Бонучијеви неспретни одговори по повратку у Торино...

Радовао сам се голу против Јувентуса јер их не постижем често. . . ! "Прихватам звиждуке, претворићу и у аплаузе. Мој одговор ће бити на терену, јер сам професионалац. Да данас добијем понуду да напустим Јувентус, не бих размишљао о томе", каже искусни дефанзивац.

Фудбал 10.08.2018 | 21:45
Бонучијеви неспретни одговори по повратку у Торино...
Шта је било било је, навијачи Јувентуса неће заборавити, али ће се Леонардо Бонучи потрудити да им својим играма на терену те негативне емоције баци потпуно у други план. После само годину када где је носио дрес Милана као капитен, искусни штопер ће поново обући црно-бели дрес, који је како каже увек био у његовом срцу.

Бонучи тврди да је његов однос Масимилијаном Алегријем на врло добром нивоу, као и да нису остале никакве неразјашњене ствари између њих двојице. Ипак, сви се добро сећају честих размирица између две стране, које су сматране кључним разлогом за Бонучијев одлазак из клуба на крају прошле сезоне.

"Постоје дискусије које се дешавају током сезоне. Видели смо се више пута прошле сезоне, како на терену, тако и ван њега. Пронађен је начин да се разјасне ствари. Наш однос је стварно добар. У Лондону на додели награда ја сам му доделио признаје јер сматрам да се тим током нашег заједничког рада подиграо на виши ниво и то захваљујући Алегрију", рекао је Бонучи.

Чини се да ће бити теже поправити однос са навијачима.

"На крају утакмице увек се захваљујем својим навијачима. Одлука коју сам донео прошле године била је врло емотивна, донео сам се јер се нисам осећао нимало лако. Та промена ми је могла донети нешто више, али није било тако. Када напустите своју породицу, боравак у другој кући је свакодневно тежак. Направио сам корак уназад, и упркос понудама које сам имао, изабрао да се вратим у Јувентус. Прихватам звиждуке од навијача. Када они долазе од противника онда ме опуштају, а када долазе од мојих фанова онда те звиждуке желим да претворим у аплауз. Мој одговор ће бити на терену, јер сам професионалац. Да данас добијем понуду да напустим Јувентус, не бих размишљао о томе".

"НИСАМ СЕ ОСЕЋАО ДА САМ НА ЈУВЕНТУСОВМ НИВОУ, ПА САМ ОДЛУЧИО ДА ОДЕМ"

Период који је протекао натерао је Бонучија да премота филм уназад.

"Размишљао сам о свим тим стварима, Јувентус је за мена као човека и фудбалера представљао све у животу. Прошао сам тешке тренутке ван терена, али сам од клуба увек добијао подршку. Пружили смо руке на растанку, можда баш зато што сам у свом сруцу знао да ће се догодити оно што се догодило".

Када се догодио преломни тренутак у којем је знао да ће се вратити?

"Није било прецизног датума, догодило се у тренутку када смо се сви сложили око овог трансфера. Милан је направио своју процену, Јувентус своју, ја сам желео да побеђујем. Сви смо сле сложили за ову одлуку. Мој ангент има пуно играча овде, разговарао је са директорима и онда се појавила ова прилика. Милан је прихватио, чак иако су у почетку желели да ме продају у инсотранство, али Јувентус је био мој приоритет. Сви смо се сложили да постигнемо договор".

После свега није баш најјасније због чега је одлични дефанзивац уопште напуштао Торино прошлог лета.

"Нисам се осећао добро у себи и нисам осећао да могу да будем на Јувентусовом нивоу, па сам сам се одлучио за избор који сам направио. Срећом, сви смо сада овде".

"РАДУЈЕТЕ СЕ ЗА ОНОГА ЧИЈИ ДРЕС У ТОМ ТРЕНУТКУ НОСИТЕ"

Навијачима Старе даме ће морати да објасни и оно радовање од прошле сезоне када је постигао гол управо против Јувентуса.

"Не долазим често у прилику да постижем голове. Понекад сам критиковао играче кад их видим да не славе, у том тренутку играте за дрес који носите. Надам се да могу да доживим још много радосних прослава".

И самом Бонучију је вероватно јасно да ништа неће бити као раније.

"Важно је да Јувентус побеђује. Са победама и добрим играма ће све друго бити у реду. Био сам капитен Милана јер је клуб желео почетак новог пројетка, а ми знамо како се то све завршило. Све што се сад рачуна везано је само за Јувентус, јер је ово мој дом. Циљ нам је да се вратимо у Мадрид (финале на Ванда Матрополитану) да будемо конкурентни у сваком такмичењу. Када играте за Јувентус циљеви су јасни од самог почетка".

СА РОНАЛДОМ У ТИМУ ВИШЕ НЕЋЕМО ГУБИТИ НА СТАРТУ ОД РЕАЛА СА 0:1.

Долазак Кристијана Роналда утицаће много на промену климе у европском фудбалу и донети велики квалитет у редове Старе даме.

"Да ли смо јачи са Роналдом? Макар, за разлику од претходних година, нећемо почињати утакмице са Реал Мадридом резултатом 0:1. Тренинзи са Роналдом су мотивација за све. Он не пропушта ништа, увек је фокусиран и омогућиће нам да се подигнемо на виши нвио. Задовољан сам што сам се вратио. Био сам пун ентузијазма што крећем на нови пут са циљем да се побољшам као играч јер ћу тренирати са најбољим фудбалерима".

Боравак у Милану му је и поред тешких тренутака донео нешто ново у каријери.

"Имао сам среће што сам сарађивао са Гатузом, који је сјајна особа и који је подигао Миланов ниво. Враћам се након годину дана током који сам много тога научио са људске стране. Имам среће што ћу ојачати везу са својом децом и породицом, која је остала у Торину. Осећам се као боље људско биће, спреман да дам најбоље за Јувентус".

Медији су чињеницу да није био на свом месту на трибинама у фамозној утакмици са Портом протумачили као знак погоршаног односа са Алегријем. На крају сезоне је уследио и одлазак из клуба.

"Да разјаснимо ово, био сам на свом седишту, али сам био јако нервозан током меча, био сам у реду иза 10 људи па сам се преселио, а потом се вратио када је особа на чије сам место сео поново дошла. То је био период од пет минута, али та столица је представљала моју пропаст", закључио је Бонучи.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар