FRA: Marselj krenuo silovito - 4:0 protiv Tuluza!

VAR proradio i u Francuskoj! Na otvaranju sezone. video-tehnologija u Ligi 1 prvi put upotrijebljena na susretu Marselja i Tuluza, koji su domaći ubjedljivo riješili u svoju korist.  Marselj odmah zagrmeo! Neka PSŽ bude na oprezu! Sjajna ekipa Rudija Garsije raspoložena na otvaranju - 4:0.

Fudbal 10.08.2018 | 23:37
FRA: Marselj krenuo silovito - 4:0 protiv Tuluza!
Dueli Marselja i Tuluza obično završavaju pobjedom Olimpika ili remijem (posljednji prvenstveni trijumf Tuluz ostvario 2012. godine), a tako je bilo i ovog petka, na otvaranju nove sezone u Ligi 1.

Domaći su do pobjede stigli golovima dvostrukog strijelca Dimintrija Pajea, Valerija Žermena i prošle godine svog najboljeg strijelca Florijana Tovana.

MARSELJ - TULUZ 4:0 (1:0)

Skoro cijelo prvo poluvrijeme publika na "Velodromu" se dosađivala, a onda je defanzivac Tuluza Kelvin Amijan "odlučio" da prekine uspavanku.

Igrao je rukom u svom šesnaestercu, a sudija Rudi Buke nakon pregledanog snimka pokazao je na jedanaesterac. Bila je to premijerna upotreba VAR tehnologije u francuskom fudbalu.

Odgovornost je preuzeo Paje i pogodio za 1:0.

Isti igrač u 17. minutu nastavka još jednom je obradovao trenera Rudija Garsiju, a rezultat 2:0 bio je aktuelan do samog finiša susreta.

A onda, za tri minuta - dva gola!

Prvo je Žermen lijepim udarcem povisio na 3:0, da bi tačku na "i" stavio Tovan, nepunih 10 minuta nakon što je ušao s klupe.

Podsjetimo, sezonu u Francuskoj utakmicom Superkupa prošlog vikenda otvorili su PSŽ i Monako, a rezultat je bio identičan večerašnjem (4:0).

Sezona je tek počela, ali je Olimpik iz Marselja već pokazao snagu. Ekipa Rudija Garsije raznela je Tuluz na Velodromu i jasno stavila do znaja Pari Sen Žermenu da ove sezone ne sme da se opusti u borbi za šampionsku titulu - 4:0 (1:0).

Gosti su bili u igri za osvajanje makar jednog boda bio do 62. minuta, kada je Paje svojim drugim golom na meču razrešio pitanje pobednika. Najbolji igrač utakmice je prethodno u 45. minutu bio precizan sa bele tačke. To je bio specifičan trenutak, s obzirom da je prvi put u istoriji francuskog klupskog fudbala upotrebljen VAR sitem. Nije bilo dileme, Armijan Adu je jasno igrao rukom i zaradio žuti karton, a desetka domaćeg tima rutinski pogodila sa bele tačke.

Marselj je posle drugog gola imao sve u svojim rukama, ali su golova u finišu utakmice bili gladni Valer Žermen i Florijan Tovan, koji su u samo tri minuta tresli protivničku mrežu i kompletirali sjajno veče na Velodromu.

Zanimljivo, Garsija je Tovana ostavio na klupi za rezervne igrače i uveo ga tek u poslednjih sedam minuta igre. Ipak, to sjajnog napadača nije domoralisalo, već dodatno motivisalo da obeleži samu završnicu meča.

LIGA 1 - 1. KOLO:

Marselj - Tuluz 4:0 (1:0)
/Paje 45 pen, 62, Žermen 89, Tovan 90+2/

U subotu:

Nant - Monako (17.00)
Anže - Nim (20.00)
Lil - Ren
Monpelje - Dižon
Nica - Rems
Sent-Etjen - Gengan

U nedjelju:

Lion - Amijen (15.00)
Bordo - Strazbur (17.00)
PSŽ - Kaen (21.00)

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar