Znate li šta znači „mi smo Partizan“?

Da polomiš ruku i nogu za prolaz! „Moraće još jedna mečka da se rodi“, slikovito objašanja Vladimir Stojkvić šta čeka crno-bele u revanšu sa Dancima.

Fudbal 11.08.2018 | 12:45
Znate li šta znači „mi smo Partizan“?
Ista rečenica – drugačiji efekat. Govorio je često Miroslav Đukić „mi smo Partizan“, međutim, često crno-beli pod njegovom palicom nisu opravdali očekivanja, a kad je tim rečima Zoran Mirković ohrabrio ekipu uoči debija odmah je došlo do promene.

Ne spektakularne, ne „vau“, ali jasno uočljive, pa je možda i prvi put ove sezone tim iz Humske delovao zadovoljavajuće. Taman toliko da savlada Nordsijeland (2:1) i uveri navijače kako može više nego što je pokazivao do četvrtka veče.

Makar u smislu gladi za pobedom. Da bude fajterski, kao što je Bata bio igrač.

„Kad se kaže „mi smo Partizan“, podrazumeva se da ste u svakom trenutku spremni da polomite i ruku i nogu za pobedu ili prolaz“, precizirao je Vladimir Stojković značenje poruke prosleđene crno-belima iz usta novog šefa struke. „U redu, može neko da nas pobedi, ali posle toga taj mora da ima temperaturu tri dana“.

Ako je suditi na osnovu reči reprezentativnog golmana, Partizanu je prijala rokada na klupi. Ne samo u rezultatskom smislu.

„Novog šefa svi znate kao igrača i kao čoveka, a to kako je igrao za Partizan i reprezentaciju sad prenosi na nas kao trener. Sve je mnogo oštrije nego ranije. Prihvatili smo sve što je tražio, bili agresivni ikompaktni na svakom delu terena, zato sam prezadovoljan. Kad krećeš ispočetka, otvaraš nove kredite, sledi privikavanje na zahteve i međusobno upoznavanje u sportskom smislu. Bitno je da je debi protekao u najboljem mogućem redu – pobedom“.

Na dobrom je putu Partizan da eliminiše Nordsijeland, da preskoči i treći stepenik na putu ka grupnoj fazi, te iako ga čeka revanš sa Dancima uveliko se već priča o projektovanim duelima sa Bešiktašem.

„Ako se gleda lački - tako je. Samo, moraće još jedna mečka da se rodi, u Beogradu. To govorim zato da bih upozorio kako ne bi trebalo preskakati stepenike. Mada mnogima deluje drugačije, uveravam vas da je naspram nas ozbiljna ekipa, igraće napadački u Humskoj. No, biće paklena atmosfera, navijači će stati uz nas. Eto kako se sve okreće“.

Trenutak je na strani Partizana, a ako se prođu Danci, eto prilike za spektakl, da se vidi u dvomeču sa Bešiktašem da li je klub napredovao za četiri godine koliko je prošlo otkako su Turci bez većih problema dobili obe utakmice grupne faze Lige Evrope (4:0, 2:1).

„Kad mi se ukaže prilika posavetujem saigrače, kažem im da nikad neće postati igrači ako stalno igraju protiv nekog tima slabijeg ranga. Pri čemu ne potcenjujem nikog, već govorim objektivno. A Bešiktaš bi predstavljao baš veliku priliku da se momci pokažu, na takvim mečevima se postaje fudbaler, tu može neko da vas vidi. Na ostalim, teže. Nemaš šta da izgubiš. Digli smo se u pravom trenutku. Sad će samopouzdanje da poraste: nama igračima, navijačima, svima u klubu. Baš kao što ste i napisali - niko ne može da nam zabrani da verujemo“.

Pogotovo što ni istanbulski velikan nije blistao protiv LASK-a, dobio je „samo“ 1:0 kod kuće?

„To uvek pričam. Fudbal se razvio do nivoa da nikog ne možeš sa sigurnošću da pobediš, kamoli 5:0, na primer. Nego, da mi prvo završimo revanš sa Nordsjilandom“, podsćea na „raspored časova“ Vladimir Stojković, golman Partizana.

POSLE MENE – KLJAJIĆ!

Jasno je svima, Vladmir Stojković je prvi golman Partizana, ali ove sezone, od osam takmičarskih utakmica, branio je na pet. Preostala tri meča među stativama je stajao Filip Kljajić, u nameri da odmeni reprezentativca Srbije i da pokaže odgovornima u Humskoj kako mu je prijala pozajmica u Grčkoj, izazvana – između ostalog – kiksevima s početka minule sezone.

„Kad se desilo to što se desilo, rekao sam i stojim iza toga, da je Filip jedan od naših najboljih golmana. Sad da birate koga da dovedete rekao bih - Kljaju. Čak i da sam otišao ili ako odem. Kad neko napravi grešku stalno je pod lupom, s tim da ona može samo jačm da te napravi. Najbitnije je da posle nje nastaviš. Ostaje samo pitanje  - kako. Da li glava da bude uspravna ili spuštena, što je gora opcija“, pohvalio je mlađeg kolegu Vladimir Stojković, koji je mogućnost da napusti Humsku suzio rečima „klub i ja smo u pozitivnoj smo priči, nastavljamo već od nedelje na gostovanju Zemunu“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar