ПЛ: ''Вукови'' преживели ''Карамеле''!

Генерација '97 држи реч - Невеш и Ришарлисон! Португалац и Бразилац, рођени у марту и мају 1997. године, одушевили публику сјајним партијама. . .  Не би било фер да је другачије - Вукови преживели уједе Ричарлисона! Одличан фудбал и реми на затварању суборњег програма - 2:2.

Фудбал 11.08.2018 | 21:15
ПЛ: ''Вукови'' преживели ''Карамеле''!
Без победе за нове премијерлигаше на старту сезоне 2018/19!

Фулам је изгубио од Паласа (0:2), од Кардифа је био бољи Борнмут (0:2), а далеко најбољи отпор пружио је шампион Чемпионшипа - Вулверхемптон - који је на свом "Молиноу" имао и играча више, два пута губио, али на крају "извукао" бод.

Био је то прави обрачун Ришарлисона (Евертон) и Рубена Невеша (Вулверхемптон), играча рођених 1997. године, који су бриљирали у вечерашњем окршају и скренули пажњу навијача на себе.

ВУЛВЕРХЕМПТОН - ЕВЕРТОН 2:2 (1:1)

Евертон је повео у 17. минуту, доста срећно, када се Ришарлисону лопта одбила после скока, па му није било тешко да је смести у мрежу.

Скупо плаћени Бразилац (50 милиона фунти!), постигао је тако свој први гол још од новембра у дресу Вотфорда - такође код тренера Марка Силве. Међутим, лоша реакција Фила Џагелке коштала је промене расположења Евертон...

Искусни штопер је зарадио директан црвени у 40. минуту после старта над Жотом, а Рубен Невеш, најскупљи играч у историји Чемпионшипа, послао је ракету у мрежу Пикфорда.

Био је то његов седми гол за Вулвсе, 11. у каријери, и све су дошли шутем ван шеснаест!

Уследио је бољи период игре за "вукове", били су константна претња, али је то оставило простора за Евертон који је у 67. стигао до новог вођства - поново преко Ришарлисона. Овога пута није била срећа у питању - чисто мајсторство када је "из колена" гађао даљи угао и погодио.

Вулвси су имали све мање идеја у игри, али је Рубен Невеш "измислио" асистенцију за Раула Хименеза кога је лоше испратио Мајкл Кин, па је Мексиканац одлично захватио лопту главом.

Спектакл на повратку Вулверхемптона у Премијер лигу. Гости су на премијери два пута водили сјајним головима лукавог Ричарлисона, имали и играча мање цело друго полувреме и на крају одолели пред чопором гладних Вукова - 2:2 (1:1).

Фил Џагелка је удахнуо живот повратнику у елиту, и то несмотреним прекршајем у 40. минуту. Прво му је побегла лопта, а потом у жељи да исправи кикс као последњи играч одбране жестоко је стартовао наДиога Жоту и зарадио директан црвени картон. Било је то у тренутку када су Карамеле водиле с 1:0 поготком скупоценог Бразилца из првог контакта с лоптом, а Вулверхемптон једва да је припретио. 

Поклон слободан ударац мајсторски је искористио Рубен Невес и резантним ударцем матирао репрезентативца Пикфорда у 44. минуту. Чиста магија.

Друго полувреме донело је нешто бољу игру Вулвса, али је Евертон претио из опасних контранапада. Мулино је остао залеђен у 67. минуту након што је Џенк Тосун дотурио лопту до Ричарлисона, а Бразилац, убедљиво најбољи појединац данашњег дуела, сам пронашао пут до мреже и још једном матирао Руи Патрисија. Право мало ремек дело...

Ипак, Вулверхемптон је успео да се спасе на крају. Најбољи појединац код домаћих Рубен Невес сјајно је у 80. минуту прогирао Раула Хименеза, а Мексиканац првим поготком у Премијер лиги поставио коначних 2:2. Пробао је домаћин у самом финишу да дође и до целог плеан, ношен хуком са трибина  и бројчаном предношћу, али се Евертон умешно одбранио и зарадио тај један бод. Потпуно, заслужено.

Нема шта, одличан фудбал на Мулиноу и лепо је видети да се Премијер лига вратила у предграђе Бимрингема. 

ПРЕМИЈЕР ЛИГА 1. КОЛО:

петак

Манчестер јунајтед - Лестер сити 2:1 (1:0)
/Погба 3п, Шо 83 - Варди 90+2/

субота

Њукасл - Тотенхем 1:2 (1:2)
/Хоселу 11 - Фертонген 8, Али 18/

Борнмут - Кардиф 2:0 (1:0)
/Фрејзер 24, Вилсон 90+1/

Фулам - Кристал Палас 0:2 (0:1)
/Шлуп 41, Заха 80/

Хадерсфилд - Челси 0:3 (0:2)
/Канте 34, Жоржињо 45п, Педро 80/

Вотфорд - Брајтон 2:0 (1:0)
/Перејра 35, 54/

Вулверхемптон - Евертон (18.30)

недеља

Ливерпул - Вест Хем (14.30)
Саутемптон - Барнли
Арсенал - Манчестер сити (17.00)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар