РУС: Спартак једва сломио деветорицу из Анжија!

Тек после два црвена картона ривалу Московљани стигли до победе.

Фудбал 11.08.2018 | 20:55
РУС: Спартак једва сломио деветорицу из Анжија!
Два московска великана већ су се оклизнула данас. Динамо није могао више од бода против Урала, док је реми ЦСКА са Јенисејем озбиљно изненађење. Такву судбину није дозволио Спартак који је на једвите јаде успео да савлада Анжи (1:0) и барем привремено избије на чело табеле. 

Мучио се шампион из 2017, мучио се вдобрих седамдесетак минута, али то је донекле и очекивано с обзиром да је Масимо Карера комбиновао и одмарао одређене играче за утакмицу сезоне против ПАОК-а у квалификацијама за Лигу шампиона. Подсетимо, Московљани су поражени у Солуну са 2:3, па кроз три дана у реваншу имају озбиљне изгледе да надокнаде тај минус и докопају се плеј-офа. 

Анжи се доста добро држао више од сат времена игре, или боље рећи док је имао само једног играча мање. Нападач Андре Понсе искључен је почетком другог дела. Чак и после тога гости су одолевали, али када је због другог жутог ван игре морао и Белоруков, Спартак је бројчану предност искористио. Била је опсада гола Анжија, Квинси Промес центрирао је лепо, а Зе Луис скочио највише у петерцу и погодио.  



Са два човека више у пољу Спартак је рутински привео утакмицу, не умаравши се превише, што је за Карерубило јако важно. Италијан је до краја извео и Зе Луиса и Софијена Ханија, па је и њих двојицу успео да поштеди додатних напора. 

Ова победа важна је Спартак не само због самопоуздања пред ПАОК, већ и због чињенице да Московљани после Европе улазе у серију од четири јако тешка меча. Прво иду Краснодару, па им долази Динамо на градски дерби, а онда им следе окршаји са Зенитом и ЦСКА, уз Локомотиву главним кандидатима за титулу... 

ПРЕМИЈЕР ЛИГА РУСИЈЕ - 3. КОЛО

Петак
Урал - Динамо Москва 1:1 (0:0)
/Бицфалви 54 - Марков 85/

Субота
Јенисеј - ЦСКА Москва 1:1 (0:0)
/Костјуков 58 - Ернандез 79пен/

Спартак Москва - Анжи 1:0 (0:0)
/Зе Луис 70/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар