Ponovo na meti sudije i tužioci

Nepoznata osoba uputilo je u petak prijeteće SMS poruke nosiocima najviših funkcija pravosudnih institucija BiH.

Bosna i Hercegovina 11.08.2018 | 10:33
Ponovo na meti sudije i tužioci
Prijem prijeteće poruke su potvrdili predsjednik Suda BiH Ranko Debevec, predsjednik Visokog sudskog tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija, potpredsjednik VSTS BiH Ružica Jukić, a poruku je, prema njenim riječima, primila i potpredsjednik VSTS-a Jadranka Lokmić Misirača, te tužilac ovog tužilaštva Dijana Kajmaković.

– Prijetnje su uputili nekakvi islamski radikalni krugovi koji prijete sabljama i osuđuju na smrt. Ja sam odmah na tu poruku odgovorila. Ja se ne plašim tih kukavica, to je neki plaćenik koji očigledno dobija novac za prijeteće sadržaje, ali uskoro će takvi ljudi biti pohapšeni – istakla je Jukićeva u izjavi Srni.

Ona je naglasila da je ovo pokušavaj zastrašivanja pravosuđa, ali da nju ne može nikada niko uplašiti, te dodala da će raditi onako kako je do sada radila svoj posao – veoma korektno i da nije naštetila ni jednom narodu u BiH. .

– Ako neko smatra da Ružicu Jukić treba ubiti, neka je ubiju – jednom se umire, ali se časno umire – poručila je Jukićeva.

Debevec je rekao da su ovakve prijetnje postale svakodnevnica, da se upućuju po “diktatu nekih političkih grupacija”, te da te prijetnje ne mogu uticati na njegov profesionalni rad.

Tegeltija je rekao da je prijeteća poruka upućena ne samo njemu, već i njegovoj porodici, te da se na osnovi sadržaja poruke može pretpostaviti da iza nje stoje neki “radikalni islamistički krugovi”.

Sagovornici Srne su rekli da su o ovim porukama upoznati nadležni organi koji, kako su naveli, preduzimaju odgovarajuće mjere, da bi bilo pronađeno lice koje je uputilo prijeteće poruke.

(Srna)

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

Kojo

11.08.2018 08:40

Ovoj bagri treba stati u kraj ako narod nema pravo ni slobodu neka oni barem imaju strah.

ODGOVORITE
Name

Re Kojo

11.08.2018 09:11

Kojo brate pa to oni ssmi narucuju cuj neko prijeti Ruzici Jukic smijesno

Name

Realno

11.08.2018 09:14

Lazovi ako vam neko prijti to moze biti vasi kriminalni saradnici niste sigurno ispunili obecanje za podjelu evrica

Name

Која фарса

11.08.2018 09:20

Која фарса.

Name

Re

11.08.2018 10:35

Kao napada neko njih, poznata spika Mile Dodika, kad se stolica trese zbog jasenja po narodu odma ih neko napada.

Name

XX

11.08.2018 16:11

Ko je ubio Davida? Pravda za Davida!

Name

Igor

11.08.2018 08:55

Ma ne serite vise . Vi ste ugrozeni ??? Obican covjek je ugrozen svim i svacim. Racuni za usluge su redovni a plate nikakve. Akciza uredno uracunata u cijenu goriva i placena na granici prije nego sto se gorivo prodalo a onda to pumpadzije nadoknade od vozaca. PDV na sve, na hljeb, mlijeko, pelene, djeciju hranu ... Pa taj ko zeli zlo ljudima i drzavi zna da vas treba da cuva kao oci u glavi. Sva tri "stuba" vlasti da se slucajno koji ne urusi. Bosanski lonac - novi model vlasti , nema podjele svi rade za isti cilj, otmi, ukradi, ugradi se . Samo derite , vidim da je sve manje budala koje hoce da rade da vas placaju.

ODGOVORITE
Name

Wodolija

11.08.2018 08:59

Da radite posteno, niko vam sigurno ne bi prijetio. Ko zna sta ste sve smuckali. Prije ce biti "radikalni narko krugovi" nego "islamski".

ODGOVORITE
Name

Mk

11.08.2018 09:09

UPRAVO TAKO JASNO VAM JE SVE OVOG TEGELTIJU I ONOG LUKACA DA POGLEDATE OČI SVIMA JE JASNO SA KAKVIM BOLESNIM UMOVIMA SE R.SRPSKA SUOČAVA JADNI MI SA NJIMA.

Name

Aaaaa

11.08.2018 10:37

Hahahaha oni jadni pa narod je od njih ugrozen pa i ptice na grani znaju da su poslusnici partija na vlasti u BiHa od njhovog nerada i bahatosti svake vrste ova drzava nema napretka rame uz rame vladajucim tj njihovim sefovimaovaj narod je obezvredjen ponizen opljackan jer velike novce su progutali za svoj nerad i bahatost a stranacku poslusnost ti tuzioci sudije advokati to je sve partijska prcija a narodno i posteno tu nema nista zlo dno dna 21 vijeka sve uzurpirano od strane vlasti tj stranaka na vlasti.

Name

Mk

11.08.2018 09:06

KOJI STE VI LJUDSKI OTPAD NIKAKVO ČUDO I KOGA BOLI BRIGA ŠTO VAM PRIJETE. BOLJE VAM JE PREISPITAJTE SVOJE GRIJEHE I ŽASTO VAS ZOVU LJUDSKI OTPAD.

ODGOVORITE
Name

In

11.08.2018 21:52

Niko vama neprijeti nego vi nama recite ko od BiH trojke je narucio ovaj spin. Vama netreba prijetiti vas treba motkama otjerati sa funkcija

Name

Istok

11.08.2018 09:15

Da je predsjednik , kao vrh jedne drzave i vlasti na nekom teritoriju vodio racuna ko mu obavlja funkciju sudija i tuzioca na tom teritoriju ne bi bilo nepravde. Isto tako ,da je vrsio svoju duznost i na kljucne pozicije u upravi drzave postavio obrazovane, radne , odgovorne i postene ljude ti tuzioci i sudije bi imali sa kime saradjivati . Da vam dalje ne pricam i opisujem. Da je htio , svi bi radili svoj posao odgovorno , posteno i raspodjela pravde a samim tim i kapitala u okviru tog teritorija bi bila pravedna i ne bi bilo ovakvih razlika i tenzija koje su proizvedene nepravdom i ocitim sve vecim jazom izmedju bogatih politickih favorita i siromasnih "ostalih" gradjana. Medjutim , nije htio Baja. Da Baja nije napravio , stimulisao i njegovao ovo "zamesateljstvo" , pa mi bi bili bolji od Svajcarske. Ovako , pogledajte samo te tri face na slici gore. Jukiceva odise prostaklukom i nedostatkom obrazovanja, to sudim ne po slici nego po nacinu govora i poruke koju zeli u ovom trenutku poslati Jukiceva. Sunce ti hebem, njoj samo gusle fale pa da zapjevamo svi skupa epske pjesme zajedno sa njom o casti i postenju koga ova gospodja ocito nema. Al bitno je da ustvrdi da ima u izobilju. Tegeltija pogubljeni poslusnik koga je za ruku doveo i progurao Milorad , da slusa njegove sugestije i navodi vodu na njegov mlin . O ovoj trecoj ne mogu nista reci al sudeci u kakvom je drustvu i sta svi oni zajedno poduzimaju , i to je neka ..., cvjecka. Ovako , oni ocito zele stvoriti sliku i sugerisu da su zrtve svoga teskog i rizicnog posla. Ja to vidim drugacije . Sami ste pristali da za velike pare ne radite nista i da nemoralno postupate. Kako ste sami pristali da to radite sami ste i odgovorni za ono sto ste posijali. Da ste se pobunili i trazili kompetentne i obrazovane , moralne saradnike u svim drzavnim sluzbama sve bi ovo bilo drugacije . Ovako sami ste krivi i kusajte to sto ste zakuvali. Nema strucnosti i morala, samim tim ni obaveze u ostalim drzavnim sluzbama da vam pomognu. Ja licno navijam za ove koje vi pokusavate ocrniti. Volio bih da uspiju u svojim nakanama , cisto zbog nauka vama i svima ostalima sta cini korupcija , nekompetentnost, nemoral i nerad uz stalno nastojanje da nekoga prevarite u jednoj drustvenoj zajednici kao sto je nasa.Vi ste zasluzili da vam se neko ovako obraca jer drugim mogucnosti nema , sve mogucnosti ste zatvorili , obesmislili i bahato odbili da cujete vapaje koji traze pravdu. Dakle , zelim svu srecu i uspjeh u namjerama ovim vasim , u ovom tekstu opisanim protivnicima.

ODGOVORITE
Name

Čovjek

11.08.2018 09:21

Sudačka bagra je pod uticajem Dodika i Čovića. Nisam za prijetnje ali očigledno da njihov rad nije transparentan i da dovodi do bunta i prijetnji. Dok je god Tegeltija predsjednik VSTV Dodik je zaštićen u svojim nezakonitostima

ODGOVORITE
Name

Da se zna

11.08.2018 09:30

Niko nikome ne smije da prijeti i ugrozava njegovu bezbjednost, pa tako ni njima. Ali prekinite jednom da tihelo koje imenuje i razrjesava pravosudne kadrove zovete pravosuđem, pa čak i vrhom, jer to nije. To bi bilo kao da skupstina i dalje bira sudije i imenuje tuzioce da je i ona pravosuđe. Nemaju oni veze sa pravosuđem, oni su jedno administrativno tijelo, nazalost vanustavno, kao sto ni tuzilastvo nije sudstvo.

ODGOVORITE
Name

Laktasi

11.08.2018 10:39

Da se zna, niko nikome ne smije da prijeti ali neki moćnici iz visoki krugova, smiju da ubiju i bace mrtvo tijelo i još okrivljuju onoga ko pita, KO JE UBIO NAŠEG DAVIDA?

Name

popara

11.08.2018 09:52

Radikalni islamski krugovi....zar to nije napisati ko hoce?Jest ovaj Tegeltija sramota za tuzilastvo i drzavu.

ODGOVORITE
Name

jana

11.08.2018 10:37

Aj ne lažite,nakarade .

ODGOVORITE
Name

Realitic

11.08.2018 10:40

Ko vas hebe, nek vam prijete. Ko zna kome ste se zamjerili, uzeli pare od nekog a niste odradili. Bosna i Hercegovina ima trule i korumpirane sudije. To svi znamo. I neka svako žanje kako je posijao. Posebno vazi za ovu trojku.

ODGOVORITE
Name

izraelac

11.08.2018 12:51

kako da ne.. oni su veoma bitan faktor na svjetskoj pravnoj sceni.. u te prijetnje niko ne vjetuje.. islamska država više skoro da i ne postoji a mužosi obično ubiju pa potvrde se jave sami da potvrde, tj da se pohvale

ODGOVORITE
Name

BOBA

11.08.2018 13:51

NIJE VALJDA DA ONI I VLAST ISTO PRIČAJU SLATKO SE NASMIJEM KAD PROČITAM.

ODGOVORITE
Name

abobi

11.08.2018 14:51

Tegeltija i ekipa sramota pravosudja svi u funkciji mile i covica cuvaju njih i rade za njih a ne za narod javna tajna ocigledno je sve drsko bahato bezobrazno drsko ima li kraja takvom pravosudju na svim nivoima potkupljeno od politicara sramota nevidjena koja korumpiranost a pravosudje nulaaaaa

Name

Dump dum

12.08.2018 09:58

Sta vam je sa sudkinjom Nedjijom Sehelic sudijom koja je pravosnazno krivicno osudjivana zbog zloupotrebe polozaja I ovlastenja(presuda u Doboju) to vi iz visokog sudskog tuzilackog savjeta vrlo dobro znate Ali je za pare zataskavao I odbacivao salve I prituzbe Arben like koji je u kriminalu do guse.