Знате ли шта значи „ми смо Партизан“?

Да поломиш руку и ногу за пролаз! „Мораће још једна мечка да се роди“, сликовито објашања Владимир Стојквић шта чека црно-беле у реваншу са Данцима.

Фудбал 11.08.2018 | 12:45
Знате ли шта значи „ми смо Партизан“?
Иста реченица – другачији ефекат. Говорио је често Мирослав Ђукић „ми смо Партизан“, међутим, често црно-бели под његовом палицом нису оправдали очекивања, а кад је тим речима Зоран Мирковић охрабрио екипу уочи дебија одмах је дошло до промене.

Не спектакуларне, не „вау“, али јасно уочљиве, па је можда и први пут ове сезоне тим из Хумске деловао задовољавајуће. Таман толико да савлада Нордсијеланд (2:1) и увери навијаче како може више него што је показивао до четвртка вече.

Макар у смислу глади за победом. Да буде фајтерски, као што је Бата био играч.

„Кад се каже „ми смо Партизан“, подразумева се да сте у сваком тренутку спремни да поломите и руку и ногу за победу или пролаз“, прецизирао је Владимир Стојковић значење поруке прослеђене црно-белима из уста новог шефа струке. „У реду, може неко да нас победи, али после тога тај мора да има температуру три дана“.

Ако је судити на основу речи репрезентативног голмана, Партизану је пријала рокада на клупи. Не само у резултатском смислу.

„Новог шефа сви знате као играча и као човека, а то како је играо за Партизан и репрезентацију сад преноси на нас као тренер. Све је много оштрије него раније. Прихватили смо све што је тражио, били агресивни икомпактни на сваком делу терена, зато сам презадовољан. Кад крећеш испочетка, отвараш нове кредите, следи привикавање на захтеве и међусобно упознавање у спортском смислу. Битно је да је деби протекао у најбољем могућем реду – победом“.

На добром је путу Партизан да елиминише Нордсијеланд, да прескочи и трећи степеник на путу ка групној фази, те иако га чека реванш са Данцима увелико се већ прича о пројектованим дуелима са Бешикташем.

„Ако се гледа лачки - тако је. Само, мораће још једна мечка да се роди, у Београду. То говорим зато да бих упозорио како не би требало прескакати степенике. Мада многима делује другачије, уверавам вас да је наспрам нас озбиљна екипа, играће нападачки у Хумској. Но, биће паклена атмосфера, навијачи ће стати уз нас. Ето како се све окреће“.

Тренутак је на страни Партизана, а ако се прођу Данци, ето прилике за спектакл, да се види у двомечу са Бешикташем да ли је клуб напредовао за четири године колико је прошло откако су Турци без већих проблема добили обе утакмице групне фазе Лиге Европе (4:0, 2:1).

„Кад ми се укаже прилика посаветујем саиграче, кажем им да никад неће постати играчи ако стално играју против неког тима слабијег ранга. При чему не потцењујем никог, већ говорим објективно. А Бешикташ би представљао баш велику прилику да се момци покажу, на таквим мечевима се постаје фудбалер, ту може неко да вас види. На осталим, теже. Немаш шта да изгубиш. Дигли смо се у правом тренутку. Сад ће самопоуздање да порасте: нама играчима, навијачима, свима у клубу. Баш као што сте и написали - нико не може да нам забрани да верујемо“.

Поготово што ни истанбулски великан није блистао против ЛАСК-а, добио је „само“ 1:0 код куће?

„То увек причам. Фудбал се развио до нивоа да никог не можеш са сигурношћу да победиш, камоли 5:0, на пример. Него, да ми прво завршимо реванш са Нордсјиландом“, подсћеа на „распоред часова“ Владимир Стојковић, голман Партизана.

ПОСЛЕ МЕНЕ – КЉАЈИЋ!

Јасно је свима, Владмир Стојковић је први голман Партизана, али ове сезоне, од осам такмичарских утакмица, бранио је на пет. Преостала три меча међу стативама је стајао Филип Кљајић, у намери да одмени репрезентативца Србије и да покаже одговорнима у Хумској како му је пријала позајмица у Грчкој, изазвана – између осталог – киксевима с почетка минуле сезоне.

„Кад се десило то што се десило, рекао сам и стојим иза тога, да је Филип један од наших најбољих голмана. Сад да бирате кога да доведете рекао бих - Кљају. Чак и да сам отишао или ако одем. Кад неко направи грешку стално је под лупом, с тим да она може само јачм да те направи. Најбитније је да после ње наставиш. Остаје само питање  - како. Да ли глава да буде усправна или спуштена, што је гора опција“, похвалио је млађег колегу Владимир Стојковић, који је могућност да напусти Хумску сузио речима „клуб и ја смо у позитивној смо причи, настављамо већ од недеље на гостовању Земуну“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар