Четверац са којим би се Борусија радо растала...

. . . али не може! Ко и зашто? У питању су Жереми Тољан, Себастијан Роде, Александар Исак и Џенис Бурнић.

Фудбал 12.08.2018 | 21:10
Четверац са којим би се Борусија радо растала...
Само један бод у последња три кола и тек четврто место на табели Бундеслиге. Јасно је да на Вестфалену нису задовољни протеклом сезоном, зато су уосталом и довели Лусијана Фавра за новог шефа струке, зато су овог лета и добрано реновирали екипу.

На шест појачања (Абду Дијало, Томас Дилејни, Аксел Витсел, Маријус Волф, Ашраф Хакими, Марвин Хиц) потрошили су чак 73.000.000 евра, док су са друге стране отишли Андриј Јармоленко, Сократис Папастатопулос, Микел Мерино, Гонзало Кастро и Андре Ширле и у касу унели 48.400.000 евра.

Могло је и више, Борусија се не би бунила ако би у последњим данима прелазног рока остала без још четворице играча, јер Фавр тренутно на располагању чак 29 играча. А само једног нападача?

Како било, Билд наводи прекобројни четверац и разлоге због којих Борусија не може да их прода или их бар позајми некоме.

Жереми Тољан је први на листи, иако је пре само годину дана стигао за 7.000.000 евра и потписао уговор на пет година. Било је понуда на почетку прелазног рока, конкретни су били и Наполи и Валенсија, али Борусија у том тренутку није имала замену. У међувремену је из Реала стигао Хакими, али су се и Валенсија и Наполи до тада повукли. Прилика је пропуштена.

Себастијан Роде има други проблем. Или боље рећи друге проблем. Здравствени картон му је дебео као Библија, сад је спреман, али га Фавр не види у тиму, па је током припрема само једном ушао на терен и ту провео четири минута. И што је најгоре: Роде у Дортмунду има гигантску плату од 6.000.000 евра коју му сасвим сигурно нико неће дати, посебно имајући у виду да је последњу лигашку утакмицу одиграо пре 454 дана.

Александер Исак, велика шведска нада. Или се бар тако мислило. На Вестфалену то није показао. Борусија би му пружила другу шансу, али како Фавр за ову сезону не рачуна на њега сматра да је најбоље да оде негде на позајмицу. Исакови менаџери сматрају да је то лоше, одбијају позајмицу, а заинтересованих купаца једноставно – нема.

Џенис Бурнић је у Дортмунд стигао као осмогодишњак, сад му је већ 20 годна, али је за Борусију одиграо само два такмичарска меча. Прошле сезоне у Штутгарту само осам утакмица, а у Дортмунду је конкуренција знатно већа. Тешко ће дакле до минута, али је проблем што он не може на позајмицу, јер му уговор истиче следећег лета. А нико баш није спреман да сада купује мачу у џаку. Сви би радије да га на крају сезоне узму за џабе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар