Синсинати: Ђоковић може на Надала већ у 1/4-финалу!

Новак Ђоковић добио је изузетно тежак жреб на Мастерсу у Синсинатију који је на програму од наредне недеље.  Синсинати Мастерс - Да Новак попуни витрину! Последњи АТП 1000 турнир чији пехар недостаје нашем асу почиње од понедељка, а Србин неће имати лак задатак на старту.  Тежак жријеб и за првог рекета БиХ Дамира Џумхура.

Тенис 11.08.2018 | 15:30
Синсинати: Ђоковић може на Надала већ у 1/4-финалу!
Ђоковић као десети носилац напад на једини Мастерс који му недостаје почиње против Американца Стива Џонсона.

Потенцијални ривали у другој рунди су му Манарино и Чекинато, а већ у трећој га чека изузетно тежак задатак у виду Григора Димитрова.

Већ у четвртфиналу могућ је један од тениских "класика", окршај Ђоковића са великим ривалом Рафаелом Надалом. 

Уколико прође и ту препреку, у полуфиналу би могли да га сачекају Марин Чилић или Александар Зверев. 

У другој половини жреба три главна фаворита да дођу до финала су Хуан мартин Дел Потро, који је због повреде зглоба пропустио Роџерс куп, потом Енди Мари и Роџер Федерер. 

Надала до потенцијалног окршаја са Ђоковићем чекају дуели са Раонићем, Шаповаловом или Едмундом, Федерер у другом колу чека бољег из дуела између Жоаа Соузе и Петера Гојовчика, потом би могао на Леонарда Мајера, а онда у четвртфиналу на Ендија Марија. 

Други српски представник Филип Крајиновић турнир почиње против Холанђанина Робина Хасеа, а победника у другој рунди чека Зверев. 

Мастерс у Торонту није се ни завршио, а већ су одређени парови првог кола наредног турнира исте категорије, Наравно, у питању је чувени Синсинати, последњи АТП мастерс 1000 турнир чији победнички пехар се не налази у пребогатој витрини Новака Ђоковића. Синсинати се игра на отвореном на тврдој подлози за наградни фонд од 5.669.360 долара.

Жреб је донекле био благ према Ђоковићу који је опет завршио у половини са Рафаелом Надалом, што у Синсинатију и није неки превелик проблем, пошто Шпанац такође на воли посебно ову станицу у календару где је узео титулу само једном.

Новак, који је постављен за 10. носиоца ће у првом колу играти против домаћег аса, Стива Џонсона, а уколико победи иде на бољег из сусрета између момка који га је ове године избацио са Ролан Гароса, Италијана Марка Чекината и Француза Адријана Манарина, док је са Надалом дуел могућ тек у четвртфиналу.

Шпанац ће бити слободан у првом колу, а у другом ће највероватније дочекати Милоша Раонића који претходно игра са квалификантом.  У истој позицији је и седмоструки шампион, Роџер Федерер који чека бољег из сусрета између Португалца Жоаа Соузе и Немца Петера Гојовчика. Специјалну позивницу за турнир је добио Енди Мари који ће имати веома тежак задатак на старту такмичења против Француза Луке Пуја.

Српски тенис ће у овом америчком граду имати још два представника, али је још само Филип Крајиновићобезбедио директан пласман у главни жреб где га у чека Робин Хасе који је одлично одиграо у Торонту стигавши до четвртфинала. Душан Лајовић ће тражити срећу кроз квалификације, а први противник ће му бити Американац Мајкл Кругер.

Новак је чак пет пута био финалиста у Синсинатију (2008, 2009, 2011, 2012, 2015), али га никада није освојио.

Прошле године није наступао на том мастерсу због повреде лакта.

Тежак жријеб и за првог рекета БиХ Дамира Џумхура.

Први рекет Босне и Херцеговине Дамир Џумхур (24. на АТП листи) ће на старту мастерса у Синсинатију играти против Мише Зверева из Њемачке. У случају побједе над 43. играчем свијета, 26-годишњег Сарајлију очекује двобој са петим тенисером планете, Бугарином Григором Димиторовом.

Турнир, на којем титулу брани Бугарин Григор Димитров почиње у понедељак.

Турнир у Синсинатију почиње 12. августа, а наградни фонд је 6,3 милиона долара.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар