Toronto: Hrvat i Austrijanac Đokovića izbacili i iz dubla!

Novak Đoković i Kevin Anderson nisu uspeli da se plasiraju u polufinale dubla u Torontu jer su u dva seta poraženi od Mektića i Peje.

Tenis 11.08.2018 | 00:17
Toronto: Hrvat i Austrijanac Đokovića izbacili i iz dubla!
Hrvatsko-austrijski par ih je savladao posle jednog časa i 34 minuta igre rezultatom 7:5, 7:5.

Srbin i Južnoafrikanac dogurali su dalje nego što su očekivali, do četvrtfinala, ali tu su se i zaustavili.

Mektić i Peja su bolje otvorili duel i prvi napravili brejk, da bi ga Kevin i Novak odmah vratili. Igralo se u egalu još neko vreme, hrvatsko-austrijski par je propustio po neku brejk priliku, ali ne i onu u 11. gemu seta.

Tada su, posle dobrih riterna, napravili odlučujući brejk, da b i zatim Aleksander Peja mirno odservirao za kraj prve denoice meča.

Neko vreme se igralo bez brejka, ali je onda usledio novi pad koncentracije kod Đokovića i Andersona.

Kevin je imao zicer na mreži prilikom 30:30 i Novakovog servisa, ali je tu lopticu poslao daleko u aut. Zatim, Aleksander Peja, koji je možda bio i najbolji akter ovog četvrtfinala, odličnim forhendom doneo je odlučujući brejk svom timu.

Odmah u narednom gemu pripretili su Novak i Kevin, vezali neke dobre udarce i došli do tri vezane brejk prilike. Prilikom prve imali su šansu, prilikom druge nisu, a onda je usledila dupla servis greška rivala.

Imao je "Đokerson" set loptu, to jest dve vezane. Kod prve su nadrigrani, a kod druge, pri rezultatu 5:4, Novak je drugi servis protivnika poslao nekoliko metara u aut.

Odmah nakon propuštene prilike, došlo je do kazne, kako to često sledi u tenisu. Novakov ritern na set lopti prilikom drugog servisa skupo je koštao njega i Andersona, pa su Mektić i Peja dobrom igrom u polju realizovali prvu od dve vezane brejk šanse, te je Austrijanac mirno odservirao za pobedu

Mektić i Peja se u polufinalu sastaju sa boljim iz meča u kojem se nalaze Amerikanci Raživ Ram i Sem Kveri, koji igraju protiv Henrija Kontinena iz Finske i Džona Pirsa iz Australije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar