Торонто: Хрват и Аустријанац Ђоковића избацили и из дубла!

Новак Ђоковић и Кевин Андерсон нису успели да се пласирају у полуфинале дубла у Торонту јер су у два сета поражени од Мектића и Пеје.

Тенис 11.08.2018 | 00:17
Торонто: Хрват и Аустријанац Ђоковића избацили и из дубла!
Хрватско-аустријски пар их је савладао после једног часа и 34 минута игре резултатом 7:5, 7:5.

Србин и Јужноафриканац догурали су даље него што су очекивали, до четвртфинала, али ту су се и зауставили.

Мектић и Пеја су боље отворили дуел и први направили брејк, да би га Кевин и Новак одмах вратили. Играло се у егалу још неко време, хрватско-аустријски пар је пропустио по неку брејк прилику, али не и ону у 11. гему сета.

Тада су, после добрих ритерна, направили одлучујући брејк, да б и затим Александер Пеја мирно одсервирао за крај прве деноице меча.

Неко време се играло без брејка, али је онда уследио нови пад концентрације код Ђоковића и Андерсона.

Кевин је имао зицер на мрежи приликом 30:30 и Новаковог сервиса, али је ту лоптицу послао далеко у аут. Затим, Александер Пеја, који је можда био и најбољи актер овог четвртфинала, одличним форхендом донео је одлучујући брејк свом тиму.

Одмах у наредном гему припретили су Новак и Кевин, везали неке добре ударце и дошли до три везане брејк прилике. Приликом прве имали су шансу, приликом друге нису, а онда је уследила дупла сервис грешка ривала.

Имао је "Ђокерсон" сет лопту, то јест две везане. Код прве су надриграни, а код друге, при резултату 5:4, Новак је други сервис противника послао неколико метара у аут.

Одмах након пропуштене прилике, дошло је до казне, како то често следи у тенису. Новаков ритерн на сет лопти приликом другог сервиса скупо је коштао њега и Андерсона, па су Мектић и Пеја добром игром у пољу реализовали прву од две везане брејк шансе, те је Аустријанац мирно одсервирао за победу

Мектић и Пеја се у полуфиналу састају са бољим из меча у којем се налазе Американци Ражив Рам и Сем Квери, који играју против Хенрија Континена из Финске и Џона Пирса из Аустралије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар