Поново на мети судије и тужиоци

Непозната особа упутило је у петак пријетеће СМС поруке носиоцима највиших функција правосудних институција БиХ.

Босна и Херцеговина 11.08.2018 | 10:33
Поново на мети судије и тужиоци
Пријем пријетеће поруке су потврдили предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец, предсједник Високог судског тужилачког савјета (ВСТС) БиХ Милан Тегелтија, потпредсједник ВСТС БиХ Ружица Јукић, а поруку је, према њеним ријечима, примила и потпредсједник ВСТС-а Јадранка Локмић Мисирача, те тужилац овог тужилаштва Дијана Кајмаковић.

– Пријетње су упутили некакви исламски радикални кругови који пријете сабљама и осуђују на смрт. Ја сам одмах на ту поруку одговорила. Ја се не плашим тих кукавица, то је неки плаћеник који очигледно добија новац за пријетеће садржаје, али ускоро ће такви људи бити похапшени – истакла је Јукићева у изјави Срни.

Она је нагласила да је ово покушавај застрашивања правосуђа, али да њу не може никада нико уплашити, те додала да ће радити онако како је до сада радила свој посао – веома коректно и да није наштетила ни једном народу у БиХ. .

– Ако неко сматра да Ружицу Јукић треба убити, нека је убију – једном се умире, али се часно умире – поручила је Јукићева.

Дебевец је рекао да су овакве пријетње постале свакодневница, да се упућују по “диктату неких политичких групација”, те да те пријетње не могу утицати на његов професионални рад.

Тегелтија је рекао да је пријетећа порука упућена не само њему, већ и његовој породици, те да се на основи садржаја поруке може претпоставити да иза ње стоје неки “радикални исламистички кругови”.

Саговорници Срне су рекли да су о овим порукама упознати надлежни органи који, како су навели, предузимају одговарајуће мјере, да би било пронађено лице које је упутило пријетеће поруке.

(Срна)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Којо

11.08.2018 08:40

Овој багри треба стати у крај ако народ нема право ни слободу нека они барем имају страх.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Којо

11.08.2018 09:11

Којо брате па то они ссми наруцују цуј неко пријети Рузици Јукиц смијесно

Name

Реално

11.08.2018 09:14

Лазови ако вам неко пријти то мозе бити васи криминални сарадници нисте сигурно испунили обецање за подјелу еврица

Name

Која фарса

11.08.2018 09:20

Која фарса.

Name

Ре

11.08.2018 10:35

Као напада неко њих, позната спика Миле Додика, кад се столица тресе због јасења по народу одма их неко напада.

Name

XX

11.08.2018 16:11

Ко је убио Давида? Правда за Давида!

Name

Игор

11.08.2018 08:55

Ма не серите висе . Ви сте угрозени ??? Обицан цовјек је угрозен свим и свацим. Рацуни за услуге су редовни а плате никакве. Акциза уредно урацуната у цијену горива и плацена на граници прије него сто се гориво продало а онда то пумпадзије надокнаде од возаца. ПДВ на све, на хљеб, млијеко, пелене, дјецију храну ... Па тај ко зели зло људима и дрзави зна да вас треба да цува као оци у глави. Сва три "стуба" власти да се слуцајно који не уруси. Босански лонац - нови модел власти , нема подјеле сви раде за исти циљ, отми, укради, угради се . Само дерите , видим да је све мање будала које хоце да раде да вас плацају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

11.08.2018 08:59

Да радите постено, нико вам сигурно не би пријетио. Ко зна ста сте све смуцкали. Прије це бити "радикални нарко кругови" него "исламски".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

11.08.2018 09:09

УПРАВО ТАКО ЈАСНО ВАМ ЈЕ СВЕ ОВОГ ТЕГЕЛТИЈУ И ОНОГ ЛУКАЦА ДА ПОГЛЕДАТЕ ОЧИ СВИМА ЈЕ ЈАСНО СА КАКВИМ БОЛЕСНИМ УМОВИМА СЕ Р.СРПСКА СУОЧАВА ЈАДНИ МИ СА ЊИМА.

Name

Ааааа

11.08.2018 10:37

Хахахаха они јадни па народ је од њих угрозен па и птице на грани знају да су послусници партија на власти у БиХа од њховог нерада и бахатости сваке врсте ова дрзава нема напретка раме уз раме владајуцим тј њиховим сефовимаовај народ је обезвредјен понизен опљацкан јер велике новце су прогутали за свој нерад и бахатост а странацку послусност ти тузиоци судије адвокати то је све партијска прција а народно и постено ту нема ниста зло дно дна 21 вијека све узурпирано од стране власти тј странака на власти.

Name

Мк

11.08.2018 09:06

КОЈИ СТЕ ВИ ЉУДСКИ ОТПАД НИКАКВО ЧУДО И КОГА БОЛИ БРИГА ШТО ВАМ ПРИЈЕТЕ. БОЉЕ ВАМ ЈЕ ПРЕИСПИТАЈТЕ СВОЈЕ ГРИЈЕХЕ И ЖАСТО ВАС ЗОВУ ЉУДСКИ ОТПАД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

11.08.2018 21:52

Нико вама непријети него ви нама реците ко од БиХ тројке је наруцио овај спин. Вама нетреба пријетити вас треба моткама отјерати са функција

Name

Исток

11.08.2018 09:15

Да је предсједник , као врх једне дрзаве и власти на неком територију водио рацуна ко му обавља функцију судија и тузиоца на том територију не би било неправде. Исто тако ,да је врсио своју дузност и на кљуцне позиције у управи дрзаве поставио образоване, радне , одговорне и постене људе ти тузиоци и судије би имали са киме сарадјивати . Да вам даље не прицам и описујем. Да је хтио , сви би радили свој посао одговорно , постено и расподјела правде а самим тим и капитала у оквиру тог територија би била праведна и не би било оваквих разлика и тензија које су произведене неправдом и оцитим све вецим јазом измедју богатих политицких фаворита и сиромасних "осталих" градјана. Медјутим , није хтио Баја. Да Баја није направио , стимулисао и његовао ово "замесатељство" , па ми би били бољи од Свајцарске. Овако , погледајте само те три фаце на слици горе. Јукицева одисе простаклуком и недостатком образовања, то судим не по слици него по нацину говора и поруке коју зели у овом тренутку послати Јукицева. Сунце ти хебем, њој само гусле фале па да запјевамо сви скупа епске пјесме заједно са њом о цасти и постењу кога ова господја оцито нема. Ал битно је да устврди да има у изобиљу. Тегелтија погубљени послусник кога је за руку довео и прогурао Милорад , да слуса његове сугестије и наводи воду на његов млин . О овој трецој не могу ниста реци ал судеци у каквом је друству и ста сви они заједно подузимају , и то је нека ..., цвјецка. Овако , они оцито зеле створити слику и сугерису да су зртве свога теског и ризицног посла. Ја то видим другације . Сами сте пристали да за велике паре не радите ниста и да неморално поступате. Како сте сами пристали да то радите сами сте и одговорни за оно сто сте посијали. Да сте се побунили и тразили компетентне и образоване , моралне сараднике у свим дрзавним слузбама све би ово било другације . Овако сами сте криви и кусајте то сто сте закували. Нема струцности и морала, самим тим ни обавезе у осталим дрзавним слузбама да вам помогну. Ја лицно навијам за ове које ви покусавате оцрнити. Волио бих да успију у својим наканама , цисто због наука вама и свима осталима ста цини корупција , некомпетентност, неморал и нерад уз стално настојање да некога преварите у једној друственој заједници као сто је наса.Ви сте заслузили да вам се неко овако обраца јер другим могуцности нема , све могуцности сте затворили , обесмислили и бахато одбили да цујете вапаје који тразе правду. Дакле , зелим сву срецу и успјех у намјерама овим васим , у овом тексту описаним противницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјек

11.08.2018 09:21

Судачка багра је под утицајем Додика и Човића. Нисам за пријетње али очигледно да њихов рад није транспарентан и да доводи до бунта и пријетњи. Док је год Тегелтија предсједник ВСТВ Додик је заштићен у својим незаконитостима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се зна

11.08.2018 09:30

Нико никоме не смије да пријети и угрозава његову безбједност, па тако ни њима. Али прекините једном да тихело које именује и разрјесава правосудне кадрове зовете правосуђем, па чак и врхом, јер то није. То би било као да скупстина и даље бира судије и именује тузиоце да је и она правосуђе. Немају они везе са правосуђем, они су једно административно тијело, назалост вануставно, као сто ни тузиластво није судство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

11.08.2018 10:39

Да се зна, нико никоме не смије да пријети али неки моћници из високи кругова, смију да убију и баце мртво тијело и још окривљују онога ко пита, КО ЈЕ УБИО НАШЕГ ДАВИДА?

Name

попара

11.08.2018 09:52

Радикални исламски кругови....зар то није написати ко хоце?Јест овај Тегелтија срамота за тузиластво и дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јана

11.08.2018 10:37

Ај не лажите,накараде .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалитиц

11.08.2018 10:40

Ко вас хебе, нек вам пријете. Ко зна коме сте се замјерили, узели паре од неког а нисте одрадили. Босна и Херцеговина има труле и корумпиране судије. То сви знамо. И нека свако жање како је посијао. Посебно вази за ову тројку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

11.08.2018 12:51

како да не.. они су веома битан фактор на свјетској правној сцени.. у те пријетње нико не вјетује.. исламска држава више скоро да и не постоји а мужоси обично убију па потврде се јаве сами да потврде, тј да се похвале

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

11.08.2018 13:51

НИЈЕ ВАЉДА ДА ОНИ И ВЛАСТ ИСТО ПРИЧАЈУ СЛАТКО СЕ НАСМИЈЕМ КАД ПРОЧИТАМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абоби

11.08.2018 14:51

Тегелтија и екипа срамота правосудја сви у функцији миле и цовица цувају њих и раде за њих а не за народ јавна тајна оцигледно је све дрско бахато безобразно дрско има ли краја таквом правосудју на свим нивоима поткупљено од политицара срамота невидјена која корумпираност а правосудје нулааааа

Name

Думп дум

12.08.2018 09:58

Ста вам је са судкињом Недјијом Сехелиц судијом која је правосназно кривицно осудјивана због злоупотребе полозаја И овластења(пресуда у Добоју) то ви из високог судског тузилацког савјета врло добро знате Али је за паре затаскавао И одбацивао салве И притузбе Арбен лике који је у криминалу до гусе.