И Бајерн хоће Ракитића!

Хрватски ас све више на цени, Барселона већ поставила услове.

Фудбал 13.08.2018 | 10:15
И Бајерн хоће Ракитића!
Пре непуна два дана писали смо да познати српски агент Зоран Стојадиновић ради на трансферу у Пари Сен Жермен, нешто раније француски медији писали су да је заинтересован и Монако, а из Шпаније је овог јутра одјекнуло јако - и Бајерн жели Ивана Ракитића!

Каталонски дневник Мундо Депортиво тврди да је Ракитић засад једина жеља Ника Ковача и да се у последња два дана интензивирало интересовање. Овај потез новог Бајерновог тренера има смисла пошто је недавно клуб напусто Артуро Видал и отишао баш у Барселону, али и због све извеснијег трансфера Тијага Алкантаре до краја прелазног рока и у редове мадридског Реала. Новац од тог трансфера, који се процењује да би могао да износи и 80.000.000 евра, могао би да буде даље инвестиран управо у куповину 30-годишњег вицешампиона света са Хрватском. 

Мада је и пре неколико дана било јасно да Ракитић не жели да напусти Барселону, у Немачкој се уздају у то да би Ковач могао да буде тас на ваги који би хрватског везисту натерао да се предомисли. У Барселони постоји једногласни став да Ракитић није на продају, али да би активирање откупне клаузуле од 125.000.000 евра везало руке челницима клуба. Дакле, једина солуција за Бајерн је да се иде на деветоцифрену суму новца. То би уједно значило да би Бајерн прекршио све досадашње клупске постулате, јер је познато да баварски гигант не послује по систему астрономских куповина, па би куповина играча од 30 лета за 125.000.000 евра представљао клупски преседан. 

Опет, није искључено да би Бајерн могао да крене у офанзиву, уколико Ковач заиста процени да му је Ракитић од бескрајне важности. Сада је прво најбитније добити Ракитићеву сагласност...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар