RUS: Spartak jedva slomio devetoricu iz Anžija!

Tek posle dva crvena kartona rivalu Moskovljani stigli do pobede.

Fudbal 11.08.2018 | 20:55
RUS: Spartak jedva slomio devetoricu iz Anžija!
Dva moskovska velikana već su se okliznula danas. Dinamo nije mogao više od boda protiv Urala, dok je remi CSKA sa Jenisejem ozbiljno iznenađenje. Takvu sudbinu nije dozvolio Spartak koji je na jedvite jade uspeo da savlada Anži (1:0) i barem privremeno izbije na čelo tabele. 

Mučio se šampion iz 2017, mučio se vdobrih sedamdesetak minuta, ali to je donekle i očekivano s obzirom da je Masimo Karera kombinovao i odmarao određene igrače za utakmicu sezone protiv PAOK-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Podsetimo, Moskovljani su poraženi u Solunu sa 2:3, pa kroz tri dana u revanšu imaju ozbiljne izglede da nadoknade taj minus i dokopaju se plej-ofa. 

Anži se dosta dobro držao više od sat vremena igre, ili bolje reći dok je imao samo jednog igrača manje. Napadač Andre Ponse isključen je početkom drugog dela. Čak i posle toga gosti su odolevali, ali kada je zbog drugog žutog van igre morao i Belorukov, Spartak je brojčanu prednost iskoristio. Bila je opsada gola Anžija, Kvinsi Promes centrirao je lepo, a Ze Luis skočio najviše u petercu i pogodio.  



Sa dva čoveka više u polju Spartak je rutinski priveo utakmicu, ne umaravši se previše, što je za Karerubilo jako važno. Italijan je do kraja izveo i Ze Luisa i Sofijena Hanija, pa je i njih dvojicu uspeo da poštedi dodatnih napora. 

Ova pobeda važna je Spartak ne samo zbog samopouzdanja pred PAOK, već i zbog činjenice da Moskovljani posle Evrope ulaze u seriju od četiri jako teška meča. Prvo idu Krasnodaru, pa im dolazi Dinamo na gradski derbi, a onda im slede okršaji sa Zenitom i CSKA, uz Lokomotivu glavnim kandidatima za titulu... 

PREMIJER LIGA RUSIJE - 3. KOLO

Petak
Ural - Dinamo Moskva 1:1 (0:0)
/Bicfalvi 54 - Markov 85/

Subota
Jenisej - CSKA Moskva 1:1 (0:0)
/Kostjukov 58 - Ernandez 79pen/

Spartak Moskva - Anži 1:0 (0:0)
/Ze Luis 70/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar