Feldin otišao iz Zvezde!

Doskorašnji bek crveno-belih postao je drugi igrač koji je zvanično napustio Mali Kalemegdan.

Košarka 12.08.2018 | 11:30
Feldin otišao iz Zvezde!
Posle Matijasa Lesora, Crvena zvezda mts rastala se ovog leta sa još jednim strancem iz prošlosezonskog sastava.

Dosadašnji bek šampiona Srbije, Džejms Feldin (30 godina, 193 centimetra), potpisao je ugovor sa Hapoelom iz Jerusalima i napustio Mali Kalemegdan sezonu pre isteka dogovorene, dvogodišnje saradnje.

Izraelski klub je na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama već dočekao Dominikanca, koji je u Zvezdi imao nekoliko zapaženih partija, ali je ipak bio nepouzdana opcija u najvažnijim utakmicama sezone.

Feldin će sledeće sezone u dresu svog novog kluba nastupati u FIBA Ligi šampiona, posle tri sezone provedene u Evroligi (dve u Panatinaikosu, jedna u Zvezdi).

Novi bek Hapoela i njegov novi klub su to potvrdili na društvenim mrežama.

Feldin je proveo jednu sezonu u timu šampiona Srbije i tokom te sezone u paru sa Tejlorom Ročestijem nije uspeo da odbrani tron u ABA ligi i obezbedi učešće u Evroligi naredne sezone.

Feldin je posle Matijasa Lesora i skoro izvesno Tejlora Ročestija, još jedan stranac koji odlazi iz kluba posle jedne sezone.

"Izuzetno sam blagosloven što se pridružujem Hapoelu iz Jerusalima u narednoj sezoni. Hvala Crvenoj zvezdi i gradu Beogradu na svemu", napisao je Feldin.

Hapoel i Feldin će naredne sezone igrati u FIBA Ligi šampiona.

Kada su u pitanju ostali odlasci iz Zvezde, poznato je da je Tejlor Ročesti kao slobodan igrač blizu selidbe u Kinu, kao i da je Alen Omić u istom statusu želja Galatasaraja. Ovog leta su slobodni u izboru novog kluba i Nemanja Dangubić i Pero Antić, a sledeća nedelja mogla bi da da odgovor o statusu Stefana Jankovića, koji posle prve sezone u Zvezdi nije zadovoljan ulogom i nezvanična je želja Partizana, mada u Humskoj o tome ne žele da javno govore.

- PRELAZNI ROK ZVEZDE -

DOŠLI: Bili Beron (Eskišehir), Dušan Ristić (Arizona), Majkl Odžo (FMP), Maik Cirbes(Bajern), Stratos Perperoglu (Hapoel Jerusalim), Mohamed Faje (Promitejas Patras), Džo Ragland (Lokomotiva).

OTIŠLI: Matijas Lesor (Unikaha), Džejms Feldin (Hapoel).

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar