I Bajern hoće Rakitića!

Hrvatski as sve više na ceni, Barselona već postavila uslove.

Fudbal 13.08.2018 | 10:15
I Bajern hoće Rakitića!
Pre nepuna dva dana pisali smo da poznati srpski agent Zoran Stojadinović radi na transferu u Pari Sen Žermen, nešto ranije francuski mediji pisali su da je zainteresovan i Monako, a iz Španije je ovog jutra odjeknulo jako - i Bajern želi Ivana Rakitića!

Katalonski dnevnik Mundo Deportivo tvrdi da je Rakitić zasad jedina želja Nika Kovača i da se u poslednja dva dana intenziviralo interesovanje. Ovaj potez novog Bajernovog trenera ima smisla pošto je nedavno klub napusto Arturo Vidal i otišao baš u Barselonu, ali i zbog sve izvesnijeg transfera Tijaga Alkantare do kraja prelaznog roka i u redove madridskog Reala. Novac od tog transfera, koji se procenjuje da bi mogao da iznosi i 80.000.000 evra, mogao bi da bude dalje investiran upravo u kupovinu 30-godišnjeg vicešampiona sveta sa Hrvatskom. 

Mada je i pre nekoliko dana bilo jasno da Rakitić ne želi da napusti Barselonu, u Nemačkoj se uzdaju u to da bi Kovač mogao da bude tas na vagi koji bi hrvatskog vezistu naterao da se predomisli. U Barseloni postoji jednoglasni stav da Rakitić nije na prodaju, ali da bi aktiviranje otkupne klauzule od 125.000.000 evra vezalo ruke čelnicima kluba. Dakle, jedina solucija za Bajern je da se ide na devetocifrenu sumu novca. To bi ujedno značilo da bi Bajern prekršio sve dosadašnje klupske postulate, jer je poznato da bavarski gigant ne posluje po sistemu astronomskih kupovina, pa bi kupovina igrača od 30 leta za 125.000.000 evra predstavljao klupski presedan. 

Opet, nije isključeno da bi Bajern mogao da krene u ofanzivu, ukoliko Kovač zaista proceni da mu je Rakitić od beskrajne važnosti. Sada je prvo najbitnije dobiti Rakitićevu saglasnost...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar