СЛС: Раднички у 89. минуту стао уз Звезду!

Нишлије победиле Вождовац голом капитена Риоте Номе! Голман Иван Булајић током меча превезен у болницу.  Булајић устао из нокдауна, Вождовац није – Нома обрадовао Чаир.  Змајеви једноставно не знају у Нишу.

Фудбал 11.08.2018 | 07:30
СЛС: Раднички у 89. минуту стао уз Звезду!
Тврд, напет и узбудљив меч на почетку 4. кола Суперлиге.

Раднички из Ниша и Вождовац били су на неколико минута до ремија, али је центаршут Лазара Ранђеловића и трзај главом Јапанца Риоте Номе поставио коначан резултат:

РАДНИЧКИ - ВОЖДОВАЦ 1:0 (0:0)

Тријумф којим су Нишлије бар до недеље стале уз раме Црвеној звезди, екипа Ненада Лалатовића остварила је са трећим голманом пред стативама. Млади Милорад Којић у првом полувремену је заузео место повређеног Ивана Булајића, који је после жестоког судара са Николом Срећковићем морао у болницу.

Меч је настављен уз очекивану тензију, Вождовац је имао неколико конкретних прилика, а Нишлије су у првом делу и "скидале" лопту са гол црте, интервенцијом Николе Станковића након што је Андрија Луковић "боцнуо" лопту преко истрчалог Којића.

Раднички се одбранио, као што му се мрежа није затресла ни почетком другог дела, када је Ален Машовић каснио на опасно додавање у казненом простору Нишлија.

Око пола сата касније, гол је "пао" на другој страни.

Лалатовићев тим је пред финиш кренуо офанзивније и то му је донело тријумф, који је шеф струке Радничког посветио навијачима и својој деци.

"Била је ово јако тешка утакмица. Нама је пети меч у последњих 20 дана, а ово је нов тим пун нових играча. Они још нису физички припремљени на начин како сам хтео. Јако сам срећан због победе", изјавио је он за ТВ Арена спорт.

Тренер Вождовца Бранко Војиновић замерио је домаћима понашање после поготка.

"Вечерас нисмо одолевали, већ смо играли. Покушавали смо да играмо. Раднички је можда привидно имао лопту, а мисмо имали конкретниј шансе. Имали смо и једну чудну ситуацију, али да кажемо да је судија (Зоран Широки) видео како је видео, а из тог корнера смо примили гол. Показали смо да хоћемо да играмо и да смо квалитетан тим", рекао је шеф струке "змајева".

Претила је опасност да детаљ који је оставио најјачи утисак на једном од дербија четвртог кола Суперлиге буде онај у коме је Никола Срећковић нехотице налетео на голмана нишког тима Ивана Булајића коме су потом саиграчи вадили језик из уста док је у несвести лежао на терену. Срећом, ТВ Арена Спорт јавила је на полувремену да је у питању само лакши потрес мозга, иако је Булајић задржан у болници ради превентиве.

Све остало мање је битно, па и резултат, али ипак да напоменемо: играчи Радничког имаће привилегију да вечерас или сутра ујутру Булајићу саопште лепе вести – Вождовац је пао поготком Рјоте Номе у 89. минуту за минималац на Чаиру. Апсолутно заслужено имајући у виду да је Раднички све време имао иницијативу и сијаесет претећих напада мада је објективно најбоља шанса виђена на другом крају терена. Андрија Луковић је после неких пола сата игре избио сам пред противничког голмана, лопту боцнуо преко, али је бек Нишлија Никола Станковић био опрезан и на гол линији лопту катапултирао небу под облаке. Боље и тамо него у мрежи.

Ипак, како је утакмица одмицала Раднички је све више притискао госте, толико да су Вождовчани у добром делу другог полувремену били у наручју голмана Марка Кнежевића, који се и сам више пута истакао добрим реакцијама и умало израстао у једног од јунака меча.

Међутим, Кнежевић је био немоћан у 89. минуту када је Лазар Ранђеловић послао савршен центаршут са левог крила, а дефанзивци гостију потпуно из вида испустили Рјоту Ному. Јапанац са капитенском траком Радничког добро је реаговао и главом спаковао лопту за трећу победу Нишлија на три лигашке утакмице на домаћем терену. И шесту у 11 судара са Вождовцем код куће. Уз пет ремија. Змајевима се крила скупе чим угледају Чаир. Мада је тренер Вождовца Бранко Војиновић имао и шта да замери домаћину, иако не знамо тачно о чему се ради.

"Неке ствари које су се дешавале око терена, то не приличи ни овом клубу ни овом граду", рекао јеВојиновић у камере ТВ Арена Спорт.

Резултати 4. кола:

Раднички - Вождовац 1:0 (0:0)
/Нома 89'/

субота

Пролетер - Напредак 19.00
/Срђан Јовановић/

Динамо - Младост 20.00
/Александар Васић/

Мачва - Војводина
/Александар Живковић/

ОФК Бачка - Чукарички
/Петар Пипер/

Рад - Радник
/Бојан Николић/

недеља

Земун - Партизан 17.00 (Арена спорт 1)
/Данило Грујић/

Црвена звезда - Спартак 19.00 (Арена спорт 1)
/Ненад Ђокић/

Табела: Црвена звезда 9, Раднички (+1) 9, Чукарички 7, Пролетер 6, Радник 6, Младост 5, Бачка 4, Напредак 4, Партизан 4, Вождовац (+1) 3, Мачва 3, Рад 3, Спартак 3, Војводина 2, Земун 2, Динамо 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар