ФРА: Марсељ кренуо силовито - 4:0 против Тулуза!

ВАР прорадио и у Француској! На отварању сезоне. видео-технологија у Лиги 1 први пут употријебљена на сусрету Марсеља и Тулуза, који су домаћи убједљиво ријешили у своју корист.  Марсељ одмах загрмео! Нека ПСЖ буде на опрезу! Сјајна екипа Рудија Гарсије расположена на отварању - 4:0.

Фудбал 10.08.2018 | 23:37
ФРА: Марсељ кренуо силовито - 4:0 против Тулуза!
Дуели Марсеља и Тулуза обично завршавају побједом Олимпика или ремијем (посљедњи првенствени тријумф Тулуз остварио 2012. године), а тако је било и овог петка, на отварању нове сезоне у Лиги 1.

Домаћи су до побједе стигли головима двоструког стријелца Диминтрија Пајеа, Валерија Жермена и прошле године свог најбољег стријелца Флоријана Тована.

МАРСЕЉ - ТУЛУЗ 4:0 (1:0)

Скоро цијело прво полувријеме публика на "Велодрому" се досађивала, а онда је дефанзивац Тулуза Келвин Амијан "одлучио" да прекине успаванку.

Играо је руком у свом шеснаестерцу, а судија Руди Буке након прегледаног снимка показао је на једанаестерац. Била је то премијерна употреба ВАР технологије у француском фудбалу.

Одговорност је преузео Паје и погодио за 1:0.

Исти играч у 17. минуту наставка још једном је обрадовао тренера Рудија Гарсију, а резултат 2:0 био је актуелан до самог финиша сусрета.

А онда, за три минута - два гола!

Прво је Жермен лијепим ударцем повисио на 3:0, да би тачку на "и" ставио Тован, непуних 10 минута након што је ушао с клупе.

Подсјетимо, сезону у Француској утакмицом Суперкупа прошлог викенда отворили су ПСЖ и Монако, а резултат је био идентичан вечерашњем (4:0).

Сезона је тек почела, али је Олимпик из Марсеља већ показао снагу. Екипа Рудија Гарсије разнела је Тулуз на Велодрому и јасно ставила до знаја Пари Сен Жермену да ове сезоне не сме да се опусти у борби за шампионску титулу - 4:0 (1:0).

Гости су били у игри за освајање макар једног бода био до 62. минута, када је Паје својим другим голом на мечу разрешио питање победника. Најбољи играч утакмице је претходно у 45. минуту био прецизан са беле тачке. То је био специфичан тренутак, с обзиром да је први пут у историји француског клупског фудбала употребљен ВАР ситем. Није било дилеме, Армијан Аду је јасно играо руком и зарадио жути картон, а десетка домаћег тима рутински погодила са беле тачке.

Марсељ је после другог гола имао све у својим рукама, али су голова у финишу утакмице били гладни Валер Жермен и Флоријан Тован, који су у само три минута тресли противничку мрежу и комплетирали сјајно вече на Велодрому.

Занимљиво, Гарсија је Тована оставио на клупи за резервне играче и увео га тек у последњих седам минута игре. Ипак, то сјајног нападача није доморалисало, већ додатно мотивисало да обележи саму завршницу меча.

ЛИГА 1 - 1. КОЛО:

Марсељ - Тулуз 4:0 (1:0)
/Паје 45 пен, 62, Жермен 89, Тован 90+2/

У суботу:

Нант - Монако (17.00)
Анже - Ним (20.00)
Лил - Рен
Монпеље - Дижон
Ница - Ремс
Сент-Етјен - Генган

У недјељу:

Лион - Амијен (15.00)
Бордо - Стразбур (17.00)
ПСЖ - Каен (21.00)

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар