7 dana prije starta - ne zna se da li Palermo ili Frozinone?!

Rešiće se na sudu!

Fudbal 11.08.2018 | 14:15
7 dana prije starta - ne zna se da li Palermo ili Frozinone?!
Nije baš da očekujemo nesto epohalno, ali šanse postoje. Šanse da Frozinone ipak ne zaigra u narednoj sezoni Serije A, već da njegovo mesto zauzme Palermo?!

Ovu neizvesnost sedam dana pre početka prvenstva Italije stvorila je Palermova žalba Olimpijskom komitetu Italije, koji je vratio na ponovno razmatranje tužbu kluba sa Sicilije zbog incidenata na utakmici plej-ofa Serije B iz prošle sezone.

Frozinone je u drugom meču finala plej-ofa slavio sa 2:0, ali su kamere snimile njegove igrače kako ubacuju pomoćne lopte u teren kako bi prekinuli opasne Palermove nalete u finišu utakmice. U prvom meču Palermo je slavio sa 2:0 i da je postigao gol ne bi bilo gotovo.

Međutim, Fudbalski savez Italije je 27. juna presudio: Frozinone ide u Seriju A, a za te pokvarene poteze igrača sa klupe biće kažnjen simbolilno – 25.000 evra i prve dve utakmice kod kuće na neutralnom terenu.

Olimpijski komitet je bio strožiji i objavio da Fudbalski savez nije dovoljno ozbiljno shvatio celu situaciju, pa je slučaj vraćen na ponovno razmatranje.

Ipak, očekivati da će Palermo ovako upasti u Seriju A – iako je zaista oštećen – malo je verovatno. Možda će samo Frozinone platiti više, odigrati neku utakmicu pred praznim tribinama… Mada, sve je moguće.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar