Фелдин отишао из Звезде!

Доскорашњи бек црвено-белих постао је други играч који је званично напустио Мали Калемегдан.

Кошарка 12.08.2018 | 11:30
Фелдин отишао из Звезде!
После Матијаса Лесора, Црвена звезда мтс растала се овог лета са још једним странцем из прошлосезонског састава.

Досадашњи бек шампиона Србије, Џејмс Фелдин (30 година, 193 центиметра), потписао је уговор са Хапоелом из Јерусалима и напустио Мали Калемегдан сезону пре истека договорене, двогодишње сарадње.

Израелски клуб је на званичним налозима на друштвеним мрежама већ дочекао Доминиканца, који је у Звезди имао неколико запажених партија, али је ипак био непоуздана опција у најважнијим утакмицама сезоне.

Фелдин ће следеће сезоне у дресу свог новог клуба наступати у ФИБА Лиги шампиона, после три сезоне проведене у Евролиги (две у Панатинаикосу, једна у Звезди).

Нови бек Хапоела и његов нови клуб су то потврдили на друштвеним мрежама.

Фелдин је провео једну сезону у тиму шампиона Србије и током те сезоне у пару са Тејлором Рочестијем није успео да одбрани трон у АБА лиги и обезбеди учешће у Евролиги наредне сезоне.

Фелдин је после Матијаса Лесора и скоро извесно Тејлора Рочестија, још један странац који одлази из клуба после једне сезоне.

"Изузетно сам благословен што се придружујем Хапоелу из Јерусалима у наредној сезони. Хвала Црвеној звезди и граду Београду на свему", написао је Фелдин.

Хапоел и Фелдин ће наредне сезоне играти у ФИБА Лиги шампиона.

Када су у питању остали одласци из Звезде, познато је да је Тејлор Рочести као слободан играч близу селидбе у Кину, као и да је Ален Омић у истом статусу жеља Галатасараја. Овог лета су слободни у избору новог клуба и Немања Дангубић и Перо Антић, а следећа недеља могла би да да одговор о статусу Стефана Јанковића, који после прве сезоне у Звезди није задовољан улогом и незванична је жеља Партизана, мада у Хумској о томе не желе да јавно говоре.

- ПРЕЛАЗНИ РОК ЗВЕЗДЕ -

ДОШЛИ: Били Берон (Ескишехир), Душан Ристић (Аризона), Мајкл Оџо (ФМП), Маик Цирбес(Бајерн), Стратос Перпероглу (Хапоел Јерусалим), Мохамед Фаје (Промитејас Патрас), Џо Рагланд (Локомотива).

ОТИШЛИ: Матијас Лесор (Уникаха), Џејмс Фелдин (Хапоел).

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар