ПЛ: Манчестер јунајтед преживио премијеру!

"Ђаволи" у узбудљивој завршници до прве победе у новој сезони! Фудбалери Манчестер јунајтеда победом су започели нову сезону у Премијер лиги. На Олд Трафорду били су бољи од Лестера 2:1.  Екипа Жозеа Муриња добро се ознојила да одбрани вођство, али је успела.  Погба опет јунак Олд Трафорда, Фред је диваљ, а Јунајтед велики и кад је ван форме! Против Лестера 2:1.

Фудбал 10.08.2018 | 23:44
ПЛ: Манчестер јунајтед преживио премијеру!
И једна и друга екипа су имале својих шанси, али су на крају Пол Погба и Лук Шо донели свом тиму сва три бода.

Већ на уласку у други минут велики кикс прави Данијел Амарти после ударца Алексиса. Играо је руком и судија Андре Маринер је видео да је та рука подигнута намерно.

Пол Погба је у другом минуту кренуо да трчи ка лопти и белој тачки и хладнокрвно је шутирао високо за 1:0.

Лестер је у 15. минуту имао опасну шансу, Ихеначо је шутирао тик поред стативе, али је судија подигао заставицу и показао да је био офсајд.

Тринаест минута касније истакао се Давид де Хеа. Медисон се окренуо и шутирао али је Шпанац показао зашто је један од најбољих голмана.

До полувремена је остало 1:0 за Јунајтед, а онда у наставку умало да "Ђаволи" дуплирају предност у 64. минуту када су у акцији били Погба, Мата и Санчес.

Своју прилику је пропустио и Џејми Варди у једној од наредних акција Лестера јер му је Де Хеа још једном одлично одбранио. У 78. минуту зицер промашује Ромелу Лукаку.

Белгијанац остаје сам испред голмана након што је Алексис Санчес укротио дугу лопту и послао му је. Шмајхел је одбранио, али само одгодио други погодак Манчестера.

Лук Шо у 83. минуту пребацује пријемом Фернанда Переиру и уз мало среће долази до лопте која је деловала као да ће му побећи.

Само је потом ћушнуо по дијагонали и Каспер Шмајхел је савладан и други пут. Ту није био крај, јер је незгодан центаршут у другом минуту надокнаде искористио Варди и смањио на 2:1.

Пробао је Лестер за преостало време да направи потпуни повратак и дође до бода, али се Манчестер одбранио и уписао прве бодове у новој сезони.

Иако у клубу има тензије у односу менаџера Жозеа Муриња и извршног потпредседника клуба Еда Вудворда и иако Португалац није добио појачања која је тражио (изузев Далота и Фреда), та тензија се на терену у 1. колу није превише осетила.

Тачније - није је било до финиша.

Голом мирног и инспирисаног Пола Погбе из пенала већ у 2. минуту, као и добрим сналажењем Лука Шоа у 83 и његовим првим голом у сениорској конкуренцији, "црвени ђаволи" су ушли у нову сезону победом, за коју су ипак морали да се добро озноје.

Увек упорни Џејми Варди постигао је у 92. минуту гол за госте и то није био утешни погодак, већ ударац који је "лисицама" продудио наду у чудо и чудо су умало и направили.

Каспер Шмајхел, Лестеров голман, отрчао је у последњим тренуцима утакмице у казнени простор домаћина, скочио на центаршут из корнера и главом послао лопту за неколико метара поред стативе.

Док је летела ка голу Давида Де Хее - домаћим навијачима свакако није било пријатно. Током углавном мирне вечери гледали су како њихов тим без већих проблема чува вођство, како Ромелу Лукаку у 78. минуту не користи "чист" зицер, а онда су ипак добили разлог да стрепе пред крај.

На њихову срећу и на велико Мурињово задовољство, сезона је почела онако како су у Јунајтеду и планирали.

Пол Погба и Лук Шо су били стрелци, Фред је дебитовао на једној, Џејмс Медисон и Рашид Гезал на другој страни, али најбоље потезе на отварању Премијер лиге извели су – голмани Давид Де Хеа и Каспер Шмајхел. Манчестер јунајтед, током читавих припрема хендикепиран одсуством највећих звезда са Мундијала, и Лестер нису у правом ритму, па ће се премијерни меч првог кола шампионата Енглеске брзо заборавити. Остаће само резултат, чак и много атрактивнији но што је сама утакмица била - 2:1 за Јунајтед.

Пресудни гол на мечу пао је већ у трећем минуту, пошто је глупост Данијела Амартија донела Јунајтеду пенал после само 75 секунда игре. Алексис Санчез је шутирао, Вес Морган блокирао, а Амарти је рефлексно подигао руку и ту није било никакве дилеме. Погба, од вечерас и дефинитивно капитен Јунајтеда и то не само када неко фали, преузео је одговорност и матирао Шмајхела.

Тај гол значајно је утицао на наставак меча. Јунајтед, који је кренуо са пуно елана и у првим минутима деловао заиста добро, полако је препуштао иницијативу Лестеру и повлачио се на своју половину терена чувајући предност.

Радио је то доста добро, па је Лестер јако тешко долазио до прилика. А и кад је успевао није имао решења за Давида Де Хеу. У првом полувремену маестрална парада Шпанца зауставила је добар ударацМедисона, једног од звучнијих Лестерових појачања овог лета. Друго звучно име, Рашид Гезал, шансу је добио тек у наставку.

Жозе Мурињо је публици на Олд Трафорду могао да представи само Фреда, а ни он није баш заблистао. Штавише, можда би меч завршио и пре 76. минута када је измењен с обзиром да му је судија Андре Маринерраније опростио шутирање Демараја Греја са земље. Морао је то да буде жути картон. Бар.

И онда други гол за дефитиван слом Лестера. Дало се наслутити већ. Полако су гости губили концетрацију, па су и Јунајтедове шансе биле учесталије.  У 78. минуту Ромелу Лукаку је имао зицер, али у ситуацији један на један није успео да савлада Шмајхела, да би у 89. Лук Шо – уз доста среће – одагнао сумње око исхода меча.

Дубоко у судијској надокнади, кад је одбрана Јунајтеда заспала – није Мурињо случајно цело лето тражио штопера – Џејми Варди је први натрчао на одбитак о стативу и погодио за коначних 1:2 и мало драме у самом финишу.

Није то била блистава партија ни једних ни других, али велики добијају и кад не играју најбоље. Ако треба и на сув квалитет, а он је вечерас свакако био на Јунајтедовој страни.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА 1. КОЛО:

петак

Манчестер јунајтед - Лестер сити 2:1 (1:0)
/Погба 2', Шо 83' - Варди 92'/

субота

Њукасл - Тотенхем (13.30)
Борнмут - Кардиф (16.00)
Фулам - Кристал Палас
Хадерсфилд - Челси
Вотфорд - Брајтон
Вулверхемптон - Евертон (18.30)

недеља

Ливерпул - Вест Хем (14.30)
Саутемптон - Барнли
Арсенал - Манчестер сити (17.00)

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар