Četverac sa kojim bi se Borusija rado rastala...

. . . ali ne može! Ko i zašto? U pitanju su Žeremi Toljan, Sebastijan Rode, Aleksandar Isak i Dženis Burnić.

Fudbal 12.08.2018 | 21:10
Četverac sa kojim bi se Borusija rado rastala...
Samo jedan bod u poslednja tri kola i tek četvrto mesto na tabeli Bundeslige. Jasno je da na Vestfalenu nisu zadovoljni proteklom sezonom, zato su uostalom i doveli Lusijana Favra za novog šefa struke, zato su ovog leta i dobrano renovirali ekipu.

Na šest pojačanja (Abdu Dijalo, Tomas Dilejni, Aksel Vitsel, Marijus Volf, Ašraf Hakimi, Marvin Hic) potrošili su čak 73.000.000 evra, dok su sa druge strane otišli Andrij Jarmolenko, Sokratis Papastatopulos, Mikel Merino, Gonzalo Kastro i Andre Širle i u kasu uneli 48.400.000 evra.

Moglo je i više, Borusija se ne bi bunila ako bi u poslednjim danima prelaznog roka ostala bez još četvorice igrača, jer Favr trenutno na raspolaganju čak 29 igrača. A samo jednog napadača?

Kako bilo, Bild navodi prekobrojni četverac i razloge zbog kojih Borusija ne može da ih proda ili ih bar pozajmi nekome.

Žeremi Toljan je prvi na listi, iako je pre samo godinu dana stigao za 7.000.000 evra i potpisao ugovor na pet godina. Bilo je ponuda na početku prelaznog roka, konkretni su bili i Napoli i Valensija, ali Borusija u tom trenutku nije imala zamenu. U međuvremenu je iz Reala stigao Hakimi, ali su se i Valensija i Napoli do tada povukli. Prilika je propuštena.

Sebastijan Rode ima drugi problem. Ili bolje reći druge problem. Zdravstveni karton mu je debeo kao Biblija, sad je spreman, ali ga Favr ne vidi u timu, pa je tokom priprema samo jednom ušao na teren i tu proveo četiri minuta. I što je najgore: Rode u Dortmundu ima gigantsku platu od 6.000.000 evra koju mu sasvim sigurno niko neće dati, posebno imajući u vidu da je poslednju ligašku utakmicu odigrao pre 454 dana.

Aleksander Isak, velika švedska nada. Ili se bar tako mislilo. Na Vestfalenu to nije pokazao. Borusija bi mu pružila drugu šansu, ali kako Favr za ovu sezonu ne računa na njega smatra da je najbolje da ode negde na pozajmicu. Isakovi menadžeri smatraju da je to loše, odbijaju pozajmicu, a zainteresovanih kupaca jednostavno – nema.

Dženis Burnić je u Dortmund stigao kao osmogodišnjak, sad mu je već 20 godna, ali je za Borusiju odigrao samo dva takmičarska meča. Prošle sezone u Štutgartu samo osam utakmica, a u Dortmundu je konkurencija znatno veća. Teško će dakle do minuta, ali je problem što on ne može na pozajmicu, jer mu ugovor ističe sledećeg leta. A niko baš nije spreman da sada kupuje maču u džaku. Svi bi radije da ga na kraju sezone uzmu za džabe.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar