7 дана прије старта - не зна се да ли Палермо или Фрозиноне?!

Решиће се на суду!

Фудбал 11.08.2018 | 14:15
7 дана прије старта - не зна се да ли Палермо или Фрозиноне?!
Није баш да очекујемо несто епохално, али шансе постоје. Шансе да Фрозиноне ипак не заигра у наредној сезони Серије А, већ да његово место заузме Палермо?!

Ову неизвесност седам дана пре почетка првенства Италије створила је Палермова жалба Олимпијском комитету Италије, који је вратио на поновно разматрање тужбу клуба са Сицилије због инцидената на утакмици плеј-офа Серије Б из прошле сезоне.

Фрозиноне је у другом мечу финала плеј-офа славио са 2:0, али су камере снимиле његове играче како убацују помоћне лопте у терен како би прекинули опасне Палермове налете у финишу утакмице. У првом мечу Палермо је славио са 2:0 и да је постигао гол не би било готово.

Међутим, Фудбалски савез Италије је 27. јуна пресудио: Фрозиноне иде у Серију А, а за те покварене потезе играча са клупе биће кажњен симболилно – 25.000 евра и прве две утакмице код куће на неутралном терену.

Олимпијски комитет је био строжији и објавио да Фудбалски савез није довољно озбиљно схватио целу ситуацију, па је случај враћен на поновно разматрање.

Ипак, очекивати да ће Палермо овако упасти у Серију А – иако је заиста оштећен – мало је вероватно. Можда ће само Фрозиноне платити више, одиграти неку утакмицу пред празним трибинама… Мада, све је могуће.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар