašao iz još jednog duela protiv favorita na svom terenu i pokazao da će cele godine opet biti "tvrd" protivnik svima.

Rezultati 4. kola:

Proleter - Napredak 1:1 (1:0)
/Čović 27' - Vukanović 94'/

Dinamo - Mladost 1:3 (0:1)
/Suraka 87' - Dimić 30', Tumbasević 79', Jovanović 91'/

Mačva - Vojvodina 0:0

OFK Bačka - Čukarički 1:1 (0:0)
/Mićić 91' - Tedić 80'

Rad - Radnik 3:1 (2:1)
/Mihajlović 5', Perendija 28', Kasalica 27' - Pantelić 14'/

nedelja

Zemun - Partizan 17.00 (Arena sport 1)
/Danilo Grujić/

Crvena zvezda - Spartak 19.00 (Arena sport 1)
/Nenad Đokić/

odigrano u petak:

Radnički - Voždovac 1:0 (0:0)
/Noma 89'/

Tabela: Crvena zvezda (-1) 9, Radnički 9, Čukarički 8, Mladost 8, Proleter 7, Rad 6, Radnik 6, Bačka 5, Napredak 5, Partizan (-1) 4, Mačva 4, Vojvodina 3, Voždovac 3, Spartak (-1) 3, Zemun (-1) 2, Dinamo 0.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar