PL: ''Vukovi'' preživeli ''Karamele''!

Generacija '97 drži reč - Neveš i Rišarlison! Portugalac i Brazilac, rođeni u martu i maju 1997. godine, oduševili publiku sjajnim partijama. . .  Ne bi bilo fer da je drugačije - Vukovi preživeli ujede Ričarlisona! Odličan fudbal i remi na zatvaranju subornjeg programa - 2:2.

Fudbal 11.08.2018 | 21:15
PL: ''Vukovi'' preživeli ''Karamele''!
Bez pobede za nove premijerligaše na startu sezone 2018/19!

Fulam je izgubio od Palasa (0:2), od Kardifa je bio bolji Bornmut (0:2), a daleko najbolji otpor pružio je šampion Čempionšipa - Vulverhempton - koji je na svom "Molinou" imao i igrača više, dva puta gubio, ali na kraju "izvukao" bod.

Bio je to pravi obračun Rišarlisona (Everton) i Rubena Neveša (Vulverhempton), igrača rođenih 1997. godine, koji su briljirali u večerašnjem okršaju i skrenuli pažnju navijača na sebe.

VULVERHEMPTON - EVERTON 2:2 (1:1)

Everton je poveo u 17. minutu, dosta srećno, kada se Rišarlisonu lopta odbila posle skoka, pa mu nije bilo teško da je smesti u mrežu.

Skupo plaćeni Brazilac (50 miliona funti!), postigao je tako svoj prvi gol još od novembra u dresu Votforda - takođe kod trenera Marka Silve. Međutim, loša reakcija Fila Džagelke koštala je promene raspoloženja Everton...

Iskusni štoper je zaradio direktan crveni u 40. minutu posle starta nad Žotom, a Ruben Neveš, najskuplji igrač u istoriji Čempionšipa, poslao je raketu u mrežu Pikforda.

Bio je to njegov sedmi gol za Vulvse, 11. u karijeri, i sve su došli šutem van šesnaest!

Usledio je bolji period igre za "vukove", bili su konstantna pretnja, ali je to ostavilo prostora za Everton koji je u 67. stigao do novog vođstva - ponovo preko Rišarlisona. Ovoga puta nije bila sreća u pitanju - čisto majstorstvo kada je "iz kolena" gađao dalji ugao i pogodio.

Vulvsi su imali sve manje ideja u igri, ali je Ruben Neveš "izmislio" asistenciju za Raula Himeneza koga je loše ispratio Majkl Kin, pa je Meksikanac odlično zahvatio loptu glavom.

Spektakl na povratku Vulverhemptona u Premijer ligu. Gosti su na premijeri dva puta vodili sjajnim golovima lukavog Ričarlisona, imali i igrača manje celo drugo poluvreme i na kraju odoleli pred čoporom gladnih Vukova - 2:2 (1:1).

Fil Džagelka je udahnuo život povratniku u elitu, i to nesmotrenim prekršajem u 40. minutu. Prvo mu je pobegla lopta, a potom u želji da ispravi kiks kao poslednji igrač odbrane žestoko je startovao naDioga Žotu i zaradio direktan crveni karton. Bilo je to u trenutku kada su Karamele vodile s 1:0 pogotkom skupocenog Brazilca iz prvog kontakta s loptom, a Vulverhempton jedva da je pripretio. 

Poklon slobodan udarac majstorski je iskoristio Ruben Neves i rezantnim udarcem matirao reprezentativca Pikforda u 44. minutu. Čista magija.

Drugo poluvreme donelo je nešto bolju igru Vulvsa, ali je Everton pretio iz opasnih kontranapada. Mulino je ostao zaleđen u 67. minutu nakon što je Dženk Tosun doturio loptu do Ričarlisona, a Brazilac, ubedljivo najbolji pojedinac današnjeg duela, sam pronašao put do mreže i još jednom matirao Rui Patrisija. Pravo malo remek delo...

Ipak, Vulverhempton je uspeo da se spase na kraju. Najbolji pojedinac kod domaćih Ruben Neves sjajno je u 80. minutu progirao Raula Himeneza, a Meksikanac prvim pogotkom u Premijer ligi postavio konačnih 2:2. Probao je domaćin u samom finišu da dođe i do celog plean, nošen hukom sa tribina  i brojčanom prednošću, ali se Everton umešno odbranio i zaradio taj jedan bod. Potpuno, zasluženo.

Nema šta, odličan fudbal na Mulinou i lepo je videti da se Premijer liga vratila u predgrađe Bimringema. 

PREMIJER LIGA 1. KOLO:

petak

Mančester junajted - Lester siti 2:1 (1:0)
/Pogba 3p, Šo 83 - Vardi 90+2/

subota

Njukasl - Totenhem 1:2 (1:2)
/Hoselu 11 - Fertongen 8, Ali 18/

Bornmut - Kardif 2:0 (1:0)
/Frejzer 24, Vilson 90+1/

Fulam - Kristal Palas 0:2 (0:1)
/Šlup 41, Zaha 80/

Hadersfild - Čelsi 0:3 (0:2)
/Kante 34, Žoržinjo 45p, Pedro 80/

Votford - Brajton 2:0 (1:0)
/Perejra 35, 54/

Vulverhempton - Everton (18.30)

nedelja

Liverpul - Vest Hem (14.30)
Sautempton - Barnli
Arsenal - Mančester siti (17.00)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar