Sinsinati: Đoković može na Nadala već u 1/4-finalu!

Novak Đoković dobio je izuzetno težak žreb na Mastersu u Sinsinatiju koji je na programu od naredne nedelje.  Sinsinati Masters - Da Novak popuni vitrinu! Poslednji ATP 1000 turnir čiji pehar nedostaje našem asu počinje od ponedeljka, a Srbin neće imati lak zadatak na startu.  Težak žrijeb i za prvog reketa BiH Damira Džumhura.

Tenis 11.08.2018 | 15:30
Sinsinati: Đoković može na Nadala već u 1/4-finalu!
Đoković kao deseti nosilac napad na jedini Masters koji mu nedostaje počinje protiv Amerikanca Stiva Džonsona.

Potencijalni rivali u drugoj rundi su mu Manarino i Čekinato, a već u trećoj ga čeka izuzetno težak zadatak u vidu Grigora Dimitrova.

Već u četvrtfinalu moguć je jedan od teniskih "klasika", okršaj Đokovića sa velikim rivalom Rafaelom Nadalom. 

Ukoliko prođe i tu prepreku, u polufinalu bi mogli da ga sačekaju Marin Čilić ili Aleksandar Zverev. 

U drugoj polovini žreba tri glavna favorita da dođu do finala su Huan martin Del Potro, koji je zbog povrede zgloba propustio Rodžers kup, potom Endi Mari i Rodžer Federer. 

Nadala do potencijalnog okršaja sa Đokovićem čekaju dueli sa Raonićem, Šapovalovom ili Edmundom, Federer u drugom kolu čeka boljeg iz duela između Žoaa Souze i Petera Gojovčika, potom bi mogao na Leonarda Majera, a onda u četvrtfinalu na Endija Marija. 

Drugi srpski predstavnik Filip Krajinović turnir počinje protiv Holanđanina Robina Hasea, a pobednika u drugoj rundi čeka Zverev. 

Masters u Torontu nije se ni završio, a već su određeni parovi prvog kola narednog turnira iste kategorije, Naravno, u pitanju je čuveni Sinsinati, poslednji ATP masters 1000 turnir čiji pobednički pehar se ne nalazi u prebogatoj vitrini Novaka Đokovića. Sinsinati se igra na otvorenom na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 5.669.360 dolara.

Žreb je donekle bio blag prema Đokoviću koji je opet završio u polovini sa Rafaelom Nadalom, što u Sinsinatiju i nije neki prevelik problem, pošto Španac takođe na voli posebno ovu stanicu u kalendaru gde je uzeo titulu samo jednom.

Novak, koji je postavljen za 10. nosioca će u prvom kolu igrati protiv domaćeg asa, Stiva Džonsona, a ukoliko pobedi ide na boljeg iz susreta između momka koji ga je ove godine izbacio sa Rolan Garosa, Italijana Marka Čekinata i Francuza Adrijana Manarina, dok je sa Nadalom duel moguć tek u četvrtfinalu.

Španac će biti slobodan u prvom kolu, a u drugom će najverovatnije dočekati Miloša Raonića koji prethodno igra sa kvalifikantom.  U istoj poziciji je i sedmostruki šampion, Rodžer Federer koji čeka boljeg iz susreta između Portugalca Žoaa Souze i Nemca Petera Gojovčika. Specijalnu pozivnicu za turnir je dobio Endi Mari koji će imati veoma težak zadatak na startu takmičenja protiv Francuza Luke Puja.

Srpski tenis će u ovom američkom gradu imati još dva predstavnika, ali je još samo Filip Krajinovićobezbedio direktan plasman u glavni žreb gde ga u čeka Robin Hase koji je odlično odigrao u Torontu stigavši do četvrtfinala. Dušan Lajović će tražiti sreću kroz kvalifikacije, a prvi protivnik će mu biti Amerikanac Majkl Kruger.

Novak je čak pet puta bio finalista u Sinsinatiju (2008, 2009, 2011, 2012, 2015), ali ga nikada nije osvojio.

Prošle godine nije nastupao na tom mastersu zbog povrede lakta.

Težak žrijeb i za prvog reketa BiH Damira Džumhura.

Prvi reket Bosne i Hercegovine Damir Džumhur (24. na ATP listi) će na startu mastersa u Sinsinatiju igrati protiv Miše Zvereva iz Njemačke. U slučaju pobjede nad 43. igračem svijeta, 26-godišnjeg Sarajliju očekuje dvoboj sa petim teniserom planete, Bugarinom Grigorom Dimitorovom.

Turnir, na kojem titulu brani Bugarin Grigor Dimitrov počinje u ponedeljak.

Turnir u Sinsinatiju počinje 12. avgusta, a nagradni fond je 6,3 miliona dolara.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar