Crveno-bijeli su bili brži od konkurencije!

Regland izabrao Zvezdu ispred Avelina i Zenita! Novi plej crveno-belih je mogao da bira.

Košarka 13.08.2018 | 17:30
Crveno-bijeli su bili brži od konkurencije!
"KK Crvena zvezda izražava veliko zadovoljstvo i zahvalnost Džo Reglandu što je među brojnim ponudama, od kojih su neke bile i znatno finansijski povoljnije, izabrao ponudu KK Crvena zvezda zbog identičnih sportskih i takmičarskih ciljeva koje imamo".

Na ovaj način je Crvena zvezda predstavila najnovije pojačanje, ali na možda i najvažnijoj poziciji, plejmejkerskoj - Džoa Reglanda. Prema saznanjima MOZZART Sporta, za Reglanda su se, pored Crvene zvezde, veoma interesovale dve ekipe - italijanski Avelino i ruski Zenit.

Avelino je tim za koji je Regland igrao od 2015. do 2017. godine tako da u tom timu znaju sa čime raspolaže plejmejker rođen u Masačusetsu, a i igraču to ne bi bila strana okolina. Kako smo mogli da čujemo, Regland je bio blizu povratka u Avelino posle odlaska iz Lokomotive iz Krasnodara, ali se ipak odlučio za Zvezdu.

Drugi klub koji je pokazao interesovanje je Zenit. On je samo opipao puls za Reglanda, mogao je da plati više nego Zvezda, ali su crveno-beli ipak bili brži. Kako sa Malog Kalemegdana tvrde - presudili su sportski motivi.

Zanimljivo, Reglandovo ime se prvo pojavilo u vezi sa Crvenom zvezdom, još 7. juna, tada se pojavila informacija da je i turski Galatasaraj zainteresovan, ali je sve utihnulo. 

Proteklih dana je Džordan Tiodor figurirao kao najverovatnije pojačanje Zvezde na mestu plejmejkera, ali on je i dalje pod ugovorom sa Olimpijom iz Milana koja na njega ne računa za sledeću sezonu. Kako saznajemo, on bi karijeru mogao da nastavi u Turskoj u koju bi otišao i iz privatnih razloga. Na kraju je Zvezda dovela drugog igrača.

Regland ima 28 godina, a u Evropi je od 2012. godine. Igrao je za Mursiju, Kantu, Armani Milano, Karšijaku, Avelino, a sezonu za nama proveo je u Lokomotivi Saše Obradovića.

Prosečno ubacivao 12 poena u VTB ligi uz četiri asistencije i dva skoka. U Evrokupu je davao 12 poena uz dva skoka i četiri asistencije. Izašao je na draft 2012. godine, ali nije bio draftovan. Tada je dobio i pasoš Liberije.

Prošle sezone je igrao u Evrokupu, tako da mu ove predstojeće to neće biti strano. Samo će to sada činiti u dresu Crvene zvezde. Potpisao je jednogodišnji ugovor sa mogućnošću produžetka saradnje. Sedmo je pojačanje Zvezde u ovom prelaznom roku (šesti stranac) tako da možemo da kažemo da je Milan Tomić praktično dobio oformljen tim. Naravno, ukoliko ne bude nepredviđenih odlazaka.

Zvezda uskoro počinje pripreme za narednu sezonu. Tomić će imati sve najvažnije snage na raspolaganju. Regland je jedan od najvažnijih delova pazla. On će imati ulogu organizatora igre, a pomagaće mu i Bili Beron u tome.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar