''Кад Федерер игра, ја се сва тресем!''

"Пратим Федерера од почетка и када он игра, ја се тресем!" Францускиња Корин Дибреј прича из угла фотографа како изгледа деценија и по њене "сарадње" са једним од највећих тенисера свих времена Роџером Федерером.

Тенис 13.08.2018 | 10:30
''Кад Федерер игра, ја се сва тресем!''
Она је дуги низ година фотограф и радила је за тениске магазине, а у свом портфолију има на хиљаде спортских фотографија.

Из своје биографије издваја познанство са Федерером кога између осталих прати практично од његових првих врхунских резултата.

"Била сам на сваком Гренд слем финалу осим на оном Вимблдону 2003. године. То је једино од 20. Од 2004. године сам 'покрила' апсолутно све ГWС турнире. Федерер је био поред мене већи део каријере. И тресем се када игра", рекла је Дибреј, преноси "Свет тениса".

На питање како се Федерер мењао током свих тих година, Францускиња која фотографише дуго година каже да је постао мушкарац.

"Био је тинејџер, сада је мушкарац. Пратила сам ту еволуцију и видела како постаје икона током година. Али се све дешавало брзо. Већ на почетку је био изузетан играч", каже Францускиња.

Каже да је сада знатно опуштенији јер је ветеран који је освојио све што се може освојити.

"Самим тим је и тај однос са њим постао једноставнији, нормалнији. Немам страх да причам са њим. Пре неколико година то је било далеко компликованије. Први пут сам причала са њим у Мајамију 2007. чини ми се. Требало је да напишем текст о хотелу играча за Л'Екип. Хтела сам да прикажем њихов живот на Туру. Када пристане да уради тако нешто, онда то стварно испадне добро", каже Дибреј.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар