''Kad Federer igra, ja se sva tresem!''

"Pratim Federera od početka i kada on igra, ja se tresem!" Francuskinja Korin Dibrej priča iz ugla fotografa kako izgleda decenija i po njene "saradnje" sa jednim od najvećih tenisera svih vremena Rodžerom Federerom.

Tenis 13.08.2018 | 10:30
''Kad Federer igra, ja se sva tresem!''
Ona je dugi niz godina fotograf i radila je za teniske magazine, a u svom portfoliju ima na hiljade sportskih fotografija.

Iz svoje biografije izdvaja poznanstvo sa Federerom koga između ostalih prati praktično od njegovih prvih vrhunskih rezultata.

"Bila sam na svakom Grend slem finalu osim na onom Vimbldonu 2003. godine. To je jedino od 20. Od 2004. godine sam 'pokrila' apsolutno sve GWS turnire. Federer je bio pored mene veći deo karijere. I tresem se kada igra", rekla je Dibrej, prenosi "Svet tenisa".

Na pitanje kako se Federer menjao tokom svih tih godina, Francuskinja koja fotografiše dugo godina kaže da je postao muškarac.

"Bio je tinejdžer, sada je muškarac. Pratila sam tu evoluciju i videla kako postaje ikona tokom godina. Ali se sve dešavalo brzo. Već na početku je bio izuzetan igrač", kaže Francuskinja.

Kaže da je sada znatno opušteniji jer je veteran koji je osvojio sve što se može osvojiti.

"Samim tim je i taj odnos sa njim postao jednostavniji, normalniji. Nemam strah da pričam sa njim. Pre nekoliko godina to je bilo daleko komplikovanije. Prvi put sam pričala sa njim u Majamiju 2007. čini mi se. Trebalo je da napišem tekst o hotelu igrača za L'Ekip. Htela sam da prikažem njihov život na Turu. Kada pristane da uradi tako nešto, onda to stvarno ispadne dobro", kaže Dibrej.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar