SLS: Radnički u 89. minutu stao uz Zvezdu!

Nišlije pobedile Voždovac golom kapitena Riote Nome! Golman Ivan Bulajić tokom meča prevezen u bolnicu.  Bulajić ustao iz nokdauna, Voždovac nije – Noma obradovao Čair.  Zmajevi jednostavno ne znaju u Nišu.

Fudbal 11.08.2018 | 07:30
SLS: Radnički u 89. minutu stao uz Zvezdu!
Tvrd, napet i uzbudljiv meč na početku 4. kola Superlige.

Radnički iz Niša i Voždovac bili su na nekoliko minuta do remija, ali je centaršut Lazara Ranđelovića i trzaj glavom Japanca Riote Nome postavio konačan rezultat:

RADNIČKI - VOŽDOVAC 1:0 (0:0)

Trijumf kojim su Nišlije bar do nedelje stale uz rame Crvenoj zvezdi, ekipa Nenada Lalatovića ostvarila je sa trećim golmanom pred stativama. Mladi Milorad Kojić u prvom poluvremenu je zauzeo mesto povređenog Ivana Bulajića, koji je posle žestokog sudara sa Nikolom Srećkovićem morao u bolnicu.

Meč je nastavljen uz očekivanu tenziju, Voždovac je imao nekoliko konkretnih prilika, a Nišlije su u prvom delu i "skidale" loptu sa gol crte, intervencijom Nikole Stankovića nakon što je Andrija Luković "bocnuo" loptu preko istrčalog Kojića.

Radnički se odbranio, kao što mu se mreža nije zatresla ni početkom drugog dela, kada je Alen Mašović kasnio na opasno dodavanje u kaznenom prostoru Nišlija.

Oko pola sata kasnije, gol je "pao" na drugoj strani.

Lalatovićev tim je pred finiš krenuo ofanzivnije i to mu je donelo trijumf, koji je šef struke Radničkog posvetio navijačima i svojoj deci.

"Bila je ovo jako teška utakmica. Nama je peti meč u poslednjih 20 dana, a ovo je nov tim pun novih igrača. Oni još nisu fizički pripremljeni na način kako sam hteo. Jako sam srećan zbog pobede", izjavio je on za TV Arena sport.

Trener Voždovca Branko Vojinović zamerio je domaćima ponašanje posle pogotka.

"Večeras nismo odolevali, već smo igrali. Pokušavali smo da igramo. Radnički je možda prividno imao loptu, a mismo imali konkretnij šanse. Imali smo i jednu čudnu situaciju, ali da kažemo da je sudija (Zoran Široki) video kako je video, a iz tog kornera smo primili gol. Pokazali smo da hoćemo da igramo i da smo kvalitetan tim", rekao je šef struke "zmajeva".

Pretila je opasnost da detalj koji je ostavio najjači utisak na jednom od derbija četvrtog kola Superlige bude onaj u kome je Nikola Srećković nehotice naleteo na golmana niškog tima Ivana Bulajića kome su potom saigrači vadili jezik iz usta dok je u nesvesti ležao na terenu. Srećom, TV Arena Sport javila je na poluvremenu da je u pitanju samo lakši potres mozga, iako je Bulajić zadržan u bolnici radi preventive.

Sve ostalo manje je bitno, pa i rezultat, ali ipak da napomenemo: igrači Radničkog imaće privilegiju da večeras ili sutra ujutru Bulajiću saopšte lepe vesti – Voždovac je pao pogotkom Rjote Nome u 89. minutu za minimalac na Čairu. Apsolutno zasluženo imajući u vidu da je Radnički sve vreme imao inicijativu i sijaeset pretećih napada mada je objektivno najbolja šansa viđena na drugom kraju terena. Andrija Luković je posle nekih pola sata igre izbio sam pred protivničkog golmana, loptu bocnuo preko, ali je bek Nišlija Nikola Stanković bio oprezan i na gol liniji loptu katapultirao nebu pod oblake. Bolje i tamo nego u mreži.

Ipak, kako je utakmica odmicala Radnički je sve više pritiskao goste, toliko da su Voždovčani u dobrom delu drugog poluvremenu bili u naručju golmana Marka Kneževića, koji se i sam više puta istakao dobrim reakcijama i umalo izrastao u jednog od junaka meča.

Međutim, Knežević je bio nemoćan u 89. minutu kada je Lazar Ranđelović poslao savršen centaršut sa levog krila, a defanzivci gostiju potpuno iz vida ispustili Rjotu Nomu. Japanac sa kapitenskom trakom Radničkog dobro je reagovao i glavom spakovao loptu za treću pobedu Nišlija na tri ligaške utakmice na domaćem terenu. I šestu u 11 sudara sa Voždovcem kod kuće. Uz pet remija. Zmajevima se krila skupe čim ugledaju Čair. Mada je trener Voždovca Branko Vojinović imao i šta da zameri domaćinu, iako ne znamo tačno o čemu se radi.

"Neke stvari koje su se dešavale oko terena, to ne priliči ni ovom klubu ni ovom gradu", rekao jeVojinović u kamere TV Arena Sport.

Rezultati 4. kola:

Radnički - Voždovac 1:0 (0:0)
/Noma 89'/

subota

Proleter - Napredak 19.00
/Srđan Jovanović/

Dinamo - Mladost 20.00
/Aleksandar Vasić/

Mačva - Vojvodina
/Aleksandar Živković/

OFK Bačka - Čukarički
/Petar Piper/

Rad - Radnik
/Bojan Nikolić/

nedelja

Zemun - Partizan 17.00 (Arena sport 1)
/Danilo Grujić/

Crvena zvezda - Spartak 19.00 (Arena sport 1)
/Nenad Đokić/

Tabela: Crvena zvezda 9, Radnički (+1) 9, Čukarički 7, Proleter 6, Radnik 6, Mladost 5, Bačka 4, Napredak 4, Partizan 4, Voždovac (+1) 3, Mačva 3, Rad 3, Spartak 3, Vojvodina 2, Zemun 2, Dinamo 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar