Bonučijevi nespretni odgovori po povratku u Torino...

Radovao sam se golu protiv Juventusa jer ih ne postižem često. . . ! "Prihvatam zvižduke, pretvoriću i u aplauze. Moj odgovor će biti na terenu, jer sam profesionalac. Da danas dobijem ponudu da napustim Juventus, ne bih razmišljao o tome", kaže iskusni defanzivac.

Fudbal 10.08.2018 | 21:45
Bonučijevi nespretni odgovori po povratku u Torino...
Šta je bilo bilo je, navijači Juventusa neće zaboraviti, ali će se Leonardo Bonuči potruditi da im svojim igrama na terenu te negativne emocije baci potpuno u drugi plan. Posle samo godinu kada gde je nosio dres Milana kao kapiten, iskusni štoper će ponovo obući crno-beli dres, koji je kako kaže uvek bio u njegovom srcu.

Bonuči tvrdi da je njegov odnos Masimilijanom Alegrijem na vrlo dobrom nivou, kao i da nisu ostale nikakve nerazjašnjene stvari između njih dvojice. Ipak, svi se dobro sećaju čestih razmirica između dve strane, koje su smatrane ključnim razlogom za Bonučijev odlazak iz kluba na kraju prošle sezone.

"Postoje diskusije koje se dešavaju tokom sezone. Videli smo se više puta prošle sezone, kako na terenu, tako i van njega. Pronađen je način da se razjasne stvari. Naš odnos je stvarno dobar. U Londonu na dodeli nagrada ja sam mu dodelio priznaje jer smatram da se tim tokom našeg zajedničkog rada podigrao na viši nivo i to zahvaljujući Alegriju", rekao je Bonuči.

Čini se da će biti teže popraviti odnos sa navijačima.

"Na kraju utakmice uvek se zahvaljujem svojim navijačima. Odluka koju sam doneo prošle godine bila je vrlo emotivna, doneo sam se jer se nisam osećao nimalo lako. Ta promena mi je mogla doneti nešto više, ali nije bilo tako. Kada napustite svoju porodicu, boravak u drugoj kući je svakodnevno težak. Napravio sam korak unazad, i uprkos ponudama koje sam imao, izabrao da se vratim u Juventus. Prihvatam zvižduke od navijača. Kada oni dolaze od protivnika onda me opuštaju, a kada dolaze od mojih fanova onda te zvižduke želim da pretvorim u aplauz. Moj odgovor će biti na terenu, jer sam profesionalac. Da danas dobijem ponudu da napustim Juventus, ne bih razmišljao o tome".

"NISAM SE OSEĆAO DA SAM NA JUVENTUSOVM NIVOU, PA SAM ODLUČIO DA ODEM"

Period koji je protekao naterao je Bonučija da premota film unazad.

"Razmišljao sam o svim tim stvarima, Juventus je za mena kao čoveka i fudbalera predstavljao sve u životu. Prošao sam teške trenutke van terena, ali sam od kluba uvek dobijao podršku. Pružili smo ruke na rastanku, možda baš zato što sam u svom srucu znao da će se dogoditi ono što se dogodilo".

Kada se dogodio prelomni trenutak u kojem je znao da će se vratiti?

"Nije bilo preciznog datuma, dogodilo se u trenutku kada smo se svi složili oko ovog transfera. Milan je napravio svoju procenu, Juventus svoju, ja sam želeo da pobeđujem. Svi smo sle složili za ovu odluku. Moj angent ima puno igrača ovde, razgovarao je sa direktorima i onda se pojavila ova prilika. Milan je prihvatio, čak iako su u početku želeli da me prodaju u insotranstvo, ali Juventus je bio moj prioritet. Svi smo se složili da postignemo dogovor".

Posle svega nije baš najjasnije zbog čega je odlični defanzivac uopšte napuštao Torino prošlog leta.

"Nisam se osećao dobro u sebi i nisam osećao da mogu da budem na Juventusovom nivou, pa sam sam se odlučio za izbor koji sam napravio. Srećom, svi smo sada ovde".

"RADUJETE SE ZA ONOGA ČIJI DRES U TOM TRENUTKU NOSITE"

Navijačima Stare dame će morati da objasni i ono radovanje od prošle sezone kada je postigao gol upravo protiv Juventusa.

"Ne dolazim često u priliku da postižem golove. Ponekad sam kritikovao igrače kad ih vidim da ne slave, u tom trenutku igrate za dres koji nosite. Nadam se da mogu da doživim još mnogo radosnih proslava".

I samom Bonučiju je verovatno jasno da ništa neće biti kao ranije.

"Važno je da Juventus pobeđuje. Sa pobedama i dobrim igrama će sve drugo biti u redu. Bio sam kapiten Milana jer je klub želeo početak novog projetka, a mi znamo kako se to sve završilo. Sve što se sad računa vezano je samo za Juventus, jer je ovo moj dom. Cilj nam je da se vratimo u Madrid (finale na Vanda Matropolitanu) da budemo konkurentni u svakom takmičenju. Kada igrate za Juventus ciljevi su jasni od samog početka".

SA RONALDOM U TIMU VIŠE NEĆEMO GUBITI NA STARTU OD REALA SA 0:1.

Dolazak Kristijana Ronalda uticaće mnogo na promenu klime u evropskom fudbalu i doneti veliki kvalitet u redove Stare dame.

"Da li smo jači sa Ronaldom? Makar, za razliku od prethodnih godina, nećemo počinjati utakmice sa Real Madridom rezultatom 0:1. Treninzi sa Ronaldom su motivacija za sve. On ne propušta ništa, uvek je fokusiran i omogućiće nam da se podignemo na viši nvio. Zadovoljan sam što sam se vratio. Bio sam pun entuzijazma što krećem na novi put sa ciljem da se poboljšam kao igrač jer ću trenirati sa najboljim fudbalerima".

Boravak u Milanu mu je i pored teških trenutaka doneo nešto novo u karijeri.

"Imao sam sreće što sam sarađivao sa Gatuzom, koji je sjajna osoba i koji je podigao Milanov nivo. Vraćam se nakon godinu dana tokom koji sam mnogo toga naučio sa ljudske strane. Imam sreće što ću ojačati vezu sa svojom decom i porodicom, koja je ostala u Torinu. Osećam se kao bolje ljudsko biće, spreman da dam najbolje za Juventus".

Mediji su činjenicu da nije bio na svom mestu na tribinama u famoznoj utakmici sa Portom protumačili kao znak pogoršanog odnosa sa Alegrijem. Na kraju sezone je usledio i odlazak iz kluba.

"Da razjasnimo ovo, bio sam na svom sedištu, ali sam bio jako nervozan tokom meča, bio sam u redu iza 10 ljudi pa sam se preselio, a potom se vratio kada je osoba na čije sam mesto seo ponovo došla. To je bio period od pet minuta, ali ta stolica je predstavljala moju propast", zaključio je Bonuči.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar