Црвено-бијели су били бржи од конкуренције!

Регланд изабрао Звезду испред Авелина и Зенита! Нови плеј црвено-белих је могао да бира.

Кошарка 13.08.2018 | 17:30
Црвено-бијели су били бржи од конкуренције!
"КК Црвена звезда изражава велико задовољство и захвалност Џо Регланду што је међу бројним понудама, од којих су неке биле и знатно финансијски повољније, изабрао понуду КК Црвена звезда због идентичних спортских и такмичарских циљева које имамо".

На овај начин је Црвена звезда представила најновије појачање, али на можда и најважнијој позицији, плејмејкерској - Џоа Регланда. Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта, за Регланда су се, поред Црвене звезде, веома интересовале две екипе - италијански Авелино и руски Зенит.

Авелино је тим за који је Регланд играо од 2015. до 2017. године тако да у том тиму знају са чиме располаже плејмејкер рођен у Масачусетсу, а и играчу то не би била страна околина. Како смо могли да чујемо, Регланд је био близу повратка у Авелино после одласка из Локомотиве из Краснодара, али се ипак одлучио за Звезду.

Други клуб који је показао интересовање је Зенит. Он је само опипао пулс за Регланда, могао је да плати више него Звезда, али су црвено-бели ипак били бржи. Како са Малог Калемегдана тврде - пресудили су спортски мотиви.

Занимљиво, Регландово име се прво појавило у вези са Црвеном звездом, још 7. јуна, тада се појавила информација да је и турски Галатасарај заинтересован, али је све утихнуло. 

Протеклих дана је Џордан Тиодор фигурирао као највероватније појачање Звезде на месту плејмејкера, али он је и даље под уговором са Олимпијом из Милана која на њега не рачуна за следећу сезону. Како сазнајемо, он би каријеру могао да настави у Турској у коју би отишао и из приватних разлога. На крају је Звезда довела другог играча.

Регланд има 28 година, а у Европи је од 2012. године. Играо је за Мурсију, Канту, Армани Милано, Каршијаку, Авелино, а сезону за нама провео је у Локомотиви Саше Обрадовића.

Просечно убацивао 12 поена у ВТБ лиги уз четири асистенције и два скока. У Еврокупу је давао 12 поена уз два скока и четири асистенције. Изашао је на драфт 2012. године, али није био драфтован. Тада је добио и пасош Либерије.

Прошле сезоне је играо у Еврокупу, тако да му ове предстојеће то неће бити страно. Само ће то сада чинити у дресу Црвене звезде. Потписао је једногодишњи уговор са могућношћу продужетка сарадње. Седмо је појачање Звезде у овом прелазном року (шести странац) тако да можемо да кажемо да је Милан Томић практично добио оформљен тим. Наравно, уколико не буде непредвиђених одлазака.

Звезда ускоро почиње припреме за наредну сезону. Томић ће имати све најважније снаге на располагању. Регланд је један од најважнијих делова пазла. Он ће имати улогу организатора игре, а помагаће му и Били Берон у томе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар